АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА. Та методичні вказівки

Читайте также:
  1. I. Пояснительная записка
  2. I. ПОЯСНИТЕЛЬНАЯ ЗАПИСКА
  3. ГЛАВА 7: Загадочная записка.
  4. Докладная записка
  5. ДОКЛАДНАЯ ЗАПИСКА
  6. Записка.
  7. МЕТОДИЧНА ЗАПИСКА
  8. ОБЪЯСНИТЕЛЬНАЯ ЗАПИСКА
  9. Объяснительная записка
  10. ПОЯСНИТЕЛЬНАЯ ЗАПИСКА
  11. Пояснительная записка
  12. ПОЯСНИТЕЛЬНАЯ ЗАПИСКА

Програма

Та методичні вказівки

З технологічної практики

зі спеціальності 5.05160203 Моделювання та конструювання промислових виробів

 

кваліфікація технік - конструктор

на базі професії Закрійник

 

освітньо – кваліфікаційний рівень – молодший спеціаліст

 

Біла Церква

2013 р.

 

 


ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

 

Технологічна практика студентів є невід'ємною складовою освітньо-професійної програми підготовки студентів вищих навчальних закладів України. Вона становить важливу та обов'язкову ланку в підготовці висококваліфікованих спеціалістів до майбутньої діяльності за фахом.

Технологічна практика має на меті:

- поглиблення, закріплення і перевірку теоретичних знань, умінь і
навичок студентів, отриманих в процесі вивчення спеціальних дисциплін, розширення їх технічного світогляду та удосконалення практичної підготовки;

- удосконалення і закріплення трудових умінь і навичок роботи на робочих місцях.

Завдання практики:

- формування творчого ставлення студентів до виконання виробничих завдань, передбачених програмою практики;

- формування професійних умінь і навичок відповідно до кваліфікаційної характеристики закрійника, техніка-конструктора;

- поглиблення і систематизація теоретичних знань студентів щодо правил внутрішнього розпорядку та дотримання правил техніки безпеки і охорони праці;

- набуття практичних навиків з технології швейного виробництва та конструювання швейних виробів;

- виконання студентами індивідуальних практичних завдань;

- систематизація знань і вмінь студентів щодо оформлення проектно-технологічної та звітної документації.

Зміст і послідовність технологічної практики студентів спеціальності 5.05160203 Моделювання та конструювання промислових виробів визначені цикловою комісією напряму «Легка промисловість» у відповідності до навчальних планів для освітньо-кваліфікаційного рівня молодший спеціаліст кваліфікації технік-конструктор.

Технологічна практика проводиться згідно з діючим навчальним планом в другому семестрі протягом п’яти тижнів.

Загальна послідовність проходження практики передбачає:

- вивчення правил техніки безпеки та отримання інструктажу на робочому місці;

- виконання загального та індивідуального завдань;

- оформлення звіту;

- подання звіту керівнику практики від коледжу та отримання відгуку;

- захист практики.

Перед початком практики студент ознайомлюється з графіком, програмою проходження практики, вимогами до оформлення звіту практики та отримує інструктаж з охорони праці та техніки безпеки.

Тривалість робочого часу студента під час проходження практики регламентується Кодексом законів України та іншими законодавчими актами і складає для студентів від 18 років і старше – не більше 40 годин на тиждень.

Практика проходить під керівництвом керівника практики від коледжу, який консультує студента з питань організації та проходження практики, вибору та виконання індивідуального завдання, оформлення звіту, надає необхідні документи, контролює план проходження практики, забезпечення належних умов праці, перевіряє звіт і по завершенню практики у складі комісії приймає залік з практики.

Основним документом, за яким здійснюється контроль проходження практики, є робочий щоденник, куди занесений календарний план проходження практики. Керівник практики щотижня перевіряє щоденник і заносить туди свої зауваження і підписи. Після закінчення терміну практики керівник надає відгук про проходження практики студентом і оцінює її результати диференційованою оцінкою, яку заносить у щоденник.

Під час практики студент повинен виконати програму практики в частині її загальних вимог та індивідуальне завдання, вести щоденник практики, в якому відбиті всі етапи проходження практики.

Звіт в електронному вигляді разом з іншими документами (щоденник, відгук, додатки та ін.) подається на рецензування керівнику практики від коледжу. Після доопрацювання та остаточного погодження з керівником практики звіт в друкованому вигляді подається до захисту.

Звіт практики захищається студентом в комісії, призначеній заступником директора коледжу, до складу якої входять керівники практики від коледжу та викладачі дисциплін професійного спрямування.

На захист студент повинен представити комісії звіт з практики, оформлений відповідно до вимог, щоденник і залікову книжку.

Остаточна оцінка практики визначається на підставі результатів захисту практики. При оцінюванні беруться до уваги:

- якість змісту і правильність оформлення звіту і щоденника;

- якість доповіді;

- якість відповідей студента на запитання у процесі дискусії;

- відгук керівника практики.

Захист практики відбувається в наступному порядку: студент протягом 4-6 хвилин робить доповідь, в якій викладає підсумки практики, відповідає на запитання, після чого комісія оцінює студента. Підсумкова оцінка складається з оцінки за звіт (письмову) та усну відповідь.

Студенти, які не виконали програму практики без поважних причин, або отримали негативний відгук від бази практики, відраховуються з коледжу як такі, що мають академічну заборгованість.

Студенту, що не встиг виконати програму практики у відведені терміни з поважних причин, або отримав незадовільну оцінку на захисті, практика може бути перенесена на інший час за рішенням дирекції коледжу.

Результати заліку з практики вносяться в заліково-екзаменаційну відомість та залікову книжку за підписом голови комісії і враховується при підведенні підсумків загальної успішності студентів і призначенні стипендії.

Скорочення програми практики не допускається.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)