АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Валютно-фінансові

Міжнародний валютний фонд (МВФ), Світовий банк Європейський банк ре­конструкції та розвит­ку (ЄБРР), Азіатський банк розвитку (АБР),

* Інтелектуально - аналітичні (Римський клуб) та інші.

Штаб-квартира ООН роз­міщена в Нью-Йорку (СПІА) основні офіси розташовані в Римі (Італія), Парижі (Франція), Женеві (Швейцарія

Міжнародний суд — головний судовий та юридичний орган ООН. Створений у 1945 p., місцезнаходження — Гаага (Нідерланди). Склад: 15 суддів, які обираються ГА і Радою Безпеки на 9 років. Суд вирішує правові суперечки тільки між державами.

Світова організація торгівлі (COT )

Світова організація торгівлі (COT), що виникла із створеної ще в 1947 р. Генеральної угоди з тарифів і торгівлі (ГАТТ). Нині членами COT є понад 140 держав, за правилами ГАТТ-СОТ здійснюється понад 85% обсягу світової торгівлі. Секретаріат організації розташований у Женеві

МВФ — Міжнародний валютний фонд. Заснований на Бреттон-Вудській Конференції у 1944 р. Держав-членів — 185. Центр — Вашингтон. Співробітництво у сфері валютної політи­ки; сприяння зростанню світової торгівлі; підтримка стабільності валют і упорядкування валютних відносин між державами-учасницями; надання, за необхідності їм допомоги кредитами. Джерела фінансування: внески держав-учасниць (квоти), що доповнюються позиками МВФ у своїх членів. Фінансові ресурси на 2006 р. — приблизно 293 млрд. дол.

— НАТО Організація Північноатлантичного договору — НАТО (Nord Atlantic Treaty Organization — NATO). Це вій­ськово-політичний союз 26 країн, створений 04.04.1949 р.

у складі (12країн) США, Великої Британії, Франції, Бельгії, Нідер­ландів, Люксембургу, Канади, Італії, Норвегії, Португа­лії, Данії, Ісландії, у 1952 р. до нього приєдналися Гре­ція(Грецію (покинула НАТО в 1974 р. і повернулася в 1980 p.), та Туреччина, у 1955 р. — ФРН, у 1981 р. * з 1982 p.— Іспанія((не бере участі у військовій організації), У 1966 р. із військової структури вийшла Франція, у 1983 р. — Іспанія. В 1999 р. увійшли Чехія, Польща та Угорщина, 2 квітня 2004 р. увійшли Болгарія, Естонія, Латвія, Литва, Румунія, Словаччина і Словенія

Відносини НАТО з Україною поча­ли розвиватися незабаром після проголошен­ня незалеж­ності в 1991 р. У 1994 р. наша країна приєдна­лася до програми «Партнерство заради миру», що спрямована на вдосконалення можливостей миротворчої діяльності шля­хом спільного планування, підготовки, на­вчання військо­вих підрозділів країн-партнерів з відповідними силами країн-членів НАТО.

Європейський Союз. об'єднання — створення спільного ринку. У 1993 р. європейське співтовариство підписало в Маастрихті (Ні­дерланди) договір про створення Європейського Союзу (ЄЄ), який об'­єднав 12

27 країн Європи, що передбачає форму­вання політичного, економічного і валютного союзу (грошова одиниця євро), завершення формування єдиного внутрішнього ринку — Усунення всіх перешкод на шляху вільного пересування товарів, по­слуг, капіталів і людей (єдине європейське громадянство).

Головними органами ЄС є: Європей­ська Рада, що визначає головні політич­ні напрями ЄС; Європейський Парла­мент (ЄН) бере участь у підготовці та прийнятті юридичних актів Євросоюзу, формує його зовнішню політику; Європейський Суд забезпечує єдність трактування законів, згідно з угодами ЄС та інші.

** Головними органами управління ЄС стали Євро­пейські комісії у певній галузі господарства, на Кордони ЄС поступово розширюються. У 2007 р. його членами стали Румунія та Болгарія.

Мають наміри вступити до ЄС Ту­реччина та Україна.

Кордони ЄС поступово розширюються. У 2007 р. його членами стали Румунія та Болгарія.

Мають наміри вступити до ЄС Ту­реччина та Україна.

Європа - континент порівняно невеликий, населення майже 800 млн. осіб. Це один з головних центрів сучасної науки, техніки і технологій. На долю європейців припадає половина промислового виробництва. Сучасна Європа відіграє провідну роль в ООН, в інших міжнародних організаціях і союзах. У Європейського континенту є перспектива перетворитися в регіон миру і співробітництва.
Ідея Європейської єдності виникла в XIX ст., стала популярною в період між двома світовими війнами. Наслідки Другої світової війни переконали, що суперечності між державами призводять до кривавих конфліктів. Війна привела до того, що Європа втратила лідерство у світовій економіці. Відновити могутність можна було, об'єднавши зусилля.

