АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПЕРЕДМОВА

Читайте также:
  1. К. Маркс. “До критиці політекономії” (Передмова).
  2. Передмова
  3. ПЕРЕДМОВА
  4. ПЕРЕДМОВА
  5. ПЕРЕДМОВА
  6. ПЕРЕДМОВА
  7. ПЕРЕДМОВА
  8. Передмова
  9. ПЕРЕДМОВА
  10. Передмова
  11. Передмова
  12. ПЕРЕДМОВА

ЗМІСТ

С.

ПЕРЕДМОВА.....................................................................................4

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ.............................................................6- 8

ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ.........................................9-11

НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНА ЛІТЕРАТУРА..............................12-13

ЗМІСТ ДИСЦИПЛІНИ, РОБОЧА ПРОГРАМА

З МЕТОДИЧНИМИ ВКАЗІВКАМИ................................14-23

ВИМОГИ ДО ЗНАНЬ ТА УМІНЬ СТУДЕНТІВ...........................23-26

КОНТРОЛЬНА РОБОТА................................................................27-29

ЗАВДАННЯ ДО КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ...............................29-34

КУРСОВА РОБОТА.........................................................................35-40

ПОРЯДОК ПІДСУМКОВОЇ ОЦІНКИ ЗНАНЬ..........................40-41

ТЕМИ КУРСОВИХ РОБІТ..............................................................41-42

ПИТАННЯ ДЛЯ САМОКОНТРОЛЮ..........................................43-44

ДОДАТКИ...........................................................................................45-46

 

ПЕРЕДМОВА

Економічна підготовка кадрів в умовах складного перехідного періоду має важливе державне значення, оскільки покликана допомогти у вирішенні життєво важливих соціально-економічних проблем суспільства.

Аналіз тенденцій глобальних, регіональних і локальних змін, що спостерігаються останнім часом у суспільстві, свідчить про нагальну потребу формування в молоді ґрунтовних соціальних, економічних та статистико-аналітичних знань. Тому навчальна дисципліна "Статистика" займає сьогодні належне місце серед найголовніших фундаментальних дисциплін економічного спрямування.

Основи статистичної методології, її загальні категорії, принципи та методи викладаються у курсі "Загальна теорія статистики", що є базовою галуззю статистичної науки, важливим інструментом теоретичної і методологічної підготовки фахівців.

В нових умовах формування ринкових відносин і функціонування підприємств з різними формами власності необхідно вдосконалювати методологію та технологію аналізу статистичної інформації, а також уміло використовувати ці знання для підвищення ефективності суспільного виробництва. Тому володіння методами статистичного аналізу суспільно-економічних явищ та процесів необхідне майбутнім економістам, фінансистам, підприємцям, менеджерам в їх професійній діяльності.

Практика свідчить, що найбільший ефект досягається при раціональному поєднанні лекційних та практичних занять з цілеспрямованою самостійною роботою студентів.

Самостійне вивчення навчальної дисципліни „Статистика” сприяє кращому розумінню економічного змісту процесів та явищ, що відбуваються в економіці, а також більш повному засвоєнню методології статистичних розрахунків економічних показників.

Основне завдання самостійного вивчення дисципліни полягає у теоретичному опрацюванні прийомів і методів статистичного аналізу та їх використанні при розв’язку конкретних задач, що виникають в практиці планово –економічної діяльності підприємств, фірм, організацій. Самостійне розв'язання студентами практичних прикладів має важливе значення в оволодінні статистичною методологією, оскільки сприяє глибшому засвоєнню основних тем курсу та формуванню навичок розрахунків різних аналітичних показників з використанням статистичних методів.

 

Обсяг матеріалу, отриманого студентами внаслідок успішного засвоєння курсу "Загальна теорія статистики", повинен забезпечити запас фундаментальних положень і концептуальних основ статистичної науки, а також розуміння статистичної аксіоматики в цілому. Система отриманих на

цій основі знань має забезпечити формування у студентів чітких і обґрунтованих уявлень про сутність, структуру, цілі й завдання статистики на сучасному етапі соціально-економічних відносин, її значення в житті суспільства, місце й зв'язок з іншими науками, про стратегію і тактику використання набутих знань та вмінь у дослідницько-аналітичній діяльності.

Метою наведених „Методичних вказівок” є надання студентам заочної форми навчання допомоги при самостійному вивченні навчальної дисципліни "Статистика", а саме:

· у самостійній роботі з літературою;

· в оволодінні науково-теоретичними і практичними знаннями;

· у раціональному використанні навчального часу, відведеного навчальним планом на дисципліну.

Тобто, вказівки мають за мету скерувати та спланувати самостійну роботу студентів заочної форми навчання, надати їм можливість самостійно контролювати хід свого навчання.

Завдання „Методичних вказівок” полягає у наданні студентам повного уявлення про зміст навчальної дисципліни та види навчальної діяльності, які застосовуються при її засвоєнні. Вказівки стануть у нагоді студентам, які прагнуть збагнути глибинні основи статистичної науки та використати їх на практиці, допоможуть зорієнтувати їх на цілеспрямоване і вдумливе засвоєння основних тем дисципліни.

Таким чином, пропоновані „Методичні вказівки” передбачають налагодження систематичної самостійної роботи студентів з вивчення теоретичних основ статистичної методології та статистичної технології, а також практичному застосуванню набутих знань шляхом послідовного виконання таких індивідуальних завдань:

· розрахунково-теоретичної контрольної роботи;

· навчально-дослідницької курсової роботи.

Самостійне вивчення навчальної дисципліни "Статистика" слід проводити послідовно, за наведеними нижче темами, з використанням зазначених "Методичних вказівок", рекомендованої літератури, відповідних навчальних посібників, а також на підставі використання інших джерел, статистичної та загальної інформації.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)