АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Господарське право

Читайте также:
  1. D. при однокамерной электрокардиостимуляции используются два электрода, размещенные в правом предсердии и в правом желудочке
  2. I. НОРМА ПРАВА, ИЛИ ОБЪЕКТИВНОЕ ПРАВО
  3. I. ПРАВО И ПРИРОДА
  4. I. Право участия общего
  5. II. Виды административно-правовых режимов
  6. II. ПРАВО ЗАСТРОЙКИ
  7. II. Правопис апострофа
  8. II. Цели и задачи уголовно-правовой политики
  9. III. ДВА ТИПА ПРАВОВОГО ГОСУДАРСТВА
  10. III. Нормативно-правовой договор как источник трудового права.
  11. III. Основные направления уголовно-правовой политики
  12. III. Рассмотрение дела об административном правонарушении.

Поняття та види господарської діяльності. Поняття та ознаки некомерційної діяльності. Господарські правовідносини: поняття, ознаки, види. Правовий режим ліцензування господарської діяльності. Правовий режим патентування господарської діяльності. Учасники господарських правовідносин. Суб’єкти господарських правовідносин. Поняття, види. Порядок створення підприємств. Державна реєстрація та перереєстрація, скасування державної реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності Поняття, способи та підстави припинення суб’єктів господарювання. Правове становище казенного підприємства. Поняття та види господарських товариств. Майно і майнові права в господарському товаристві. Правовий режим дивідендів. Порядок створення акціонерного товариства. Правове становище акціонерів. Управління акціонерним товариством. Господарські об’єднання: поняття, види, правове становище. Поняття і правове становище промислово-фінансових груп.

Право власності на засоби виробництва: поняття, форми і види. Правовий режим і структура майна підприємства. Право власності, право господарського відання, право оперативного управління: взаємозв’язок понять та їх відмінність. Господарський договір: поняття, ознаки, функції. Класифікація господарських договорів. Поняття та підстави відповідальності в господарському праві. Види господарсько-правової відповідальності. Поняття, ознаки та суб’єкти банкрутства. Стадії провадження у справах про банкрутство. Судові процедури, що застосовуються у процесі провадження в справах про банкрутство.

Види порушень та форми відповідальності за порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Поняття і принципи приватизації, прядок приватизації державного майна. Способи приватизації. Угоди приватизації. Поняття та види бірж. Правове становище товарної та фондової бірж. Поняття та правове забезпечення зовнішньоекономічної діяльності. Спеціальні правила здійснення зовнішньоекономічної діяльності. Поняття, види і форми здійснення іноземних інвестицій. Правове становище підприємства з іноземними інвестиціями. Гарантії захисту прав іноземних інвесторів. Поняття і види спеціальних (вільних) економічних зон. Порядок створення і ліквідації спеціальних (вільних) економічних зон.

Аграрне право

Законодавче забезпечення аграрної реформи. Правовий статус сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів. Правове становище сільськогосподарських виробничих кооперативів. Правове становище особистих селянських господарств. Державне регулювання та керівництво сільським господарством. Законодавство про правове положення фермерських господарств України. Джерела аграрного права України, їх характеристика. Трудові відносини в сільськогосподарських підприємствах кооперативного типу. Особливості здійснення банкрутства сільськогосподарських підприємств. Організація юридичного обслуговування та здійснення керівництва правовою роботою. Правове регулювання сільськогосподарської дорадчої служби. Види юридичної відповідальність за порушення аграрного законодавства.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)