АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЗАГАЛЬНА ЧАСТИНА. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи магістра (спеціаліста)

Читайте также:
  1. Б) Змістовна частина тестових завдань.
  2. Бронзовий вік: загальна характеристика
  3. Витрати виробництва і їх загальна характеристика. Собівартість продукції, її види, структура і шляхи зниження
  4. Вступ Основна частина Висновки ПИТАННЯ-
  5. Графічна частина
  6. Графічна частина
  7. Графічна частина курсового коректу
  8. ГРАФІЧНА ЧАСТИНА ПРОЕКТУ
  9. Графічна частина.
  10. Графічна частина:_____________________________________________________
  11. Допит потерпілого проводиться з дотриманням правил, передбачених частинами другою, третьою, п'ятою - чотирнадцятою статті 352 цього Кодексу.
  12. ДОХОДНА ЧАСТИНА БЮДЖЕТУ ЗМІЇВСЬКОГО РАЙОНУ

ЕКОЛОГІЯ ТА ОХОРОНА НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА

Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи магістра (спеціаліста)

 

Харків – 2011

 

Методичні вказівки до виконання дипломної роботи магістра з а спеціальністю «екологія та охорона навколишнього середовища»

 

Затверджено НМК екологічного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна

(Протокол № 5 від 30.12.2010 р.)

 

Автори: Максименко Н. В., канд. геогр. наук, доц.

(розд. 1, 2, 3, 4.1, 4.2, 4.9, 5, 6);

Тітенко Г. В., канд. геогр. наук, доц. (розд. 3, 4.4; 4.6);

Ричак Н. Л., канд. геогр. наук, доц. (розд. 4.5);

Крайнюков О. М., канд. геогр. наук (розд. 4.3);

Кравченко Н. Б., ст. викл. (розд. 4.7);

Кучеров К. І., канд. техн. наук (розд. 4.8);

Пеліхатий М. М., д-р фіз.-мат. наук (розд.4.8).

 

 


ЗМІСТ

 

1. Загальна частина ………………………………………………...  
2. Методичні рекомендації про порядок написання дипломної магістерської роботи ………………………................................  
3. Методичні рекомендації до структури і змісту дипломної магістерської роботи ………………………................................  
4. Основні вимоги до оформлення дипломних магістерських робіт………………………………………………  
4.1 Вимоги до написання підрозділу 1.1 Оцінка ступеня забруднення території, що досліджується …...................................  
4.2 Вимоги до написання підрозділу 1.2 Визначення природного потенціалу (природно-техногенного) та стійкості природних компонентів до антропогенного впливу та 1.2.1 Метеорологічний потенціал атмосфери….……………………..  
4.3 Вимоги до написання підрозділу 1.2.2 Стійкість водних об’єктів…. ………………………………  
4.4 Вимоги до написання підрозділу 1.2.3 Стійкість ґрунтів……………………………………………  
4.5 Вимоги до написання підрозділу 1.2.4 Біотичний потенціал ………………………………………  
4.6 Вимоги до написання підрозділу 1.3 Управління екологічним станом території……. ……………  
4.7 Вимоги до написання підрозділу 1.4 Еколого-економічна оцінка витрат на захист, стабілізацію та оздоровлення території (об’єкту), що досліджується………………………………….    
4.8 Вимоги до написання підрозділу 1.5 Охорона праці при організації наукових досліджень в галузі охорони навколишнього середовища………………………………….....    
4.9 Вимоги до написання Модуля 2 дослідницького….……….  
5. Вимоги до оформлення основного тексту та використаних джерел …………………………………………  
5.1 Список використаних джерел………………………………  
5.2 Оформлення допоміжних матеріалів……………………..  
6. Захист дипломної магістерської роботи ………………………..  
6.1 Підготовка дипломної магістерської роботи до захисту та його організація……………………………..  
6.2 Загальні критерії оцінювання дипломної магістерської роботи ……………………………………….  
Додаток А………………………………………………………...  
Додаток Б ………………………………………………………...  
Додаток В………………………………………………………...  
Додаток Г…………………………………………………………  

ЗАГАЛЬНА ЧАСТИНА

 

Дипломна магістерська робота є завершальним етапом навчання студентів на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня "магістр". Вона є підсумком виконання магістерської програми та відображає вміння студента, що здобуває ОКР "магістр" самостійно вести науковий пошук та вирішувати наукові завдання.

Дипломна магістерська робота являє собою самостійне, оригінальне, закінчене наукове дослідження з екології, охорони навколишнього природного середовища та збалансованого природокористування, має внутрішню єдність та містить сукупність теоретичних і практичних положень, висновків і рекомендацій що пропонуються для публічного захисту у Державній екзаменаційній комісії (ДЕК) для отримання кваліфікації з фаху "Екологія та охорона навколишнього середовища".

Метою написання дипломної магістерської роботи є:

ü - поглиблення й розширення теоретичних і практичних знань в галузі екології та охорони навколишнього природного середовища, а також уміння застосувати їх при вирішенні конкретних практичних завдань;

ü - пошук сучасних наукових досягнень у сфері розбудови системи екології та охорони навколишнього природного середовища на підприємствах і в організаціях, уміння їх самостійно застосовувати при розв`язанні прикладних проблем.

Представлена до захисту дипломна магістерська робота повинна показати вміння автора коротко, логічно та аргументовано викладати матеріал і передбачає:

ü - науковий пошук та визначення теоретичних основ проблеми, яка розглядається.

ü - систематизацію, закріплення та розширення теоретичних та практичних знань з екології та охорони навколишнього середовища та їх застосування при вирішенні конкретних науково-дослідних завдань.

ü - розвиток навичок самостійної роботи та оволодіння методикою наукових досліджень при вирішенні екологічних проблем. Використання економіко - математичних методів та комп'ютерних програм повинно бути обов'язковою компонентою інструментарію магістра - дослідника.

ü - узагальнення результатів дослідження та обґрунтування висновків і рекомендацій щодо удосконалення діючих методик.

ü - виявлення підготовленості студента для самостійної роботи у навчальній, практичній або науково-дослідній діяльності.

При написанні дипломної магістерської роботи необхідно використовувати як загальнонаукові методитеоретичного узагальнення (методи діалектичної й формальної логіки), так і специфічні методи екологічного дослідження (статистичні, лабораторні, картографічні, математичні, тощо).

Дипломна магістерська робота виконується індивідуально за затвердженою тематикою, яка розробляється та затверджується відповідною кафедрою. Як правило, основу дипломної магістерської роботи складає науковий експеримент по розв`язанню конкретного наукового завдання.

Робота повинна відповідати таким вимогам:

ü - виконуватися на конкретних матеріалах, зібраних протягом практик, які проходить студент за період навчання в університеті;

ü - містити розроблені студентом реальні пропозиції, які Державна екзаменаційна комісія (ДЕК) могла б рекомендувати до впровадження;

ü - результати роботи можна було б включити до наукового звіту кафедри;

ü - з теми дипломної магістерської роботи студенту необхідно мати публікацію та виступ на науково-практичній конференції.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)