АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Особливості математичного моделювання

Читайте также:
  1. Аграрні кризи та їхні особливості
  2. Бізнес-лексика та її особливості
  3. Біохімічні особливості
  4. Вивчення вільних затухаючих коливань математичного маятника
  5. Вивчення і особливості розвитку молодшого шкільного віку.
  6. Видові особливості молочної залози в свійських тварин
  7. Видові особливості м’якушів у свійських тварин
  8. Висновок експерта як джерело доказів у кримінальному провадженні: поняття, значення, структура та особливості оцінки.
  9. Відкриття кожної нової якості та особливості води вражає і хвилює уяву і, здається, у своїй загадковості вода невичерпна.
  10. Властивості та характерні особливості складних систем
  11. Вправа 15. Доберіть зразки текстів різних стилів. Визначте їх мовностилістичні особливості.
  12. Діагностика ЗПР та особливості корекційної роботи

Методом дослідження у даній роботі було вибрано математичне моделювання, що базувалося на розв'язанні системи нелінійних диференційних рівнянь, а саме:

Рівняння руху осереднене за Рейнольдсом:

,

де - тензор в’язких напруг

- тензор швидкостей деформацій

Рівняння неперервності:

Рівняння переносу для компонентів:

Дана система рівнянь була замкнута за допомогою різних моделей турбулентності, серед яких: RNG k-ε – модель, Standart k-ε – модель, SST k-ω – модель, k-kl-ω – модель та Transitional SST. Розрахунки проводилися з використанням пакету прикладних програм ANSYS FLUENT.

Для розв’язання наведеної вище системи рівнянь біли використані різні розрахункові області.
Наприклад, для обчислення за допомогою високорейнольдсевих моделей турбулентності (k-ε, а саме RNG та Standart), була використана розрахункова сітка із досить грубим розбиттям (Рис.1), так як такі моделі вимагають достатньо великого кроку сітки для обрахунку течії у ядрі потоку, а швидкості поблизу стінок каналу та трубки визначаються за допомогою методу пристінкових функцій [3].

Рис.1 Розрахункова сітка для моделей турбулентності: RNG k-ε та

Standart k-ε.

 

Для низькорейнольдсевих та перехідних моделей (SST k-ω – модель, k-kl-ω – модель та Transitional SST відповідно) була використана сітка із мілким пристінковим розбиттям із подальшим збільшенням кроку сітки (Рис.2). Детальне розбиття необхідне, тому що низькорейнольдсеві моделі турбулентності безпосередньо розраховують значення швидкостей поблизу стінок каналу та трубки [3].

Рис.2 Розрахункова сітка для моделей турбулентності: SST k-ω – модель,

k-kl-ω – модель та Transitional SST.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)