АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Хід виконання та зміст практичної роботи

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. III. Основний зміст роботи
  3. III. Основний зміст роботу
  4. IV. Діяльнісна змістова лінія
  5. K вн – середній коефіцієнт виконання норм вироблення всіма робітниками, що обслуговуються.
  6. L Перевірка виконання домашньої задачі.
  7. V. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНОЇ ЧАСТИНИ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  8. V. ЗМІСТ ВИХОВНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ
  9. V. Зміст навчального матеріалу
  10. V. Зміст теми заняття.
  11. V. Зміст теми попереднього заняття.
  12. VI. ЗМІСТ ЛЕКЦІЙНОГО МАТЕРІАЛУ

Задача.Створіть форму, за допомогою якої можна було б поновлювати базу даних одночасно інформацією про постачальників (таблиця Постачальники) та про товари (таблиця Товари), які вони постачають.

 

Потрібно створити складену форму, яка виводитиме на екран усі поля, потрібні для одночасного заповнення обох таб­лиць, тобто створюючи новий запис про постачальника (таблиця Постачальники), можна зразу ж заносити інформа­цію про запропонований ним товар у таблицю Товари.

Викорис­тайте майстер форм. Виберіть назви усіх обов'язкових полів таблиць Постачальники та Товари (найкраще викорис­тати усі поля таблиць) та задайте у діалоговому вікні майс­тра опцію Подчиненные формы. Далі виберіть табличний ви­гляд для представлення даних у підпорядкованій формі, а також стандартний стиль оформлення. Головну форму назвіть Постачальник_новий, а підлеглу – Товар_новий. Від­крийте створену форму у режимі конструктора, знищіть деякі необов'язкові поля. Змініть параметри шрифту для елементів керування головної форми. Збільшіть на­пис, який відповідає підлеглій формі (Товар_новий) на Но­вий товар та відформатуйте його так, щоб утворювався ефект тіні. У головній формі не варто редагувати підлеглу форму.

Підлегла форма існує на вкладці Формы вікна бази даних як самостійний об'єкт (Товар_новий), тому для реда­гування відкрийте її у режимі конструктора.

Оскільки в процесі роботи майстра заданий табли­чний вигляд для підлеглої форми, то розміщення полів у конструкторі не відіграє ніякої ролі. Знищіть елементи керування, які зв'язані з необов'язковими полями.Також знищіть усі написи у заголовку. Переглянувши підлеглу форму у режимі таблиці, підберіть оптимальну ширину для кожного стовпця, а в режимі конструктора змініть підписи цих стовпців. (властивість Имя вкладки Другие або Все вікна властивостей елемента керування).

Після внесення усіх змін збережіть підлеглу форму та перегляньте головну форму, підібравши оптимальний розмір для елемента керування, який повинен відобража­ти таблицю підлеглої форми.

Повернувшись в режим конструктора, заховайте кнопки переходу (рядок Запись) у підпорядкованій фор­мі, оскільки вони перевантажують форму. Для того, щоб переглянути увесь список товарів, яким забезпечив поста­чальник фірму, можна використати бігунок рядка про­крутки, який з'являється на екрані.

При заповненні такої форми, доповнюється таблиця постачальників та товарів, причому доповнені записи збе­рігають зв'язок, який встановлений між цими таблицями.

Використовуючи складену форму Постачалъник_новий створіть запис для нового постачальника та 2-3 записи то­варів, який доставив цей постачальник. Доповніть також список товарів, які доставляє уже існуючий постачальник, новими найменуваннями.

Самостійно продумайте і створіть ще одну складену форму.

Прозвітуйте викладачу, оформіть звіт з практичної роботи.

Завершіть роботу.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)