АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Механізми реалізації державної етнополітики

Читайте также:
  1. III. ПРОГРАМА НАВЧАЛЬНОЇ ТА ВИРОБНИЧОЇ ПРАКТИКИ В ОРГАНАХ ДЕРЖАВНОЇ ВИКОНАВЧОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ
  2. IV. Основні напрями реалізації Національної стратегії
  3. IІІ. Захисні психічні механізми
  4. АВС-аналіз товарів за ___ рік за рівнем отриманого доходу (чистої виручки від реалізації)
  5. Взаємодія між органами Держказначейства та державної податкової служби в процесі виконання державного та місцевих бюджетів за доходами
  6. Вимоги до документів, що надаються для державної реєстрації
  7. Відомо, що попит на товар повільно зростає, прибуток від реалізації або відсутній, або незначний наприкінці періоду. На якому етапі життєвого циклу знаходиться товар?
  8. Глава 1. Основи державної митної справи
  9. Глава 3. Інформування, консультування та попередні рішення з питань державної митної справи
  10. Глава 3. Функціонування єдиної державної системи цивільного захисту
  11. Глава 77. Взаємовідносини органів доходів і зборів з іншими органами державної влади, органами місцевого самоврядування, суб’єктами підприємницької діяльності
  12. Глава 77. Взаємовідносини органів доходів і зборів з іншими органами державної влади, органами місцевого самоврядування, суб’єктами підприємницької діяльності

Вирішення поставлених Концепцією завдань на основі викладених у ній принципах потребує поєднання заходів із правого, організаційного, фінансово-економічного та іншого забезпечення реалізації державної етнополітики.

Вирішення актуальних проблем у сфері етнополітики та удосконалення цієї політики має бути здійснено через:

Нормативно-правове забезпечення:

1. Прийняття нової редакції законів України про національні меншини, про мови в Україні.
2. Законодавче визначення засад державної міграційної політики.
3. Прийняття закону України про відновлення прав народів, депортованих за етнічною ознакою, та громадян України, що належать до них.
4. Прийняття законів України про корінні народи в Україні та про статус кримськотатарського народу.
5. Затвердження на основі комплексного дослідження державних цільових програм збереження, підтримки та розвитку етнічних спільнот, які потребують заходів посиленої підтримки.
6. Проведення аналізу чинного законодавства України з метою виявлення і вилучення з нього дискримінаційних за етнічною ознакою норм.
7. Активна участь у нормотворчій діяльності ООН та інших міжнародних організацій по вдосконаленню правових засад державної етнополітики.
8. Затвердження та реалізація державних цільових програм, спрямованих на прогнозування і регулювання міжнаціональних та етносоціальних процесів в Україні.
9. Затвердження та реалізація нормативно-правових актів для конкретних напрямів державної етнополітики в Україні.

Наукове забезпечення:

1. Проведення комплексного наукового вивчення ситуації у ключових сферах етнополітичного розвитку суспільства:
- етносоціальна стратифікація;
– етнодемографічні тенденції;
– модель співіснування етноконфесійних, етнокультурних та ціннісних систем;
– психологія міжетнічних взаємин.

2. Вивчення і визначення форм збереження мовно-культурної спадщини народів, що перебувають у демографічно-кризовому становищі (караїмів та кримчаків).
3. Поглиблення теоретичних засад права у сфері захисту національних меншин і корінних народів.
4. Наукове обґрунтування застосування заходів посиленої підтримки щодо етнічних спільнот, які її потребують.
5. Проведення досліджень з історії національних меншин України та етнічної історії на українській території.
6. Забезпечення перегляду змісту підручників історії, літератури, змісту навчальних програм з метою об'єктивного висвітлення історії розвитку різних етнічних спільнот та релігій на території сучасної України.

Організаційні заходи:

1. Запровадження навчання державних службовців та службовців органів місцевого самоврядування правовим засадам, механізмам та методам державної етнополітики та етнокультурного менеджменту.
2. Збереження самостійного статусу центрального органу виконавчої влади у сфері державної етнополітики.
3. Налагодження на центральному та місцевому рівнях ефективної міжвідомчої координації реалізації державної етнополітики.
4. Подальше забезпечення та сприяння участі громадських організацій у формуванні та реалізації державної етнополітики.
5. Міжнародне співробітництво з іноземними державами, міжнародними організаціями, у т.ч. залучення механізмів Організації Об’єднаних Націй, Ради Європи, Організації з безпеки і співробітництва в Європі, та іншими інституціями міжнародного співтовариства.

Фінансове забезпечення:

1. Забезпечення бюджетних асигнувань на реалізацію державної етнополітики відповідно до реальних потреб етнічних спільнот з урахуванням можливостей національної економіки.
2. Поетапна передача до компетенції одного розпорядника бюджетних коштів усіх напрямків фінансування заходів реалізації етнополітики.
3. Забезпечення ефективного, прозорого, контрольованого фінансування заходів реалізації етнополітики, в тому числі із включення тендерних механізмів.
4. Заохочення доброчинної діяльності, спрямованої на підтримку соціального, мовного і культурного розвитку корінних народів і національних меншин.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)