АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Зміни по статтях власного капіталу

Читайте также:
  1. Адміністративні зміни кінця 18-19 ст. та утворення нових архівів
  2. Анатомо-структурні зміни рослин в умовах засолення
  3. Вивіз капіталу. Світовий ринок капіталів
  4. Гроші як капітал. Основні форми капіталу.
  5. Давні зміни в системі вокалізму та їхні рефлекси в сучасних східнослов’янських мовах
  6. Документування операцій по статтях власного капіталу
  7. Зміни в архітектурі XVIII ст.
  8. Зміни виробництва шкарпеток залежно від збільшення затрат праці
  9. Зміни крохмалю
  10. Зміни показників швидкісно-силової підготовленості волейболістів контрольної та експериментальної груп у підготовчому періоді
  11. ЗМІНИ УМОВ ДОГОВОРУ СТРАХУВАННІ
Статутний капітал (графа 3 ф. №4*; рядок 300 ф. №1**)
- формування розміру с статутного капіталу; (+) - випуск нових акцій (для акціонерних товариств); (+) - збільшення номінальної вартості акцій; (+) - збільшення кількості акцій номінальної вартості; (+) - реінвестування дивідендів у вигляді акцій; (+) - зменшення номінальної вартості акцій; (-) - анулювання акцій (на суму номінальної вартості), викуплених в акціонерів; (-) - повернення частки статутного капіталу при виході учасників – на суму, яка зафіксована в установчому договорі; (-)  
Пайовий капітал (графа 4 ф. №4; рядок 310 ф. №1)
- реєстрація пайових внесків; (+) - повернення внесків (паїв) при виході учасника; (-)
Додатково вкладений капітал (графа 5 ф. №4; рядок 320 ф. №1)
- емісійний доход (розміщення акцій за ціною, що перевищує їх номінальну вартість); (+) - реалізація викуплених акцій за ціною, що перевищує їх номінальну вартість; анулювання акцій власної емісії, ціна викупу яких менше номінальної вартості; (+) - анулювання акцій власної емісії, ціна викупу яких перевищувала номінальну вартість; (-) - реалізація викуплених акцій за ціною, що менше ціни викупу; (-)
Інший додатковий капітал (графа 6 ф. №4; рядок 330 ф. №1)
- дооцінка необоротних активів; (+) - безплатно одержані необоротні активи; (+) - уцінка необоротних активів; (-) - нарахування амортизації за безплатно одержаними необоротними активами; (-)
Резервний капітал (графа 7 ф. №4; рядок 340 ф. №1)
- спрямування частини прибутку на його формування та поповнення; (+) - виплати за рахунок резервного капіталу (дивіденди за привілейованими акціями; відсотки за облігаціями); (-) - покриття збитків; (-)
Нерозподілений прибуток (графа 8 ф. №4)
- чистий прибуток, одержаний за звітний період (рядок 350 ф.№1 “Баланс” або рядок 220 ф. №2 “Звіт про фінансові результати”); (+) - виплата дивідендів; (-) - чистий збиток за звітний період (рядок 350 ф.№1 “Баланс” або рядок 225 ф. №2 “Звіт про фінансові результати”); (-) - відрахування до резервного капіталу; (-)
При коригуванні залишків на початок звітного періоду: - зміна облікової політики (рядок 020 ф. №4 “Звіт про власний капітал”); (+) або (-) - виправлення помилок (рядок 030 ф. №4 “Звіт про власний капітал”); (+) або (-) - інші зміни (рядок 040 ф. №4 “Звіт про власний капітал”); (+) або (-)
Неоплачений капітал (графа 9 ф.№4; рядок 360 ф. №1)
- заборгованість за внесками учасників до статутного капіталу; (+) - погашення заборгованості шляхом внесення внесків до статутного капіталу; (-) - заборгованість за неоплаченими акціями (частками), які раніше з метою перепродажу були викуплені в інших учасників; (-)
Вилучений капітал (графа 10 ф.№4; рядок 370 ф. №1)
- фактична собівартість акцій власної емісії (часток), викуплених в акціонерів (учасників); (+) - вилучення капіталу у випадку виходу учасника; (+) - реалізація (перепродаж) викуплених акцій власної емісії (часток) – на суму фактичної собівартості; (-) - анулювання викуплених акцій – на суму фактичної собівартості; (-)

*Ф№4 «Звіт про власний капітал»

** Ф№ 1 «Баланс»

 

Засновники відкритого акціонерного товариства (емітенти) повинні публікувати згідно з вимогами законодавства інформацію про випуск акцій, зміст та порядок реєстрації якої встановлюється Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку. Строк відкритої підписки на акції не може перевищувати 6-ти місяців. Емітент видає акції покупцеві лише за умови повної оплати їх вартості. Акціонеру замість цінних паперів може бути виданий сертифікат на сумарну номінальну вартість акцій, які йому належать.

Важливим питанням є правильне процедурне проведення та документальне оформлення виходу учасника. Для того, щоб уникнути розбіжностей між учасниками в статуті товариства наводиться порядок виходу учасника з товариства, в якому обов'язково слід передбачити терміни розгляду заяв зборів, порядок голосування тощо.

При виході (виключенні) учасника йому виплачуються: сума його внеску до статутного капіталу (крім акціонерних товариств), частка прибутку, отримана товариством у поточному році.

Вартість частки учасника при цьому виплачується не раніше затвердження фінансового звіту товариства за рік, в якому учасник вийшов з нього, але в строк до 12 місяців з дня виходу.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)