АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Співставлення результатів розрахунку із експериментальними даними

Читайте также:
  1. IV ДЕНЬ- облік та оцінка результатів.
  2. Алгоритм розрахунку
  3. Аналіз результатів
  4. АНАЛІЗ РЕЗУЛЬТАТІВ
  5. АНАЛІЗ РЕЗУЛЬТАТІВ ТЕРМОМЕТРІЇ
  6. Аналіз фінансових результатів на підприємстві
  7. Вихідні дані для розрахунку змін щодо удосконалення чинного економічного стану підприємства
  8. Вихідні дані для розрахунку рівнів звукового тиску на території
  9. Вихідні данні для розрахунку функціональних залежності
  10. Дані для розрахунку
  11. Закон нормального розподілу випадкових похибок та статистична обробка при нормальному розподілі результатів спостережень
  12. Зробити аналіз результатів і висновки

Співставлення результатів моделювання із експериментальними даними зводилось до співставлення вісі турбулентної струї у поперечному ламінарному потоці, отриманої за допомогою математичного моделювання та експериментальним методом.

Для зручності порівняння отриманих результатів із експериментальними даними необхідно було перетворити усі отримані величини у безрозмірні відповідники. На Рис.3 приведене співставлення результатів, отриманих математичним моделюванням та експериментальних даних. Отримані результати були перетворені у безрозмірні за допомогою коефіцієнту r*d, що є добутком відношення швидкостей на вході в канал та на вході у трубку (r) та діаметру самої трубки (d).

Рис.3 Вісь турбулентної струї у поперечному ламінарному потоці.

Оскільки речовини на вході в канал та на вході в трубку різні, необхідно було врахувати природу цих речовин. Таким чином був введений ще один коефіцієнт: r_eff, що враховував густини робочих речовин та їхні швидкості.

На Рис 4. показане співставлення вісі турбулентної струї, отриманої експериментально та за допомогою моделювання із використанням різних моделей турбулентності. Проте замість використання відношення

швидкостей (r), була використана величина r_eff для перетворення отриманих величин у безрозмірні відповідники.

Рис.4 Вісь турбулентної струї у поперечному ламінарному потоці.

Як видно із отриманих графіків (Рис.3, Рис.4) вісь струї, що отримана за допомогою математичного моделювання майже співпадає із експериментально отриманою та із віссю, що отримана прямим чисельним моделюванням (DNS), криві: «modeling_rd» та «modeling_(r_eff*d)» [2].

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)