АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Яка структура операційної системи Windows 2000?

Читайте также:
  1. APQC структура классификации процессов SM
  2. How to: Create a Shaped Windows Form
  3. I. Общие критерии оценки рефератов и их структура
  4. I.2 Реформирование и современная структура банковской системы РФ.
  5. II. Структура Доклада
  6. II. Структура Переліку і порядок його застосування
  7. III. Диалектика: ее суть структура и альтернативы.
  8. III. ОПЛАТА ПРАЦІ, ВСТАНОВЛЕННЯ ФОРМИ, СИСТЕМИ, РОЗМІРІВ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ Й ІНШИХ ВИДІВ ТРУДОВИХ ВИПЛАТ
  9. III. Социальная структура и стратификация
  10. IV. Границы структурализма?
  11. IV.Структура, порядок изложения и оформления работы
  12. Microsoft Word для Windows

Як взаємодіють компоненти операційної системи при взаємодії комп'ютерів?

Модель мережної взаємодії описується за допомогою моделі взаємодії відкритих систем (Open Systems Interconnection, OSI). Модель являє собою міжнародний стандарт для проектування мережних комунікацій. Модель OSI передбачає рівневий підхід до побудови мереж. Кожен рівень моделі обслуговує різні етапи процесу взаємодії. Роботу моделі OSI забезпечують різні служби, кожна на своєму рівні. Служби працюють за певними правилами - протоколами. Відповідно, на кожному рівні працює свій протокол. Всі разом, ці служби виконують одну спільну роботу - передачу даних по мережі, дотримуючись загального правила (загального протоколу). Прикладом такого протоколу може служити мережевий протокол TCP / IP, що складається з різних протоколів і служб.Говорячи про протокол TCP / IP, завжди мається на увазі набір протоколів мережевого і транспортного рівнів. Набір протоколів TCP / IP ще називають стеком протоколів, до складу якого входять два основні протоколи: TCP (Transmission Control Protocol) - протокол транспортного рівня та IP (Internet Protocol) - протокол мережевого рівня.Кожний рівень забезпечує зв’язок для вищого рівня. Фізичний рівень складається з фізичних елементів, які використовуються безпосередньо для передачі інформації по мережевим каналам зв’язку. До фізичного рівня відносяться також методи електричного перетворення сигналів, що залежать від мережевої технології, яка застосовується (Ethernet, Fddi тощо). Рівень з’єднування призначений для передачі даних від фізичного рівня до мережевого та навпаки. Мережева карта в комп’ютері — приклад реалізації рівня з’єднування. Вона залежить від мережевої технології.

Номер рівня Мережеві рівні Одиниці виміру
  Прикладний Повідомлення
  Уявлення Повідомлення
  Сеансовий Повідомлення
  Транспортний Повідомлення
  Мережевий Пакети
  З’єднування Кадри
  Фізичний Біти

Рис. 5.5. Мережеві рівні в моделі ISO/OSI

Мережевий рівень визначає шлях переміщення даних по мережі, дозволяючи їм знайти отримувача. Мережевий рівень можна розглядати як службу доставки. Транспортний рівень пересилає дані між самими комп’ютерами. Після доставлення даних мережевим рівнем комп’ютеру-отримувачу активізується транспортний протокол, доставляючи дані до прикладного процесу. Сеансовий рівень використовується як інтерфейс користувача і вирішує такі завдання, як обробка імен, паролів, прав доступу. Рівень уявлення створює інтерфейс мережі до ресурсів комп’ютера: принтерів, моніторів, дисків; виконує перетворення форматів файлів. Прикладний рівень забезпечує виконання прикладних задач користувачів: електронної пошти; розподілених баз даних; усіх програм, що функціонують у середовищі Internet.

Яка структура операційної системи Windows 2000?

http://edu.dvgups.ru/METDOC/ITS/STRPRO/ASY/METOD/UP/frame/2_4.htm

Операційна система 2000 складається з двох основних частин: модуля операційноїсистеми, що працює в режимі ядра, і підсистем оточення, що працюють в режимі користувача. Підсистеми оточення є окремі підпрограми, що допомагаютькористувачу виконувати певні функції.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)