АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вимірювання напруги

Читайте также:
  1. А квадрат середньоквадратичної похибки окремого вимірювання – дисперсії
  2. БНМ 5.1.5 Діючі значення напруги і сили струму
  3. Види ознак та їх вимірювання
  4. ВИМІРЮВАННЯ АРТЕРІАЛЬНОГО КРОВ'ЯНОГО ТИСКУ.
  5. Вимірювання вертикальних кутів.
  6. Вимірювання зміцнення демократії: типи свідчень і висновків
  7. Вимірювання коефіцієнта лінійного розширення металу
  8. Вимірювання конфліктної поведінки
  9. Вимірювання фізичних величин та визначення похибок вимірювання
  10. ВИМІРЮВАННЯ ФІЗИЧНИХ ВЕЛИЧИН ТА ЇХ ОБРОБЛЕННЯ
  11. Завдання 2 – Вибір засобів вимірювання для циліндричного з’єднання

Вимірювання постійного струму за допомогою AVR. Простий вольт-амперметр

http://radioparty.ru/prog-avr/program-c/488-lesson-ammeter-avr

Задача: розробимо простий вольт-амперметр з наступними характеристиками:

1. Величина вимірюваного напруги 0... 25 V;

2. Величина вимірюваного струму 0... 2,5 А;

3. Висновок показань на РК дисплей 1602;

4. Використання операційного підсилювача.

Для вимірювання напруги і струму потрібно 2 каналу АЦП, використовуємо канали ADC0 і ADC1, до яких відповідно будуть підходити сигнали вимірюваних струму і напруги. Джерело опорної напруги внутрішній на 2,56V, розрядність аналого-цифрового перетворювача 10 біт. Піддослідний мікроконтролер Atmega8, тактується від внутрішнього генератора частотою 4MHz. Схема пристрою представлена нижче:

Вимірювання напруги

З виміром напруги все зрозуміло, я писав про це на одному з минулих занять. Вимірюється напруга подається на дільник напруги, і вже з дільника сигнал подається на вхід ADC1. Номінали опору резисторів подільника 100 кому і 10кОм, значить співвідношення вхідного і вихідного сигналів 10: 1. Максимальна напруга подається на вхід дільника одно 28,13 V. Коефіцієнт перерахунку в реальне значення напруги буде дорівнювати 2,75 (11/4).


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)