АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Теоретичні відомості. Великі обсяги даних з однотипною структурою е базою даних, які ще мають назву списків даних

Читайте также:
  1. А). Теоретичні передумови.
  2. А). Теоретичні передумови.
  3. А). Теоретичні передумови.
  4. А). Теоретичні передумови.
  5. Арбітражному керуючому забороняється розголошувати відомості, що стали йому відомі у зв’язку з його діяльністю, і використовувати їх у своїх інтересах або в інтересах третіх осіб.
  6. Базові відомості
  7. ВИХОВАННЯ У ДІТЕЙ СТАТЕВОЇ САМОСВІДОМОСТІ
  8. Відомості про складову частину документа // Відомості про ідентифікуючий документ. – Відомості про місцезнаходження складової частини в документі. – Примітки.
  9. Відомості, що становлять державну таємницю
  10. Властивості свідомості та її структура.
  11. Втрата свідомості, травми
  12. Г) теоретичні знання та практичні навички певної роботи.

Великі обсяги даних з однотипною структурою е базою даних, які ще мають назву списків даних. Список - це набір рядків з постійними заголовками стовпчиків (полів).

Інформація, що сформована у вигляді списків (бази даних), може оброблятися з допомогою спеціальних функцій та інших засобів. Це сортування списків, використання шаблонів для введення, коригування та відображення даних, фільтрація інформації тощо.

Створення бази, даних повинно відповідати таким правилам:

· База даних (список) має постійну кількість стовпчиків (полів) і змінну кількість рядків;

· Кожний стовпчик вміщує однотипну інформацію;

· Базу даних формують у новому аркуші робочої книги;

· Заголовки стовпців центрують і відображають у шрифті іншого розміру (не обов'язкова умова);

· Стовпчики форматують відповідно до даних: встановлюють ширину стовпчиків, числовий формат та вирівнювання даних;

· Визначають стиль заповнення бази даних з метою подальшого групування взаємопов'язаних записів;

· Кількість рядків з даними не обмежена, але сама база не повинна мати порожні рядки;

· Після встановлення структури бази даних бажано зберегти її на дискові у вигляді робочої книги, ім'я якої надає користувач.

1. Для створення бази в новому аркуші введіть найменування стовпчиків, відформатуйте їх відповідно до даних, встановіть числовий формат і вирівнювання. Для зручності відображення змініть шрифт і колір рядка з найменуванням полів. Потім збережіть побудовану таблицю у файлі, наприклад з ім'ям "BAZA".

2. Для введення в базу даних інформації та її редагування рекомендують використовувати спеціальні форми, які створюються з допомогою команд головного меню. Спочатку виділіть рядок з заголовками стовпчиків, тобто структурою БД, потім виконайте команду Данные->Форма. На екрані з'явиться шаблон з відповідною структурою. Уведення даних виконується з допомогою діалогового вікна. Для наступного рядка даних потрібно натиснути кнопку Добавить.

3. Упорядкування даних у списку виконують командою Сортировка меню Данные. Для сортування інформації, наприклад» за датою, потрібно виділити клітинку з найменуванням поля Дата у рядку структури БД, потім виконати команду Данные-> Сортировка або використати засоби стандартної панелі інструментів. Excel виділить усі записи стовпчика і відкриє діалогове вікно. Сортування можна виконувати за декількома критеріями. Для цього використовують додаткові запити Затем по.

4. Одним із засобів відображення даних є автофільтр. З його допомогою дозволяється переглядати дані, які відповідають певним критеріям. Для встановлення автофільтру необхідно виділити частину робочого аркуша з заголовками і даними, потім виконати команди головного меню Данные->Фильтр->Автофильтр. Для того щоб вивести на екран всі записи єкоманда Данные->Фильтр->Отобразить все або команда Все зсписку відповідного поля.

5. Команда Итоги в меню Данные дозволяє впорядкувати базу даних з допомогою групування записів із виведенням проміжних підсумків, середніх значень тощо. Команда відображає дані в БД у вигляді структури., що дає можливість розгортати та згортати розділи з допомогою маніпулятора миші. Команда Итоги використовується для відсортованих даних показників, що беруть участь у формуванні підсумків. Після виконання команд Данные-> Итога з'явиться діалогове вікно. Після встановлення параметрів потрібно натиснути кнопку Ок. З'явиться структурована БД з проміжними підсумками, символами структури та загальним підсумком.

6. Для знищення установок достатньо виконати команди Данные->Итоги-> Промежуточные итоги->Убрать все.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)