АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ. У розділі «Вступ» студент повинен обґрунтувати актуальність теми в ринковій економіці, сучасний стан будівництва в Україні

Читайте также:
  1. VI. Методичні вказівки до виконання курсової роботи.
  2. Апаратура, загальні вказівки по виконанню процедур
  3. Апаратура, загальні вказівки по виконанню процедур
  4. Вказівки до виконання завдання
  5. Вказівки до виконання контрольної роботи
  6. ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ РЕФЕРАТУ
  7. Вказівки по виконанню індивідуального завдання
  8. Вказівки по оформленню комплексного завдання.
  9. Вказівки щодо ведення загального журналу робіт
  10. Вказівки щодо виконання і оформлення курсового проекту.
  11. ЗАВДАННЯ 2. Уважно вивчіть методичні рекомендації стосовно створення завдання на виконання друку документів на мережному принт-сервері.
  12. Загальні вимоги та методичні рекомендації щодо виконання дипломних робіт, видання четверте, доповнене. – Дніпропетровськ: ДДФА, 2012. – 53 с.

 

У розділі «Вступ» студент повинен обґрунтувати актуальність теми в ринковій економіці, сучасний стан будівництва в Україні. Умови доцільності будівництва об′єкта і важливість теми для оптимізації строку будівництва та економічної ефективності для замовника і підрядника.

Мета дипломного проекту – розробка системи організаційно-технічних рішень щодо будівництва об′єкта, що забезпечують виконання контракту та зростання чистого прибутку будівельної організації.

У розділі 1 «Теоретичне обґрунтування теми» студент, на базі виконання НДРС, повинен обґрунтувати основні теоретичні положення теми шляхом порівняння різних підходів для вирішення проблеми на даному будівництві (об′єкті).

На основі обзору літературних джерел формуються теоретичні положення та терміни, варіанти вирішення теми з аналізом переваг, наприклад, основні положення, техніка, технологія та організація монолітно-каркасного будинкобудування, варіанти та умови його використання, переваги та недоліки, вибір варіантів та заходів для подальшого дослідження у дипломному проекті (у спеціальній частині).

Обґрунтовуються основні положення маркетингової програми для участі в тендері на вибір підрядника будівництва об′єкта замовником.

Розділи 2 і 3 виконуються відповідно до вимог, що сформульовані в методичних вказівках консультуючих кафедр, з погодженням змісту графічної частини та розділів розрахунково-пояснювальної записки з керівником проекту від кафедри ОБВ.

Розділ 4 «Організація та технологія будівництва» є ведучим під час виконання проекту по кафедрі ОБВ і передбачає розкриття теми та обґрунтування рішень, прийнятих у розділі 1, шляхом розробки фрагментів проектів будівництва (ПОБ), виконання робіт (ПВР) відповідності до ДБН А. 3.1-5-96. В розділі доцільно виділити такі підрозділи:

4.1. Підготовка будівництва об′єкта.

4.2. Організаційно-технологічні схеми та методи будівництва.

4.3. Спеціальна частина.

4.4. Календарний графік будівництва.

4.5. Об′єктний будгенплан.

У підрозділі 4.1. слід обґрунтувати весь комплекс робіт та графік їх виконання по підготовці б′єкта до будівництва, вибрати метод організації будівництва та його параметри, схеми розвитку потоків.

У розділі 4.2. визначається обсяг будівельних робіт, потреба в будівельних матеріалах та конструкціях, обґрунтовуються засоби механізації та методи виконання робіт з розробкою 2-х технологічних карт на базі варіантного проектування.

Організаційно-технологічні схеми будівель та споруд установлюють послідовність будівництва окремих будівель за їх частинами (вузлами, секціями, прогонами, ярусами, поверхами, дільницями, захватками, ділянками і т.д.) в залежності від технологічної схеми виробничого процесу, яку буде розміщено в цій будівлі або споруді.

Вибір організаційно-технологічних схем проводиться на основі варіантного вибору черговості побудови частини будівлі з урахуванням строку монтажу технологічного обладнання й загального мінімального строку будівництва та витрат замовника. В основу вибору організаційно-технологічних схем, як правило, повинен бути покладений поточний метод будівництва. Під час монтажу конструкцій та обладнання напрямок розвитку спеціалізованих потоків може бути горизонтальним, вертикальним та змішаним.

