АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Цивільне процесуальне право

Читайте также:
  1. D. при однокамерной электрокардиостимуляции используются два электрода, размещенные в правом предсердии и в правом желудочке
  2. I. НОРМА ПРАВА, ИЛИ ОБЪЕКТИВНОЕ ПРАВО
  3. I. ПРАВО И ПРИРОДА
  4. I. Право участия общего
  5. II. Виды административно-правовых режимов
  6. II. ПРАВО ЗАСТРОЙКИ
  7. II. Правопис апострофа
  8. II. Цели и задачи уголовно-правовой политики
  9. III. ДВА ТИПА ПРАВОВОГО ГОСУДАРСТВА
  10. III. Нормативно-правовой договор как источник трудового права.
  11. III. Основные направления уголовно-правовой политики
  12. III. Рассмотрение дела об административном правонарушении.

Поняття цивільного процесуального права, його предмет, метод і система. Співвідношення цивільного процесуального права з іншими галузями права України.

Поняття принципів цивільного процесуального права та їх значення. Принципи закріплені Конституцією України. Принципи закріплені законодавством про цивільне судочинство.

Суб’єкти цивільних процесуальних правовідносин та їх класифікація. Особи, які беруть участь у справі: їх поняття, склад та правовий статус. Особи, які є іншими учасниками цивільного процесу: їх поняття, склад та правовий статус.

Види підсудності та їх характеристика. Правила про підсудність. Поняття сторін в цивільному процесі і їх процесуальні права і обов’язки. Поняття третіх осіб. Треті особи, які заявляють самостійні вимоги. Треті особи, які не заявляють самостійних вимог. Цивільне процесуальне представництво. Види представництва.

Поняття і види витрат у цивільному процесі, їх значення.

Поняття і мета доказування в цивільному процесі. Поняття доказів у цивільній справі. Поняття предмету доказування. Обставини, які не підлягають доказуванню. Види засобів доказування. Пояснення сторін, третіх осіб та їхніх представників. Показання свідків. Письмові докази. Речові докази. Експертиза та висновок експерта.

Поняття позову, його елементи, види позовів. Позовна заява. Забезпечення позову. Відкриття провадження як стадія цивільного процесу. Процесуальний порядок.

Підготовка справи до судового розгляду як стадія цивільного процесу. Попереднє судове засідання. Поняття і значення стадії судового розгляду цивільних справ. Судове засідання — процесуальна форма судового розгляду. Поняття і форми судових рішень. Суть і значення стадії апеляційного оскарження рішення суду першої інстанції. Суб’єкти права апеляційного оскарження. Право касаційного оскарження та його строк. Підстави касаційного оскарження. Касаційна скарга.

Суть і значення перегляду у зв’язку з нововиявленими обставинами рішень, ухвал і судових наказів, що набрали законної сили.

Звернення судових рішень до виконання.

 

Земельне право

Поняття, предмет, метод, принципи земельного права. Система земельного права. Співвідношення земельного права з іншими галузями права. Джерела земельного права. Земельна реформа в Україні. Поняття, структура, види земельних правовідносин. Суб'єкти права власності на землю. Поняття і зміст права власності на землю. Право власності на землю юридичних осіб. Спільна власність на землю. Порядок та форми передачі земель у приватну власність. Придбання земельних ділянок на підставі цивільно-правових угод. Земельні торги. Право оренди земельної ділянки. Порядок встановлення та дія земельного сервітуту.

Система органів управління земельним фондом. Моніторинг земель. Поняття та завдання охорони земель. Поняття, види земельних спорів та порядок їх вирішення. Загальна характеристика юридичної відповідальності за порушення земельного законодавства. Поняття та склад земель сільськогосподарського призначення. Правовий режим земель житлової і громадської забудови. Особливості правового режиму земель водного фонду. Встановлення та зміна цільового призначення земель. Право власності на землю територіальних громад. Право власності на землю держави. Обмеження прав на земельну ділянку. Порядок безоплатної приватизації земельних ділянок. Підстави примусового припинення права власності на землю. Плата за землю.

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)