АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Діференціально-діагностичні відміні гострого стенозу і епіглотиту

Читайте также:
  1. Клініка гострого вульвіту
  2. ПРОТОКОЛ ЛІКУВАННЯ ВРОДЖЕНОГО ПІЛОРОСТЕНОЗУ

 

Ознаки   Гострий епіглотит   Стеноз підзв'язкового простору  
1. Кашель   Низькочастотний   Високочастотний  
2. Задуха   Приступи задухи (без провісників)   Поступове зростання ступеню задухи  
3. Інтоксикація   Значна   Не завжди  
4. Гіпертермія   Вище 39°С   Не завжди  
5. Біль у горлі   Нестерпна   Немає  
6. Салівація   Гіперсалівація несправжня   Відсутня або незначна  
7. Поведінка   Поза „принижування" статична   Неспокій  
8. Реакція на їжу та воду   Відмов від їжи та води   Спрага, дитина охоче п'є  
9. Інгаляція кисню   Не зменшує ціаноз   Ціаноз зменшується  

Параклінічні дослідження:
• Якщо дитина знаходиться у тяжкому стані і потребує проведення лабораторних досліджень, то вони повинні бути відкладені до відновлення головних життєвих функцій.

• Біля у 80% пацієнтів, госпіталізованих з крупом мають ознаки гіпоксемії.Тому усім дітям, за виключенням легких випадків, показано вимірювання сатурації крові пульсоксиметром.

• Рентгенологічне дослідження не потрібно у випадках з легким типовим перебігом крупу при адекватному реагуванні хворого на лікування.
• Рентгенологічне (у передньо-задньої проекції) дослідження шиї може бути викоростано для диференціальної діагностики крупа з епіглотитом. При цьому рентгенограма м'яких тканин шиї може допомогти виявити звуження підзв'язкового простору.. Діти з крупом зазвичай мають видимі звуження верхніх дихальних шляхів, так званий знак шпилю, який можна побачити на рентгенограмі.

• Пряма ларингоскопія, якщо дитина не у вкрай тяжкому стані
• Фіброоптична ларингоскопія
• Бронхоскопія
Ускладнення
В 2% дітей, які потрапляють до лікарень вдаються до ШВЛ. Смертельні випадки складають приблизно 0,5% серед пацієнтів, яким проводилась ШВЛ.
Бактеріальна суперінфекція може призвести до пневмонії або бактеріальному трахеїту. Бактеріальний трахеїт є серйозним ускладненням, що може загрожувати життю дитини. Захворювання розвивається після легкої або помірної хвороби на 2-7 день. У таких дітей присутні симптоми загального токсикозу, і як правило вони не реагують на небулайзерну терапію адреналіном. Лікування вимагає ретельного спостереження, призначення антибіотиків широкого спектру дії, а іноді й ендотрахеальної інтубації. Найбільш частими збудниками бактеріальних ускладнень стають: Staphylococcus aureus, followed by group A streptococcus, Moraxella catarrhalis, Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae, а також анаеробні бактерії.

Набряк легенів, пневмоторакс, лімфаденіт, отит також можуть спостерігатися при крупі. Може ровиватися зневоднення організму.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)