На основі організаційно-технологічних схем та типових технологічних карт у проекті обґрунтовуються методи виконання робіт із скороченим описои технології, механізації та організації виробничих процесів усього комплексу робіт по будівництву об′єкта. Для двох будівельних процесів, результатом яких є закінчений конструктивний елемент, розробляються технологічні карти з урахуванням заходів щодо підвищення ефективності будівництва, що розробляються у спеціальній частині дипломного проекту, а також вимог ДБН [4,7].

Одночасно визначаються обсяги будівельно-монтажних робіт (БМР) по об'єкту в цілому та його частинами, прийнятими за основу в організаційно-технологічних схемах, у спеціальній таблиці, в якій вказуються: види робіт, ескіз, формули та правила підрахунку, одиниці виміру, кількість всього та частинами, або за формою 2 ПОБ [5].

Обґрунтовуються можливі варіанти механізації робіт, виходячи з обсягів БМР, габаритів будівлі, маси та розміру конструкцій, умов будівництва з аналізом впливу на техніко-економічні показники будівництва за методикою для оцінки ефективності організаційно-технічних заходів.

У підрозділі 4.3. виконуються розрахунки за варіантами проектування для розкриття теми проекту: стислий зміст заходів за варіантами, їх переваги та недоліки, технічні розрахунки для технологічних карт, визначення економічної ефективності варіантів, прийняття рішення з обґрунтуванням зниження собівартості будівельно-монтажних робіт підрядником.

Мета варіантного проектування – з декількох технічно доцільних конкуруючих варіантів організаційно-технічного рішення треба вибрати оптимальний варіант, найбільш економічно доцільний в даних конкретних умовах. Методика варіантного проектування передбачає чотири етапи:

1. Аналіз вихідних даних та умов виробництва з обґрунтуванням варіантів для порівняння.

2. Відбір технічно доцільних конкуруючих варіантів з обґрунтуванням базового варіанта та альтернативних нових прогресивних варіантів з оцінкою технологічних переваг та недоліків.

3. Оцінка економічної ефективності варіантів з урахуванням періоду інвестиційного циклу будівництва.

4. Прийняття оптимального варіанта з урахуванням технічної та економічної доцільності його впровадження в конкретних умовах будівництва об′єкта.

У курсовому та дипломному проектуваннях за критерій економічної ефективності капітальних інвестицій в ринкових умовах доцільно прийняти максимальний дисконтований потік реальних грошей за експлуатаційний етап інвестиційного циклу.

Чистий грошовий потік (R) визначається як сума чистого прибутку (Пч) та амортизації (А) за відповідний період, найчастіше – рік.

 

R= Пч + А.

 

У будівництві інвестиції в організаційно-технічні заходи можуть бути такі:

- однократні за час звітного періоду (місяць, квартал, рік) з багаторазовим випуском продукції або використання об′єкта;

- багатократні – із вкладанням інвестицій на протязі декількох років (t) та багатократним випуском продукції або використанням об′єкта.

Для однократних інвестицій у базовому та новому варіантах визначається відповідно дисконтований чистий грошовий потік (NPV) за експлуатаційний період інвестиційного циклу (N) або близький до нормального строку окупності (5 років) і по максимальній величині (NPV) приймається оптимальний варіант:

 

NPV= (-K+ ) max.

де K- однократні інвестиції в організаційно-технічні заходи, грн.;

Rn – чистий грошовий потік n-й період, грн.;

I – процентна ставка n-ного періоду, у долях одиниці.

При багатократних інвестиціях мають місце збитки, пов'язані з заморожуванням грошових коштів (М) за t років будівництва при відповідній процентній ставці (I):

 

М= ,

 

де Kj - інвестиції за j-й рік будівництва, грн.;

t – строк будівництва, на який розподіляються інвестиції,

j =1,2.. t років.

Для багатократних інвестицій дисконтований чистий грошовий потік за період визначається згідно з варіантами за формулою

 

 

NPV= (-М+ ) max.

 

При збереженні загального методичного підходу до оцінки економічної ефективності організаційно-технічних заходів слід враховувати інтереси інвестора – замовника та підрядника у відповідних періодах циклу: передконтрактному та післяконтрактному.

