АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Пояснювальна частина

Читайте также:
  1. Б) Змістовна частина тестових завдань.
  2. Вступ Основна частина Висновки ПИТАННЯ-
  3. Графічна частина
  4. Графічна частина
  5. Графічна частина курсового коректу
  6. ГРАФІЧНА ЧАСТИНА ПРОЕКТУ
  7. Графічна частина.
  8. Графічна частина:_____________________________________________________
  9. Допит потерпілого проводиться з дотриманням правил, передбачених частинами другою, третьою, п'ятою - чотирнадцятою статті 352 цього Кодексу.
  10. ДОХОДНА ЧАСТИНА БЮДЖЕТУ ЗМІЇВСЬКОГО РАЙОНУ
  11. ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНА ЧАСТИНА
  12. ЗАГАЛЬНА ЧАСТИНА

В пояснювальній записці учень повинен дати відповіді на питання завдання роботи:

1. Вступна частина

2. Будова і робота агрегату (системи).

3. Технічне обслуговування і ремонт агрегату (системи).

4. Матеріал деталей і його характеристика.

5. Організація робочого місця слюсаря –ремонтника.

6. Визначення витрат на проведення ремонтних робіт.

7. Безпека і охорона праці.

8. Література.

У ”Вступній частині” учень повинен описати методи технічного обслуговування і ремонт агрегатів і автомобілів. Показати перспективні напрямки розвитку автомобілебудування в Україні на сучасному етапі. Описати нові конструкційні і технологічні рішення, які застосовуються в агрегатах і механізмах відповідно до теми письмово-екзаменаційної роботи, або в залежності конструкції автомобіля.

У розділі ”Будова і робота агрегату” учень повинен описати призначення, будову і роботу агрегату на різних режимах роботи, використовуючи складальне креслення. Знання учнем будови і роботи агрегату – це основа якісного технічного обслуговування і ремонту. Описуючи це питання, учень повинен вивчити і розібратися у складальному кресленні агрегату.

У розділі ”Технічне обслуговування і ремонт агрегату” описується спочатку призначення технічного обслуговування і його значення для попередження передчасного виходу з ладу агрегату. Учень повинен вміти проаналізувати основні причини, що приводять до несправностей і описати роботи, що виконуються при певному виді технічного обслуговування.

В даному розділі описується методи відновлення поверхонь деталей і методи ремонту агрегатів. Складається технологічний процес ремонту агрегату, в якому показується послідовність операцій при виконанні ремонту, а також обладнання, пристрої і інструмент який використовується

При складанні технологічного процесу відновлення деталі, учень повинен скласти його раціонального, використовуючи при цьому методи, які дозволяють виконати відновлення з мінімальною трудоємкістю, зберігаючи при цьому якість деталі і її фізико-механічні властивості. В маршрутно-операційних картах вказується послідовність операцій і переходів. Учень повинен правильно вибрати обладнання, пристрої, ріжучий і вимірювальний інструмент.

У розділі ”Матеріал деталі і його характеристика” учень повинен назвати і описати марки матеріалів основних деталей з яких вони виготовленні. Марки матеріалів повинні бути розшифровані, вказані їх хімічний склад і повну характеристику, фізико-механічні властивості, методи їх одержання, де використовуються в автомобілебудуванні. Основну увагу повинно бути приділено конструкційним матеріалам, які використовуються при виготовленні агрегатів і вузлів автомобіля.

У розділі ”Організація робочого місця автослюсаря” потрібно описати робоче місце автослюсаря, інструменти і пристрої, які використовується при ремонтних роботах даного механізму. Оснащення робочого місця спеціальними пристроями і механізованими інструментами, підіймально-транспортними засобами. Учень повинен описати які контрольно-вимірювальні інструменти використовуються при проведенні ремонту агрегату і відновленні поверхонь деталей. Вказати точність вимірювання даними інструментами і область їх застосувань.

Розділ ”Визначень витрат на проведення ремонтних робіт” учень виконує консультуючись з викладачем з економіки. В залежності від агрегату і методу проведення ремонту визначаються витрати для проведення ремонтних робіт.

У розділі ”Безпека і охорона праці” повинно дути описано основні вимоги безпеки праці при виконанні технічного обслуговування і ремонту агрегату, слюсарно-складальних, підіймально-транспортних та інших роботах. Особливу увагу необхідно звернути на безпеку праці при виконанні слюсарних роботах, а також правила електробезпеки і пожежної безпеки. Так як при ремонті агрегатів мають місці паливо-мастильні речовини матеріали, необхідно описати їх вплив на здоров’я робітника і правила поведінки з ними.

У розділі ”Література” учень дає перелік навчальної літератури і її авторів, довідників, журналів, публікації і так далі, які використовував при написанні роботи.

Виконують текстові документи рукописом або машинописом на папері формату А4. На аркушах А4 за ГОСТ2.301-68, основні написи розташовуються тільки вздовж короткої сторони. Основні написи бувають двох видів: для першого листа документа (рис. 1) і для наступних листків (рис. 2).

Основні написи текстових конструкторських документів виконують за ГОСТ3.1103-82.

Титульний лист виконують на листках формату А4 згідно зразка, який даний у додатку.

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)