АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 10. Оформлення технічного опису моделі

Читайте также:
  1. II. ЗМІСТ І ОФОРМЛЕННЯ РОБОТИ
  2. II. Оформлення і порядок захисту курсового проекту
  3. V Оформлення звіту з переддипломної практики
  4. VІ Вимоги до складання та оформлення документації про проходження ВИРОБНИЧОЇ практики
  5. Алгоритмізація діагностики при технологічному процесі технічного обслуговування
  6. Аналіз виробничих ресурсів і організаційно-технічного рівня підприємства
  7. АРХІТЕКТУРА ІНФОРМАЦІОГЕННОЇ МОДЕЛІ ЕКОНОМІКИ
  8. БІБЛІОГРАФІЧНОГО ОПИСУ У СПИСКУ ДЖЕРЕЛ
  9. В якому році відбулося юридичне оформлення документознавства як наукової спеціальності?
  10. Взаємовплив культури права і науково-технічного прогресу
  11. Визначення технічного стану
  12. Вимоги до оформлення авторського оригіналу

Відповідно до виду виробу та дотримуючись вимог ЄСКД розробити наступний перелік конструкторських документів:

- технічний рисунок;

- художньо-технічний опис моделі;

- специфікація лекал та деталей крою виробу;

- табель мір;

- таблиця витрат основних матеріалів,

- конфекційна карта.

 

Оформлення звіту

Звіт необхідно оформляти відповідно до Державного стандарту України. Таким стандартом є ДСТУ 3008-95 “Документація. Звіти у сфері науки і техніки. Структура і правила оформлення”.

Звіт друкують на одній стороні аркуша білого паперу формату А4 (210х297 мм). Для набору в текстовому редакторі Word рекомендовано: шрифт – Times New Roman, розмір шрифту – 14 пт, міжрядковий інтервал – полуторний, абзац – 1,25 см, до тридцяти рядків на сторінці. Текст необхідно друкувати, залишаючи береги таких розмірів: лівий - не менше 25 мм, правий - не менше 10 мм, верхній - не менше 20 мм, нижній - не менше 20 мм. Шрифт друку повинен бути чітким, стрічка - чорного кольору середньої жирності. Щільність тексту повинна бути однаковою. Друкарські помилки, описки і графічні неточності, які виявилися в процесі написання звіту, можна виправляти підчищенням або зафарбуванням білою фарбою і нанесенням на тому ж місці або між рядками виправленого тексту (фрагменту рисунка) машинописним способом. Допускається наявність не більше двох виправлень на одній сторінці.

Заголовки структурних частин звіту: ЗМІСТ, НАЗВА РОЗДІЛУ, ВИСНОВКИ друкують великими літерами симетрично до тексту. Заголовки підрозділів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу. Крапку в кінці заголовка не ставлять. Якщо заголовок складається з двох або більше речень, їх розділяють крапкою. Відстань між заголовком та текстом повинна дорівнювати 2 інтервалам. Кожну структурну частину звіту треба починати з нової сторінки. Всі сторінки зазначених елементів звіту підлягають нумерації на загальних засадах.

Нумерацію сторінок, розділів, підрозділів, рисунків, таблиць подають арабськими цифрами без знака №. Першою сторінкою звіту є титульний аркуш, який включають до загальної нумерації. На титульному аркуші номер сторінки не ставлять.

Підрозділи нумерують у межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу і порядкового номера підрозділу, між якими ставлять крапку. В кінці номера підрозділу крапка не ставиться, наприклад: 2.3 (третій підрозділ другого розділу). Потім у тому ж рядку йде заголовок підрозділу.

Ілюстрації (фотографії, креслення, схеми, графіки, рисунки) і таблиці необхідно подавати в звіті безпосередньо після тексту, де вони згадані вперше, або на наступній сторінці. Ілюстрації і таблиці, які розміщені на окремих сторінках звіту, включають до загальної нумерації сторінок. Таблицю, рисунок або креслення, розміри якого більше формату А4, розміщують у додатках.

Ілюстрації позначають словом Рис. і нумерують послідовно в межах розділу, за виключенням ілюстрацій, поданих у додатках. Номер ілюстрації повинен складатися з номера розділу і порядкового номера ілюстрації, між якими ставиться крапка.

Таблиці нумерують послідовно (за винятком таблиць, поданих у додатках) в межах розділу. В правому верхньому куті над відповідним заголовком таблиці розміщують напис Таблиця із зазначенням її номера. Номер таблиці повинен складатися з номера розділу і порядкового номера таблиці, між якими ставиться крапка, наприклад: Таблиця 1.2 (друга таблиця першого розділу).

При переносі частини таблиці на інший аркуш (сторінку) слово Таблиця і номер її вказують один раз справа над першою частиною таблиці, над іншими частинами пишуть слова Продовження табл. і вказують номер таблиці, наприклад: Продовження табл.1.2

Кожна таблиця повинна мати назву, яку розміщують над таблицею і друкують симетрично до тексту. Назву і слово Таблиця починають з великої літери. Назву не підкреслюють.

Таблицю розміщують після першого згадування про неї в тексті, таким чином, щоб її можна було читати без повороту переплетеного блоку звіту або з поворотом за годинниковою стрілкою.

Назви ілюстрацій розміщують після їхніх номерів. Підпис під ілюстрацією звичайно має такі елементи: найменування графічного сюжету, що позначається скороченим словом Рис.; порядковий номер ілюстрації, який вказується без знака номера арабськими цифрами; тематичний заголовок ілюстрації, що містить текст із якомога стислою характеристикою зображеного.

Додатки оформляють як продовження звіту на наступних її сторінках, розміщуючи їх у порядку появи посилань у тексті звіту. Кожний такий додаток повинен починатися з нової сторінки. Додаток повинен мати заголовок, надрукований угорі малими літерами з першої великої симетрично відносно тексту сторінки. В правому куті рядка над заголовком малими літерами з першої великої друкується слово Додаток __ і велика літера, що позначає додаток. Додатки слід позначати послідовно великими літерами української абетки, за винятком літер Ґ, Є, І, Ї, Й, О, Ч, Ь, наприклад, додаток А, додаток Б тощо. Один додаток позначається як додаток А.

Зразок оформлення титульного аркуша подано у Додатку А.

Структура змісту подана у Додатку Б.

Зразок оформлення відгуку подано у Додатку В.

Календарний графік проходження технологічної практики складається у відповідності до розподілу бюджету часу. Зразок оформлення календарного графіка проходження практики подано у Додатку Г.

Щоденник містить у собі інформацію про всі види робіт, виконані студентом кожного дня протягом практики, а також підписи керівника практики з оцінкою роботи студента. Зразок оформлення щоденника подано у Додатку Д.

У ВИСНОВКАХ стисло наводиться аналіз роботи, виконаної студентом під час практики, робляться висновки щодо її результатів, наводяться пропозиції з питань покращання організації практики, удосконалення індивідуальних завдань.

 

Щоденник-звіт оформляють в такій послідовності:

 

1. Титульний лист з підписами керівників і печаткою підприємства (Додаток А)

2. Зміст (Додаток Б)

3. Відгук і оцінка роботи студента на практиці (Додаток В)

4. Календарний графік проходження технологічної практики (Додаток Г)

5. Щоденник (Додаток Д)

6. Звіт (у відповідності до змісту)

7. Висновки

8. Додатки:

- Технічний опис на модель

- Комплект лекал

- Розкладка лекал

- Готовий виріб

- Диск з електронною версією звіту


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)