АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Реферат. У рефераті вказується короткий зміст роботи (основні відомості про роботу, методах та результатах її виконання)

Читайте также:
  1. V. Реферат
  2. V. Реферат
  3. V. Реферат
  4. V. Реферат
  5. V. Реферат
  6. V. Реферат
  7. Автореферат
  8. Авторефераты диссертаций
  9. Авторефераты диссертаций
  10. Библиографическое описание рецензий и рефератов
  11. В) Методические рекомендациипо выполнению рефератов, контрольных, самостоятельных работ, тестовых заданий и задач.
  12. Вибір теми реферату.

У рефераті вказується короткий зміст роботи (основні відомості про роботу, методах та результатах її виконання). Реферат починається із зазначення теми, обсягу роботи, кількості ілюстрацій, таблиць, графіків і використаних літературних джерел. Реферат повинен включати ключові слова (5-15 слів та словосполучень написаних в стрічку через кому в називному відмінку), які виражають основні поняття теми дипломної роботи. Далі зазначають мету, об'єкт, предмет, методи дослідження. Обсяг реферату не повинен перевищувати однієї сторінки (додаток Е).

Зміст

Зміст подають на початку дипломної роботи. Він містить найменування та номери початкових сторінок усіх розділів, підрозділів та пунктів (якщо вони мають заголовок), зокрема вступу, висновків до розділів, загальних висновків, додатків, списку використаної літератури (додаток И).

Перелік умовних позначень, символів, одиниць, скорочень і термінів (за необхідності)

Якщо в тексті дипломної роботи вжито специфічну термінологію, а також використано маловідомі скорочення, нові символи, позначення, тощо, їх перелік може бути поданий в дипломної роботи у вигляді окремого списку, який розміщують перед вступом.

Перелік слід друкувати двома колонками, в яких зліва за абеткою наводять, наприклад, скорочення, справа - їх детальне розшифрування.

Якщо в дипломній роботі використовують спеціальні терміни, скорочення, символи, позначення тощо, які повторюються менше трьох разів, перелік не складають, а їх розшифрування наводять у тексті при першому згадуванні.

Вступ

Розкриває сутність і стан наукової проблеми (задачі) та її значущість, підстави і вихідні дані для розроблення теми, обґрунтування необхідності проведення дослідження.

Далі подають загальну характеристику дипломної роботи в рекомендованій нижче послідовності.

Актуальність теми. Шляхом критичного аналізу та порівняння з відомими розв'язаннями проблеми (наукової задачі) обґрунтовують актуальність і доцільність роботи для розвитку відповідної галузі науки чи виробництва, особливо на користь України.

Висвітлення актуальності не повинно бути багатослівним. Досить кількома реченнями висловити головне - сутність проблеми або наукового завдання.

Мета і завдання дипломної роботи. Формулюють мету роботи і завдання, які необхідно вирішити для досягнення поставленої мети. Не слід формулювати мету як «Дослідження...», «Вивчення...», тому що ці слова вказують на засіб досягнення мети, а не на саму мету.

Об'єкт дослідження - це процес або явище, що породжує проблемну ситуацію, обрану для вивчення.

Предмет дослідження міститься в межах об'єкта.

Об'єкт і предмет дослідження як категорії наукового процесу співвідносяться між собою як загальне і часткове. В об'єкті виділяється та його частина, яка є предметом дослідження. Саме на нього спрямована основна увага студента, оскільки предмет дослідження визначає тему дипломної роботи, яка визначається на титульному аркуші як її назва.

Методи дослідження. Подають перелік використаних методів дослідження для досягнення поставленої в роботі мети. Перераховувати їх треба не відірвано від змісту роботи, а коротко та змістовно визначаючи, що саме досліджувалось тим чи іншим методом. Це дасть змогу пересвідчитися в логічності та прийнятності вибору саме цих методів.

В кінці вступу обов'язково вказують, що виступає інформаційною базою дослідження (наукові праці, нормативно-правові акти, тощо).

Обсяг вступу не повинен перевищувати 3-4 сторінки.

4.1 Вимоги до написання підрозділу «1.1 Оцінка ступеню забруднення території, що досліджується»

Цей підрозділ дає загальне уявлення про територію, де автором проведене експериментальне дослідження. В ньому на основі літературних і фондових матеріалів студент повинен зробити комплексну оцінку ступеню забруднення території, на якій він відібрав зразки чи здійснював інструментальне дослідження.

Підрозділ 1.1 складається з трьох підпорядкованих йому підрозділів, що дозволяють завдяки необхідному структуруванню інформації досягти максимальної інформативності поданого матеріалу.

До підрозділу 1.1.1 «Забруднення стаціонарними джерелами» необхідно включити відомості про підприємства, установи і організації, що функціонують на території дослідження, а саме:

ü Місце розташування об’єкту;

ü Структуру і обсяги виробництва;

ü Структуру і обсяги викидів забруднюючих речовин у атмосферне повітря;

ü Обсяги забору і скидання води та дані про хімічний склад стічних вод;

ü Обсяги утворення і характер утилізації відходів виробництва;

ü Додаткові відомості про підприємство, як джерело забруднення довкілля.

Підрозділ 1.1.2 «Забруднення пересувними джерелами» відповідно до назви, має висвітлити питання транспортного забруднення дослідженої території:

ü Наявність транспортних підприємств і кількісний склад техніки на нах;

ü Структура транспортного потоку;

ü Ступінь впливу різних відів транспорту дослідженої території на довкілля;

До підрозділу 1.1.3 «Забруднення іншими джерелами» необхідно включити інформацію про господарсько-побутове забруднення, у т.ч. організовані звалища твердих побутових відходів та стихійні смітники, міські очисні споруди, об’єкти культури, туризму, освіти, медичні заклади, котельні, тощо.

Кожен підрозділ повинен мати цифрову статистичну інформацію, яка подається у графічному і табличному вигляді. Не допускається до розгляду работа описового характеру.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)