АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Визначення робочої точки

Читайте также:
  1. I. Визначення здібностей школяра шляхом спостереження.
  2. I. Лексика русского языка с точки зрения ее происхождения
  3. II. Лексика русского языка с точки зрения ее активного и пассивного запаса.
  4. III. Лексика русского языка с точки зрения сферы ее употребления.
  5. IV. Словарный состав современного русского литературного языка в функциональном, социолингвистическом аспектах и с точки зрения его происхождения (2 часа).
  6. А) визначення повинно бути співмірним; б) визначення не повинно робити кола; в) визначення має бути чіткім.
  7. Аналіз освітлення робочої зони розробника проекту з метою визначення та забезпечення його оптимального значення.
  8. Биточки, запечені під сметанним соусом з рисом (по-козацьки)
  9. Болевые точки человека и результат воздействия на них
  10. Болевые точки человека. МИФЫ И РЕАЛЬНОСТЬ
  11. БУДІВНИЦТВА ТА АВТОТРАНСПОРТУ» З МЕТОЮ ВИЗНАЧЕННЯ ТВОРЧОГО ПОТЕНЦІАЛУ УЧНІВ 31
  12. В вытяжных системах удаляемый воздух возмещается в помещении за счет притока через воздухопроницаемые конструкции, неплотности притвора окон, форточки и фрамуги.

 

Перемальовуємо із довідника сімейство статичних вихідних та вхідних характеристик транзистора згідно номера варіанта і будуємо на статичних вихідних характеристиках вихідну динамічну (робочу) характеристику транзистора (рис. 2.1).

Рівняння динамічного режиму для вихідного кола має вигляд:

 

, (2.1)

 

де , – відповідно напруга і струм колектора.

При з рівняння (2.1) маємо (точка В на рис. 2.1); при (точка А на рис. 2.1). Оскільки навантаження є чисто активним, то, з’єднуючи прямою ці дві точки, отримуємо динамічну вихідну характеристику.

Рис. 2.1.

 

Відмічаємо на ній робочу ділянку. Для отримання досить великої вихідної потужності за робочу ділянку доцільно взяти відрізок СD. Робоча точка Т відповідає струму що є середнім по відношенню до струмів бази в точках С і D:

 

.

Якщо в довіднику не наведена вихідна статична характеристика, що відповідає струму бази , її потрібно добудувати самостійно (врахувати при цьому, що однаковим змінам І Б відповідають однакові зміни ).

Координати робочої точки визначають значення постійної складової струму колектора і напруги між колектором і емітером при відсутності змінного вхідного сигналу.

Будуємо вхідну динамічну характеристику на вхідних статичних характеристиках транзистора. Якщо задано сімейство вхідних характеристик транзистора, то можна побудувати вхідну динамічну характеристику шляхом переносу по точкам на це сімейство вихідної динамічної характеристики. Якщо ж в довіднику наведені вхідні статичні характеристики тільки для двох значень напруги між колектором і емітером – = 0 і ≠ 0, то в якості вхідної динамічної характеристики можна обрати статичну вхідну характеристику при UК-Е ≠ 0. На цій характеристиці відмічаємо точки , що відповідають значенням . Отримуємо координати робочої точки на вхідних характеристиках .

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)