Для розрахунків доцільно використати пакети EKS-1.MCD, EKS-2. MCD для ПЕОМ, розроблені кафедрою ОБВ.

У передконтрактний період проблема оцінки варіантів може виникнути на стадії розробки бізнес-плану, техніко-економічного обґрунтування, розділу проекту «Організація будівництва» (ПОБ) для замовника, а також загальної організаційно-технічної підготовки (ЗОТП), коли на основі тендера проводиться конкурсний відбір генерального підрядника.

В останньому випадку майбутні підрядники передають на конкурс авангардні проекти (оферти), а замовник, виходячи з запропонованих організаційно-технічних заходів, вибирає підрядника з урахуванням запропонованої договірної ціни, строків, якості та іміджу.

Для післяконтрактного періоду характерні ситуації, коли основні проектні рішення вже прийняті або уточнюються, а організаційно-технічні рішення належить обґрунтувати в проекті виконання робіт (ПВР) та проекті організації будівництва на програму робіт будівельної організації (ПОБПРБО) для забезпечення договірної ціни, строку та проектної якості при одночасному збільшенні чистого грошового потоку підрядника.

У підрозділі 4.4. для побудови остаточного календарного графіка будівництва, з урахуванням заходів підрозділу 4.3., наводиться формування структури об'єктного потоку, варіантів топології сітьової моделі, визначення трудомісткості, інтенсивності споживання ресурсів, формування варіантів складу бригад та режиму їх роботи у часі, розрахунки варіантів сітьового та календарного графіка, їх оптимізація з обґрунтуванням базового та проектного строку будівництва.

Аналіз складу і змісту проектних документів з організації будівництва (ДБН А.3.1-5-96) дозволяє узагальнити декілька вимог до проектування організації будівництва в ринкових умовах: ведуча роль відводиться календарним графікам з обґрунтуванням тривалості будівництва з точністю до одного місяця; календарний план розробляється тільки в ПОБ і відрізняється від графіка, передбаченням тільки розділу капітальних інвестицій в окремі будівлі, споруди або види робіт по кварталах (роках) в межах нормативної тривалості будівництва; календарні плани в ПОБ повинні бути оптимізовані згідно з інтересами замовника-інвестора, а календарні графіки у ПВР згідно з інтересами підрядчиків.

У сучасних ринкових умовах України колишні норми тривалості будівництва втратили своє значення, що обумовлює необхідність на етапі ПОБ будувати спершу календарний графік будівництва, а потім календарний план з розподілом капітальних інвестицій. У зв'язку з цим у підрозділі 4.4. слід розробити календарний графік будівництва з розподілом потреби в капітальних інвестиціях, трудових та машинних ресурсах за періодами будівництва.

ДБН Д.1.1-1-2000 передбачає, що РЕКН можуть бути також використані під час розробки поточних одиночних розцінок, визначення тривалості робіт, складання технологічної документації (ПОБ, ПВР, тощо), встановленя норми списання матеріалів [14].

Аналіз РЕКН свідчить про те, що у порівнянні з нормами виробітку та часу вони включають значно більшу кількість робочих процесів, а також середньогалузеві витрати робочого часу, які можуть значно відрізнятися від конкретних умов будівництва об'єкта.

У зв'язку з цим під час побудови календарного графіка будівництва тривалість виконання робіт слід визначати шляхом розподілу РЕКН відповідно до робочих процесів, виділяючи такі, що можуть бути виконані паралельно з попередніми роботами або за межами будівельного майданчика, а також з урахуванням норм часу, що прийняті у технологічних картах підрядчика та колективних договорах. У тих випадках, коли норми часу підрядника нижчі за РЕКН, слід ввести відповідні коефіцієнти, що пропонуються керівником дипломного проекту.

Для розробки календарного плану за формою 1 ПОБ [4] пропонується окремо розробити декілька варіантів сітьових та календарних графіків будівництва об'єкта за укрупненою топологією робіт по вузлах, захватках відповідно до методичних вказівок до комп'ютерного проектування організації будівництва [8] і вибрати оптимальний, який прийняти у проекті, і для нього далі розробити форми 2,3,4,5, ПВР [4].

