АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

До то - коефіцієнт впливу температури

Читайте также:
  1. АУДИТОРІЯ ЯК ОБ’ЄКТ ВПЛИВУ ЗМІ
  2. Види радіаційного впливу на людину у порядку
  3. Визначення коефіцієнта в'язкості рідини методом Стокса
  4. Визначення коефіцієнта поверхневого натягу методом відриву краплі
  5. Визначення коефіцієнтів вагомості параметрів.
  6. Визначення коефіцієнту технічної готовності для автомобілів однієї марки
  7. Визначення середнього значення коефіцієнту технічної готовності парку
  8. Визначимо коефіцієнт відновлення відносної швидкості та енергію дисипації для частково пружного зіткнення кулі та маятника
  9. Вимірювання коефіцієнта лінійного розширення металу
  10. Випромінювальна здатність полум’я. Визначення ступеня чорноти світнього і несвітнього полум’я. Коефіцієнт послаблення випромінювання.
  11. Вкажiть механiзм впливу норадреналiну на секрецiю слини.
  12. Головні напрями впливу соціалізму на долю людства

Приклад. Робота з перфоратором ПТ-29 (L екв = 128 дБ) проводиться при температурі +4 o С і супроводжується шумом рівнем 1-ЖВ = 116 дБ. Необхідно визначити термін і ймовірність ризику вібраційної хвороби в цих умовах. Відомо, що на п'ятому році роботи без поглиблюють факторів ймовірність вібраційної хвороби становить 1,4%.

 

Коефіцієнти впливу супутніх факторів (шуму та охолодження) відповідно рівні:

 

До ш = (116-80) 0,025 + 1 = 1,9,

До то = (20-4) 0,08 + 1 = 2,28.

Категорія важкості праці - III, К тяж = 1,5.

 

Звідси, ймовірність вібраційної хвороби становить 1,4 · 1,9 · 2,28 · 1,5 = 9,1% при стажі 5 років. Супутні фактори збільшили ризик вібраційної хвороби в 6,5 разів.

 

Тривалий систематичний вплив вібрації призводить до розвитку вібраційної хвороби (СБ), яка включена до списку професійних захворювань. Ця хвороба діагностується, як правило, у працюючих на виробництві; в умовах населених місць СБ не реєструється, незважаючи на наявність багатьох джерел вібрації (наземний і підземний транспорт, промислові джерела та ін.) Особи, які піддаються впливу вібрації навколишнього середовища, частіше хворіють на серцево-судинними і нервовими захворюваннями і зазвичай пред'являють багато скарг общесоматического характеру.

 

Гігієнічне нормування вібрацій регламентує параметри виробничої вібрації і правила роботи з вібронебезпечного механізмами й устаткуванням, ГОСТ 12.1.012-90 "ССБТ. Вібраційна безпека. Загальні вимоги". Санітарні норми СН 2.2.4/2.1.8.556-96 "Виробнича вібрація, вібрація в приміщеннях житлових і громадських будівель". Документи встановлюють: класифікацію вібрацій, методи гігієнічної оцінки, нормовані параметри і їх допустимі значення, режими праці осіб вібронебезпечним професій, що піддаються впливу локальної вібрації, вимоги до забезпечення вібробезпечних і до вібраційних характеристик машин.

 

При гігієнічній оцінці вібрацій нормованими параметрами є середні квадратичні значення віброшвидкості V (і їх логарифмічні рівні L V) або віброприскорення для локальних вібрацій в октавних смугах частот, а для загальної вібрації - в октавних або третину октавнихсмугах. Допускається інтегральна оцінка вібрації у всьому частотному діапазоні нормованого параметра, а також по дозі вібрації D з урахуванням часу впливу.

 

Для загальної та локальної вібрації залежність допустимого значення віброшвидкості V 1 (м / с) від часу фактичного впливу вібрації, що не перевищує 480 хв, визначається за формулою:

 

де V 480 - допустиме значення віброшвидкості для тривалості впливу 480 хв, м / с.

 

Максимальне значення V т для локальної вібрації не повинен перевищувати значень, що визначаються для T = 30 хв, а для загальної вібрації при Т = 10 хв.

 

При регулярних перервах впливу локальної вібрації протягом робочої зміни допустимі значення рівня віброшвидкості слід збільшувати на значення, наведені нижче.

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)