В 1992 році в Маастрихті (Нідерланди) країни - члени ЄС підписали договір про спільний ринок, вільну торгівлю, вільне пересування товарів, праці, капіталів, ліквідацію митних бар'єрів, безвізовий проїзд країнами ЄС, вільне працевлаштування. Угода передбачає введення єдиного європейського громадянства та єдиної грошової одиниці - Євро.
Законодавчий орган ЄС - Рада Європейського Союзу.
Виконавчий орган - Європейська Комісія.
Європейський парламент
обирається загальним голосуванням в усіх країнах на 5 років.
Європейський Суд - найвищий судовий орган.
Гімном ЄС стала «Ода радості» з 9 симфоній Бетховена, а прапором - синє полотнище з 12 золотими зірками. Цифра 12 вважається символом успіху і благополуччя.
Девіз Союзу - «Об'єднаний в різноманітті»

Україна завжди була європейською, а тому повинна бути гідно представлена у європейській співдружності. Ми перебуваємо в оточенні 10 країн і усі наші західні сусіди сьогодні входять до ЄС. Нас визнали 140 країн світу, Україна є членом ООН, ЮНЕСКО, Ради Європи, СОТ. Але ми відчуваємо слабкість держави на світовій арені. Хочеться жити в сильній, економічно розвинутій країні. Тим більше, для цього є багато сприятливих факторів.

По-перше, Україна розташована на перетині великих транспортних шліхів;

по-друге, вона має вихід в Атлантичний океан через Чорне та Азовське моря;

по-третє, ми постійно підтримуємо зв'язки з Польщею, яка є головними воротами в Європу.
На мою думку, Україна зуміла налагодити відносини з сусідами і часто звертається до досвіду інших країн. Мабуть, тут доречно згадати дві країни. Коли в Україні вирішували, яку форму правління обрати, консультувалися з Францією. У цій країні друкувалися наші гривні. А коли постало питання встановлення відносин з Кримом, використали досвід ФРН під час об'єднання з НДР.
В 2004 році до ЄС приєдналися прибалтійські держави, тобто Латвія, Литва, Естонія. Я хочу запропонувати думку щодо ЄС депутата Сейму Латвії Біркавічуса: «Був і залишаюся за Євросоюзом. Якби ми не вступили до Євросоюзу, ми зараз кусали б пальці. Цей альянс не створив рай на землі, але створив систему, в якій у кожної людини багато можливостей. Ми вільно можемо поїхати до будь-якої країни Євросоюзу; у нас вільний ринок. Хочу - торгую в Італії, хочу - в Іспанії (без візи, без мита). Наше життя стало кращим. У нас поступово росте добробут. А те, що ціни піднялися, це тимчасове явище, все стабілізується. У нас є кордон Євросоюзу та НАТО, то ж ми почуваємося в безпеці.
ЄС тільки економічною інтеграцією не зовсім правильно. Оскільки вона є водночас й валютною, й політичною, й культурною. В її документах записано, що Союз сприяє створенню простору без кордонів, проведенню спільної зовнішньої політики, політики в галузі безпеки.
Бути в ЄС означає мати вихід на широкі ринки збуту, на міжнародний ринок.

Членство в ЄС - це досягнення європейського рівня економіки. Крім того іноземні інвестори, яких ми зараз тягнемо в Україну за вуха, будуть вкладати кошти в нашу економіку.
Давайте подивимось у майбутнє. Мине час. Україну приймуть до ЄС. Але що для цього потрібно зробити? Для цього, необхідно провести економічні, політичні реформи, а також реформи в законодавстві. Ми продаємо заводи, землі, а куди йдуть гроші? Нам треба мати грамотну, чесну владу. Україну може врятувати правило трьох «І»: «Ідеї -Інвестиції - Інновації»
Вступ до ЄС підніме авторитет, вплив, значення України у світі. Українці - європейський народ і мають у будь-якому разі бути членом ЄС.
ООН щорічно публікує дані про соціальний розвиток у світі. З числа країн краще за всіх справи йдуть в Естонії - 42 місце в світі, Литві - 49 місце, Латвії - 53, Росії - 60, Україні - 80. Для України європейська інтеграція - це шлях порятунку. Це шлях модернізації економіки, подолання технічної відсталості, новітні технології, підвищення конкурентності товарів.
Важливою умовою входження України до світового ринку, європейського простору - це відповідність українських норм європейським стандартам. Соціальні стандарти ЄС, які гарантують гідний рівень життя:
1. Тривалість життя - до 85 років.
2. Високі зарплати і пенсії.
3. Середня кількість років навчання - 15 років.
4. Реальний валовий продукт на душу населення - від 400 (мінімальний) до 4000 (максимум) доларів.
5. Співвідношення 10% найбагатших до 10% найбідніших.
6. Витрати енергії на один долар продукції у 5-6 разів менше, ніж в Україні.
7. Високий рівень європейської освіти.
40 країн є учасниками Болонського процесу. Україна також приєдналася до цього процесу і це дасть можливість українцям вчитися у європейських вузах, одержати дипломи, які будуть брати до уваги в усіх країнах Європи. Ми зможемо отримати роботу в європейських країнах.
Недоліки