Укрупнені сітьові моделі з використанням ПЕОМ слід будувати за типом «роботи-вершини», в яких кожній роботі відповідає певна вершина, а дуги відображають послідовність та відношення між роботами. Для розрахунків та проектування організації будівництва у цьому підрозділі слід використати пакет для ПЕОМ «Project» [8].

Підрозділ 4.5 виконується за традиційною методикою проектування буд генпланів [1,5,6,7] з урахуванням вимог розділу 7 Посібника…[7]. Під час підготовки графічної частини особливу увагу слід звернути на пункт 7.8, який відповідає геодезичній підоснові генерального плану комплексу. Це відноситься до розміру земельного відводу, орієнтації щодо сторін світу, постійних шляхів та комунікацій тощо.

Розділ 5 «Економіка будівництва» має два підрозділи: 5.1. «Вартість будівництва» та 5.2. «Техніко-економічні показники».

У підрозділі 5.1. розрахунки вартості будівництва виконуються в ринкових умовах на розрахункову дату – початок наступного календарного року з послідуючою індексацією на рівень інфляції по роках будівництва. Вартість будівництва визначається ресурсно-індексним методом відповідно до «Правил визначення вартості будівництва» ДБН Д 1.1.1-2000 зі змінами станом на 1.01.2010 року[11], які передбачають однорівневе ціноутворення на базі нормативно-розрахункових показників-ресурсних елементних кошторисних норм (РЕКН) та поточних цін на трудові і матеріально-технічні ресурси.

Вартість будівництва визначається:

- на стадії проектування – кошторисна вартість будівництва у складі інвесторської документації;

- на стадії визначення виконавця робіт (проведення тендера по вибору підрядника)- договірна ціна(ціна тендерної пропозиції претендента та контракту).

До складу інвесторської кошторисної документації входять зведений кошторисний розрахунок вартості будівництва (ЗКР) (форма №1), об'єктні та локальні кошториси.

Основним кошторисним документом є ЗКР, в якому кошти на будівництво об'єкта на основі об'єктних та локальних кошторисів зведено до традиційних глав (з 1 по 12), з розподілом коштів по графах: будівельні роботи (4), монтажні роботи (5), обладнання, меблі та інвентар (6), інші витрати (7). Після підсумку по 1-12 главах у ЗКР показуються: кошторисний прибуток (П); кошти на покриття адміністративних витрат будівельно-монтажних організацій (АВ); кошти на покриття ризику всіх учасників будівництва (Р); кошти на покриття додаткових витрат, пов'язаних з інфляцією (Ф); податки, збори, обов'язкові платежі (ЗП), податок на додану вартість (ПДВ).

Підсумок по ЗКР включає підсумок глав 1-12+П+АВ+Р+ЗП+ПДВ, у тому числі зворотні суми.

Об'єктні кошториси (форма №3) розробляються на об'єкт у цілому на основі даних з локальних кошторисів на будівельні, спеціальні роботи, монтаж металоконструкцій, внутрішні санітарно-технічні роботи, внутрішнє електроосвітлення, придбання обладнання, монтаж обладнання, монтаж електросилових установок та ін.

Локальні кошториси (форма №4) включають розрахунок прямих витрат (ПВ) та загальновиробничих витрат (ЗВ), які разом дають підсумок. Прямі витрати розраховуються, виходячи з РЕКН та поточних цін, і включають: основну та додаткову зарплату робітників (З); вартість експлуатації будівельних машин і механізмів (ВЕМ); вартість матеріалів і конструкцій (МК):

ПВ=З+ВЕМ+МК.

 

Загально-виробничі витрати розраховуються виходячи з розподілу їх на три групи:

1) ЗВ 1 – зарплата апарату управління відособлених виробничих підрозділів та лінійного персоналу;

2) ЗВ 2 – відрахування на соціальні заходи;

3) ЗВ 3- інші статті.

