АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Відповідальність за порушення законодавства про муніципальну службу

Читайте также:
  1. D) был принят на службу в Оренбурге
  2. V. Призначення на військові посади, переміщення по службі. Атестування військовослужбовців, які проходять військову службу за контрактом
  3. VII. Стягнення за порушення трудової дисципліни
  4. А. 3. 10 Алгоритм лікування та діагностики порушення ритму серця
  5. Адміністративна відповідальність за порушення податкового законодавства
  6. Адміністративна відповідальність за порушення умов розповсюдження та демонстрування фільмів, передбачених прокатним посвідченням (cm. 1647 КУпАП).
  7. Адміністративна відповідальність: поняття, мета, функції, принципи та ознаки.
  8. Адміністративне правопорушення як підстава юридичної відповідальності: ознаки і елементи.
  9. Адміністративне правопорушення, його склад.
  10. Адміністративні проступки за Кодексом України про адміністративні правопорушення
  11. Будь-які слідчі (розшукові) дії, проведені з порушенням цього правила, є недійсними, а встановлені внаслідок них докази – недопустимими.
  12. В якій відповіді названа характерна риса Особливої частини кримінального законодавства держав, право яких належить до англосаксонської системи?

Особи, винні в порушенні законодавства про службу в органах місцевого самоврядування, притягуються до

цивільної, Згідно із положеннями Цивільного кодексу України1, шкода, завдана фізичній або юридичній особі незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю посадової або службової особи органу міс­цевого самоврядування при здійсненні нею своїх повноважень, відшкодовується органом місцевого самоврядування незалежно від вини цієї особи (ст. 1174). Територіальні громади, відшкоду­вавши шкоду, завдану посадовою, службовою особою внаслідок незаконно прийнятих рішень, дій чи бездіяльності органів місце­вого самоврядування, мають право зворотної вимоги до винної особи в розмірі виплаченого відшкодування (крім відшкодування виплат, пов'язаних із трудовими відносинами та відшкодуванням моральної шкоди) (ч. 4 ст. 1191).

 

адміністра­тивної або Кодекс України про адміністративні правопорушення1 встанов­лює відповідальність за порушення обмежень щодо використан­ня службового становища (ст. 172-2), за пропозицію або надання службовій особі неправомірної вигоди (ст. 172-3), за порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяль­ності (ст. 172-4), за порушення встановлених законом обмежень щодо одержання дарунка (пожертви) (ст. 172-5), за неподання або невчасне подання декларації про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру (ст. 172-6), за неповідомлен­ня особою безпосереднього керівника у випадках, передбачених законом, про наявність конфлікту інтересів (ст. 172-7), за незакон­не розголошення або використання в інший спосіб особою у своїх інтересах інформації, яка стала їй відома у зв'язку з виконанням службових повноважень (ст. 172-8), за невжиття заходів щодо протидії корупції (ст. 172-8).

кримінальної відповідальності. Кримінальний кодекс України встановлює відповідаль­ність за злочини у сфері службової або професійної діяльності, пов'язаної з наданням публічних послуг (статті 364-370). Служ­бовими особами в статтях 364, 365, 368, 368-2, 369 цього Кодек­су є особи, які постійно, тимчасово чи за спеціальним повнова­женням здійснюють функції представників влади чи місцевого самоврядування, а також обіймають постійно чи тимчасово в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, на державних або комунальних підприємствах, в установах чи організаціях посади, пов'язані з виконанням організаційно-роз­порядчих чи адміністративно-господарських функцій, або вико­нують такі функції за спеціальним повноваженням, яким особа наділяється повноважним органом державної влади, органом місцевого самоврядування, центральним органом державного управління із спеціальним статусом, повноважним органом абоповноважною особою підприємства, установи, організації, су­дом або законом.

Матеріальна шкода, завдана територіальній громаді незакон­ними рішеннями сільських, селищних, міських голів, голів район­них у місті, районних та обласних рад, їх заступників, керівників управлінь, відділів, інших структурних підрозділів виконавчих органів місцевого самоврядування, діями чи бездіяльністю поса­дових осіб місцевого самоврядування при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується за рахунок місцевого бюджету в порядку, встановленому законом.

Сільські, селищні, міські, районні в місті, районні та облас­ні ради, сільський, селищний, міський голова, голова районної в місті, районної та обласної ради мають право зворотної вимоги (регресу) до посадової особи місцевого самоврядування, яка за­подіяла шкоду територіальній громаді в розмірах і порядку, виз­начених законами України та статутами територіальних громад, прийнятими відповідно до законів України.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)