АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЗМІСТ ПРОГРАМИ ПРАКТИКИ

Читайте также:
  1. II ЗМІСТ ВИРОБНИЧОЇ ПРАКТИКИ
  2. II. ЗМІСТ І ОФОРМЛЕННЯ РОБОТИ
  3. IV ПРОГРАМА ПРАКТИКИ
  4. V Оформлення звіту з переддипломної практики
  5. VIІ Підведення підсумків практики
  6. VІ Вимоги до складання та оформлення документації про проходження ВИРОБНИЧОЇ практики
  7. Анализ и структурирование проблемы влияния пользования цифровой мобильной техникой на отношение, коммуникацию и практики калининградцев
  8. Анализ практики мотивации и стимулирования труда персонала Ишимбайского РУС
  9. Боротьба трудящих сільського господарства проти гноблення монополій І великих землевласників у капіталістичних країнах. Аграрні програми комуністичних І робітничих партій
  10. Взаємодія теорії та практики
  11. ВИБІР ТЕМИ І СКЛАДАННЯ ЗМІСТУ РОБОТИ
  12. Види парламентів зарубіжних країн за структурою. Зміст представництва нижньої та верхньої палат бікамерних парламентів.Види верхніх палат парламентів зарубіжних держав.

3.1 Метою архітектурно - обмірної практики є: навчити студентів професійно проводити обмірні роботи в інтер'єрах та на фасадах будинків і по обмірним крокам викреслювати плани, розгортки стін, деталі інтер'єрів для подальших проектних робіт.

3.2 Завдання практики:

- ознайомлення на прикладі конкретної забудови з передпроектними дослідженнями та технологією проведення обмірних робіт;

- вивчення особливостей проектних рішень інтер'єрів різних за функціональним призначенням;

- надбання студентами навичок проведення обмірних робіт;

- надбання студентами навичок розробки та виконання обмірних креслень, які є необхідною складовою проектних робіт.

Мета архітектурного обмірювання - складання креслень існуючої будівлі - планів, фасадів, розрізів, розгорток по стінам, деталей.

Головна задача архітектурно-обмірної практики - знайомство з передпроектними дослідженнями та оволодіння технікою обмірних робіт.

Обмір з натури будь яких матеріальних об'єктів широко розповсюджений як засіб одержання точних й об'єктивних даних про форму та розміри предмета. Обмірювання застосовується у всіляких областях, стосовно до різних об'єктів: обмір приміщень, архітектурних споруджень або їхніх деталей, обмір земельної ділянки, обмір приладів, механізмів або їхніх деталей та інше.

Головним завдання обмірювання є достовірне зображення предмета, що обмірюють, у кресленні у відповідному масштабі із проставленням розмірів.

Специфікою архітектурно-обмірної практики для дизайнерів є оволодіння технікою обмірних робіт фасадів будівель (для проектування рішення вхідної групи) та обмірних робіт в інтер'єрі. Інтер'єр - це замкнений простір всередині будівлі, створений поверхнями стін, стелі, підлоги.

Типологічно інтер'єри розподіляються на інтерєри офісів, промислових та громадських об'єктів (житлових приміщень, торговельних приміщень та підприємств громадського харчування).

 

ПЛАН-ГРАФІК АРХІТЕКТУРНО-ОБМІРНОЇ ПРАКТИКИ

 

 

№ п Види діяльності І індив. Гробота ггодин ссам. рробота ггодин. г
1. Ознайомлення з програмою практики    
2. Проведення інструктажу з охорони праці    
3. Проведення інструктажу з техніки виконання обмірних рробіт    
4. Виконання програми практики:    
  Знайомство з об'єктами, які підлягають обмірюванню, ввидача завдання, виконання ескізів-кроків.    
  Виконання обмірів на об'єкті згідно виданим завданням.    
  Виконання креслень по обмірним крокам з проставленням ррозмірів. Дообмірювання деталей, які можуть виявитися в ппроцесі викреслювання. Підготовка тексту розділу до звіту із зазначенням ззмістовних технологічних особливостей конкретного завдання.        
5. Підготовка та оформлення звіту з переддипломної ппрактики. Консультації та узгодження звіту з керівником ппрактики. Захист звіту.    
Всього годин    
Разом  

 

3.4. Індивідуальні завдання

Індивідуальні завдання видаються студентам з метою надбання ними під час практики умінь і навичок самостійного вирішення фахових професійних питань. їх зміст конкретизується керівниками на початку практики і уточнюється під час її проведення. Наприклад: „Виконання ескізів - кроків та обмірних креслень деталей фасадів або деталей інтерєра ".

Виконання студентами індивідуальних завдань активізує їх творче мислення, підвищує ініціативу та здатність самостійно аналізувати та узагальнювати підсумки роботи, а також сприймати процес проходження практики більш конкретним та цілеспрямованим.

Результати, отримані студентами під час виконання індивідуальних завдань, можуть бути в подальшому використані при виконанні курсових або дипломних проектів (робіт), підготовці доповіді, статті або для інших цілей.

3.5. Тематика навчальних занять та екскурсій.

Навчальні заняття під час практики проводяться у вигляді практичних обмірних робіт, їх метою є сприяння формуванню у студентів вміння аналізувати ситуацію та робити узагальнюючи висновки в процесі передпроектних досліджень. Вони повинні розкривати студентам перспективи розвитку спеціальності й готувати їх до подальшого вивчення професійно - орієнтованих та спеціальних дисциплін. Для проведення таких занять мають залучатися найбільш кваліфіковані співробітники.

Екскурсії під час практики проводяться з метою надбання студентами найбільш повної уяви про забудову історичної частини м. Києва, її архітектурно-художні та стилістичні особливості. Час, що відводиться на навчальні заняття та екскурсії, не повинен перевищувати шести годин на тиждень на одну групу.

3.6. Список рекомендованих джерел.

3.6.1. Максимов П.Н., Торопов С.А. Архітектурні обмірювання. М.,1949.С.-94.

3.6.2. Покришкін П. Короткі ради для проведення точних обмірювань у древніх будинках. С.-Пб., 1910.С.- 120.

3.6.3. Твелькмецер Л.Б., Добрецова Т.И. Обмер архитектурньїх сооружений. Л., 1961. С.- 147.

3.7. Методичні рекомендації

Головною передумовою успішного та результативного проходження практики є самодисципліна студента, дотримання ним плану-графіка та вимог правил охорони праці а також усвідомлення свого функціонального місця в роботі, своєчасне виконання завдань та зобов'язань.

Важливим моментом є ознайомлення з повним технологічним циклом виконання обмірювальних робот, який здійснюється на базі практики. Це необхідно для чіткого розуміння та точного виконання конкретних завдань, які видаватимуться студенту. Розуміння функціонального та технологічного аспектів завдання сприятиме формуванню практичних навичок роботи у конкретних виробничих умовах, а також придбанню досвіду співпрації в колективі.

Вельми доцільним є своєчасне, після виконання кожного пункту плану практики, здійснення першої текстової редакції звіту. Це дозволить більш повно і обґрунтовано викласти отримані результати, що значно зекономить час та зусилля при підготовці звіту з практики.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)