ЗВ=ЗВ 1+ЗВ 2+ЗВ 3= Тпв*((К162)+Нсз*(Зср16)),

де Тпв- нормативна трудомісткість у розрахунку прямих витрат, люд.-год.;

К1- коефіцієнт переходу від нормативної трудомісткості робіт в прямих витратах до трудомісткості в загально варобничих витратах (Додаток 3 ДБН

Д. 1.1-1-2000 з змінами 2009р.);

З6 – вартість 1 люд.-год., виходячи з заробітної плати по шостому розряду на виконання робіт, грн. (Додаток 1. ДБН Д 1.1-1-2000 з змінами2009.);

К2 – показник для визначення коштів на покриття інших статей загальновиробничих витрат, грн./люд-год. (Додаток 3 ДБН Д.1.1-1-2000 з змінами 2009р.);

Нсз – норматив відрахувань на соціальні заходи, долі одиниці;

Зср – усереднена вартость 1 люд.-години по заробітній платі в прямих витратах локального кошторису при разряді 3,8-4.5, грн.

На червень 2010року при нормативах К1 =0.12, К2= 2.73, З6 =18.85 грн,

Нсз= 0.39957, Зcp = 13,72 - 15.12:

ЗВ ≈ (11,4 – 12,0)*Тпв, Тзв=0,12*Тпв.

 

Результат розрахунків у локальних кошторисах визначається з точністю до цілих гривень, у об'єктних кошторисах та ЗКР в тисячах гривень з округленням до двох знаків після коми.

У дипломному проекті з навчальною метою можуть застосовуватися декілька варіантів оцінки вартості будівництва з обов'язковою розробкою зведеного кошторисного розрахунку (ЗКР) у повному обсязі (Sp), об'єктного кошторису (S0), локального кошторису на будівельні роботи (S1) та витрат по інших локальних кошторисах, що входять до об'єктного кошторису.

Локальний кошторис на будівельні роботи може розроблятися за одним із варіантів:

1.Повністю відповідати ДБН Д. 1.1-1-2000 з змінами 2009р. за формою №4 на основі РЕКН та поточних цін на певну дату в розцінках за станом на 2009 рік.

Для цін та розцінок 2006 – 2008 років застосовувати коефіцієнти запропоновані Мінрегіонбуд України і погодити їх з керівником проекту від кафедри.

2. У цілому на будівельні роботи на базі ресурсної відомості за формою №4а за

статтями: заробітна плата, вартість експлуатації машин, матеріалів та

конструкцій (за ведучою групою матеріалів та конструкцій з урахуванням

інших робіт та витрат у відсотках від них) в поточних цінах на певну дату.

Для технологічних карт на базі відповідних РЕКН розробляються тимчасові розцінки.

До об'єктного кошторису, крім витрат на будівельні роботи, слід віднести витрати на внутрішні санітарно-технічні роботи, внутрішнє освітлення та монтаж електросилових установок, придбання обладнання, монтаж обладнання, монтаж металоконструкцій та інші.

Витрати на ці роботи визначаються на основі локальних кошторисів, але можуть бути прийняті шляхом укрупнених розрахунків у відсотках від вартості будівельних робіт, з розподілом на будівельні, монтажні роботи, обладнання, інші витрати за пропозицією керівника проекту від кафедри ОБВ (Додаток А).

До глав 2, 3 ЗКР заносяться дані з відповідних об'єктних кошторисів. Витрати по інших главах ЗКР можуть бути прийняті шляхом укрупнених розрахунків у відсотках від витрат підсумку глав 2, 3 з розподілом на будівельні, монтажні роботи, обладнання, інші роботи та витрати за пропозицією кафедри ОБВ на період дипломного проектування (Додаток А). Витрати після підсумку глав 1-12 приймаються відповідно до рекомендацій ДБН Д1.1-1-2000 з змінами 2009 року.

Для розрахунку вартості будівництва доцільно використовувати пакети для ПЕОМ - АВК-3, „Строительные технологии”.

4.Приклад розрахунку вартості підрядних будівельних робіт (Spd) подано в таблиці 1(стор.12) з відповідними змінами в розахуноку вартості підрядних будівельних за новими нормативами:

 

4.1. Додаткові витрати з глав 8,9 Зведеного кошторису визначити:

 

для промбудівель: Sd=0.0395* S1, Td= 0.025*Ts + 0.003*S1;

 

для житла: Sd=0.0235*S1, Td= 0.012*Ts + 0.002*S1.