ЄС пропонує перейти Україні на їхні стандарти у вугільно-видобувній промисловості, енергетиці, науці і освіті, ядерній промисловості, охороні навколишнього середовища. Але ми сьогодні не можемо дотримуватися їх стандартів.
Торгові відносини України з країнами ЄС складаються не на користь Україні. Наші виробничі потужності, якість продукції не можуть конкурувати з європейськими. Значну частину українського експерту становить промислова продукція (невисокої, за мірками ЄС, якості),третя частина - напівфабрикати, решта сировина. Сьогодні Україну не розглядають як кандидата до ЄС. Західні економісти вважають, що вступ до ЄС нових членів вимагатиме 150 млрд. дол. США.
Коли в промисловому Донбасі почали проводити реформи за рецептом Міжнародного валютного фонду, то було закрито 70% шахт і, як наслідок, шахтні селища були зруйновані. Промислові міста Донбасу стають примарами. Кількість населення дедалі меншає.
І хоча Україна підписала Угоду про партнерство і співпрацю з ЄС, але грошей у неї немає, тому реформи не проводяться.
В більшості країн малий та середній бізнес є основою національної економіки, а в нашій державі на шляху його вільного розвитку стоїть більше 2 тисяч державних актів, законів, указів. Вони суперечать чинним європейським. Тим більше, наше законодавство, непередбачуване, постійно змінюється, що відлякує насамперед іноземних інвесторів. Так, що допомоги від Європи годі чекати. Сьогодні ми можемо розраховувати лише на статус «сусіда», спроможного торгувати.
Від перших днів незалежності на всіх рівнях влади лунали рішучі заклики про європейський характер нашої держави, але одночасно робилося все можливе, аби між нами і Європою звести непробивну стіну. Досі науковці не розробили чітких умов, які б захистили національноговиробника, були б вигідні нашому споживачеві і, одночасно, зробили б наші вироби конкурентноспроможними на європейських ринках. Такого законодавства у нас сьогодні немає.
Існує думка, що Декларація про державний суверенітет не дозволяє ні Президенту, ні уряду втягувати Україну в НАТО або Євросоюз, тому що там говориться про нейтральний статус країни. Чому не враховується думка народу по цьому питанню? Адже ми знаємо, що ставлення населення неоднозначне.
Не можна не брати до уваги, що в країнах ЄС спостерігається скорочення темпів економічногозростання, збільшення безробіття. Відкриття кордонів не виправдало себе, тому що зросло споживання наркотиків, поширюються інфекційні захворювання.

Європа також побоюється, що після відкриття українських кордонів, Європу заполонятьзаробітчани, криміналітет.
ЄС навіть турбує такий факт - збільшення протягом одного року кількості мільйонерів в Україні втричі (сьогодні їх більше дві тисячі). Лише у Верховні Раді - більше за 300, які ні завжди можуть пояснити походження своїх капіталів.
Існують певні побоювання, що країна може розчинитися в цьому Союзі, втратити своїнаціональні особливості. Візьмемо, наприклад, такі невеликі країни, як Бельгія, Люксембург. Вони вживають заходів, щоб зберегти свій національний колорит, захистити рідну мову. Великобританія, Данія, Швеція вирішили поки що утриматися від переходу на евро і не знищувати національну валюту.
В Україні не розроблено чіткоїнаціональної зовнішньої політики. Кожен новий уряд змінює орієнтири - то на схід, то на захід. Український народ завжди був близький російському і білоруському народам. Ми поки що не усвідомлюємо себе громадянами Європи.
Вступ до Європейської спільноти означає і входження до військових структур, але рівень нашої армії поступається іншим, а витрати на модернізацію - мізерні. Та і населення проти - за НАТО трохи більше 20% опитаних.

 


 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)