АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Хід виконання та зміст практичної роботи. 1. Запустіть на виконання програму Access

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. III. Основний зміст роботи
  3. III. Основний зміст роботу
  4. IV. Діяльнісна змістова лінія
  5. K вн – середній коефіцієнт виконання норм вироблення всіма робітниками, що обслуговуються.
  6. L Перевірка виконання домашньої задачі.
  7. V. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНОЇ ЧАСТИНИ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  8. V. ЗМІСТ ВИХОВНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ
  9. V. Зміст навчального матеріалу
  10. V. Зміст теми заняття.
  11. V. Зміст теми попереднього заняття.
  12. VI. ЗМІСТ ЛЕКЦІЙНОГО МАТЕРІАЛУ

1. Запустіть на виконання програму Access. Відкрийте створену на попередньому занятті базу даних.

2. Задача1: створити запит Телефони клієнтів на основі даних таблиці Клієнти, який відображатиме лише назву клієнта, його телефон та факс.

Для створення використайте майстер простих запитів. У вікні майстра у полі Таблицы и запросы виберіть зі списку об’єктів елемент Таблица: Клієнти, а серед усіх доступних полів виберіть Назва, Телефон та Факс. У наступному вікні запиту змініть назву запита на Телефони клієнтів та задайте опцію, яка дозволить змінити макет запиту. Після цього відкриється вікно конструктора запиту.

Після цього виберіть у списку кнопки Тип запроса елемент Создание таблицы та введіть у діалоговому вікні Создание таблицы назву створюваної таблиці. Запустіть створюваний запит на виконання.

3. Задача2: створити запит до таблиці Товари який вибиратиме записи, що відповідають товарам певної категорії.

Знайдіть інформацію про категорію товарів у таблиці Типи (яка цифра відповідає товару певної категорії).

У таблиці Товари ідентифікатор типу знаходиться у полі Тип, якому у структурі таблиці відповідає поле КодТипа. Це є поле підстановок даних полів КодТипа та Категорія таблиці Типи: на вкладці Підстановка у рядку властивостей Источник строк знаходиться вираз, який вказує на те, що дані поля беруться з полів таблиці Типи.

Для створення запиту скористайтесь конструктором, у вікно якого помістіть всі поля таблиці Товари. Оскільки умова для відбору даних накладається на поле, яке є ідентифікатором типу, це поле потрібно додатково помістити на бланк запиту, знявши опцію для його виведення на екран та ввівши критерій відбору – цифру (код типу).

Після виконання запиту, на екрані з’явиться динамічна таблиця, у якій будуть знаходитись записи, що відповідають товару певної категорії.

3. Задача3: створити параметричний запит Параметр, який створюватиме таблицю Категорія-товар, у яку ввійдуть записи про товар заданої користувачем категорії.

Використайте конструктор простих запитів, у якому виберіть лише окремі поля таблиці Товари. У конструкторі запиту на місці умови для поля КодТипа, треба записати вираз [Введіть код категорії товару], задати відповідний тип запиту (запит на створення таблиці) та назву таблиці, яка утворюватиметься після виконання запиту.

Після запуску запиту на виконання відкриється діалогове вікно, в яке потрібно ввести цифру – номер категорії товару.

4. Задача4: створити параметричний запит Аналіз наявних товарів, який обчислюватиме кількість найменувань заданої користувачем категорії наявних на складі товарів, а також визначатиме мінімальну та максимальну ціну товару вибраної категорії (на основі таблиці Товари).

Створіть спочатку запит Наявні товари на складі, який вибиратиме з таблиці Товари записи лише тих найменувань, які є на складі.

За допомогою майстра на основі цього запиту створіть новий (Аналіз наявних товарів), на бланку якого будуть знаходитись лише ті поля, які братимуть участь в аналізі даних (Код типа та Ціна, причому поле Ціна повинно повторюватись тричі). Включіть опцію для використання групових операцій, у рядку Групова операція бланку запиту задайте наступні параметри: для поля Код типа – групування, для трьох полів ціна – Count, Min i Max відповідно. Оскільки запити має бути параметричним для задання значення коду типу категорії товару, то для поля Код типа потрібно передбачити появу діалогового вікна Введіть значення параметра.

5. Задача5: створити запит Надбавка, який обчислюватиме 15% надбавку на ціну кожного товару та відображатиме цю інформацію у окремому полі динамічної таблиці.

Спочатку створіть запит на вибірку для таблиці Товари, який міститиме поля: КодТовара, Марка, Ціна. Далі на перетині першого вільного стовпчика та рядка Поле запишемо вираз: [Цена]*0,15. Після натисканні клавіші Enter програма вставить перед введеним виразом назву нового поля Выражение1. Цю назву можна змінити на Надбавка – назву нового поля, в якому відображатиметься нова ціна.

6. Допишіть та оформіть звіт, збережіть БД. Завершіть роботу з Microsoft Access. Вимкніть комп’ютер.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)