 

4.2. Валовий прибуток (BV) розрахувати за формулою:

BV = (Abs + Hev)*Tv +(H2+Ф)*Sv,

де Abs – норматив адміністративних витрат на БМР, грн/люд.-годину;

Неv – норматив кошторисного прибутку, грн/люд.-годину;

Н2 – ризик будівельний учасників будівництва, долі одиниці,

Ф - очикуваний інфляційний ризик та інші складові ЗКР (без ПДВ), долі одиниці.

Кошторисний прибуток (EV): EV = Hev*Tv.

 

Для промбудівель: Abs= 1,52, Hev = 6.2, H2 = 0.06, при Ф =0.1:

 

BV = 7.72*Tv + 0.16*Sv, EV = 6.2*Tv.

 

Для житла: Abs = 1,38, Hev = 3.82, H2= 0.018, при Ф =0.1

 

BV = 5.20*Tv + 0.118*Sv, ЕV = 3.82*Tv.

 

№№ п.п.   Показники     Вартість, грн   Трудомісткість, люд.-годин
       
  Локальний кошторис № 1. S1 Тs
  Усього: в тому числі: а) прямі витрати (ПВ) б) загальновироб. витрати (ЗВ)    
  Додаткові витрати з глав 8,9 ЗКР(Sd)   Td= 8453
  Виробнича собівартість, Sv=S1+Sd Трудомісткість нормотивна, Тv=Тs+Тd       Tv=65730
  Валовий прибуток (ВV), у тому числі кошторисний (ЕV) ЕV=Неv*Тv    
  Ціна підрядника, Sрd=Sv+ВV    
  Податок на додану вартість(Рdv)    
  Договірна ціна (Sk=Sрd+Рdv)    
  Рентабельність підрядника Rb=(EV/Spd)*100,%%   5.5  

Таблиця 1

 

 

У розділі 5.2. розраховуються:

1. Вартість будівництва по інвесторському кошторису з ПДВ, тис.грн

(Sp)=10487.5.

 

2. Вартість підрядних будівельних робіт без ПДВ, тис. грн.. (Spd)=4568,3

 

3. Будівельний обсяг будови (м3), або загальна площа (м2) (V) 2524 м2.

 

4. Питома вартість одиниці обсягу будови, грн./м3 або грн../м2 .

Всього: q=Sp/V =4155 грн./м2,

в т.ч. підрядних будівельних робіт q1= Spd/V=1810 грн./м2

5. Трудомісткість будівельних робіт, люд.-зміни (Tv/):

Tv/= Tv/8 = 65730/8 = 8216

6. Виробіток на одного працюючого, грн./люд.-зміну:

 

BP =Spd/Tv/ =4568292/8216= 556

7. Тривалість будівництва, календарних місяців:

 

- базова: Тб =12;

- проектна: Тп =11.

 

8.Зниження собівартості підрядних будівельних робіт за рахунок прискорення будівництва, тис.грн.:

Ey =Z*(1- (Тб/ Тп)) = 6.0 *65730*(1-(11/12))=32865 грн.,

де Z – сума загальновиробничих та адміністративних витрат у вартості підрядних будівельних робіт, що залежить від тривалості будівництва об'єкта, грн.

Z =((К1*З6)*(1+Нсз)+ 0.6*К2+ 0.85*Abs)*Тv

 

К1=0.12, К2= 2.73, Нсз=0.39957, З6=18.85 Abs = 1.38:

Z ≈ 6.0*Tv.

 

9. Зниження собівартості підрядних будівельних робіт за рахунок інноваційних заходів, грн. (за даними розділу 4.3.дипломного проекту):

 

Еін = ΔМК+ ΔЗ + ΔВЕМ + ΔЗВ =20000 грн.

 

10. Проектний прибуток від виконання підрядних будівельних робіт, грн.:

 

EVn = EV + Ey + Eiн == 251089+32865+20000=303954 грн

 

 

11. Чистий прибуток від виконання будівельних робіт, грн.:

EVn/ = EVn * Коп = 0.75* EVn = 227965 грн.

 

12. Рентабельність підрядних будівельних робіт (R) у відсотках до вартості

без ПДВ (Spd):

- кошторисна: Rb = (EV/ Spd)*100 = 5.50,

- проектна: Rп = (EVn/ Spd) *100=6.65.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.022 сек.)