АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Взяття мазка з носової частини глотки для дослідження на наявність менінгокока

Читайте также:
  1. III.Результати дослідження
  2. V. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНОЇ ЧАСТИНИ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  3. V. Запишіть 2 приклади вчинення замаху на злочини, передбачені статтями розділу ІІІ Особливої частини КК України (складіть фабули).
  4. А. Чандлер, Дж. Томсон, П. Лоуренс, Дж. Лорш і дослідження впливу зовнішнього середовища на організацію.
  5. Аналіз основної частини КСД.
  6. Аналіз та інтерпретація результатів дослідження
  7. Аналітичні прцедури для визначення основних тенденцій стану та руху об’єкту дослідження.
  8. АНАТОМИЯ, ФИЗИОЛОГИЯ, ЗАБОЛЕВАНИЯ ГЛОТКИ
  9. Бактеріоскопічне дослідження харкотиння – метод виявлення туберкульозу
  10. Бібліографічний апарат наукового дослідження
  11. В нормах Особливої частини кримінального права передбачені умови звільнення від кримінального покарання за окремі види злочинів.
  12. В якій відповіді наведене правильне положення, яке характеризує взаємозв'язок Загальної та Особливої частини кримінального права України?

 

Послідовність Зміст Примітки
Показання Обстеження здорових дітей, контакт­них та носіїв менінгокока  
Місце виконання Лікувально-профілактичні заклади  
Підготувати необхідне Два середовища: чашка Петрі з елек­тивним середовищем і з сироватко­вим агаром. Стерильний стрижень, бланк направлення, гумові рукавич­ки, шпатель Середовище зберігайте у холодильни­ку протягом 2 діб
Підготовка Дитини   Обстеження дитини проводьте уранці натще або через 2 год після прийому їжі   Не торкайтеся до зубів, язи­ка, слизової оболонки щік.
Алгоритм виконання Вимийте руки. Чашку Петрі з середовищем на 20 хв поставте в термостат. Надягніть гу­мові рукавички. Не порушуючи сте­рильності, один кінець стрижня з ват­ним тампоном зігніть за край пробір­ки під кутом 135° на відстані 3—4 см. Лівою рукою візьміть шпатель, яким притримуйте язик дитини, а правою рукою введіть стрижень із ватним там­поном у ротову порожнину під м'яке піднебіння в носову частину глотки. Легкими рухами стерильним стриж­нем візьміть мазок із носової части­ни глотки, після чого стрижень обе­режно вийміть. Виконуйте посіви на обох середовищах. Використаний стрижень занурте у пробірку. Випи­шіть направлення. Направлення до бактеріологічної лабораторії Посів з носової часини глотки на наявність менінгокока П.І. дитини_________ Вік_________________ Відділення____________ Адреса_____________________ Дитячий садок або школа. Діагноз_______ Дата захворювання_______________ Дата і час обстеження_____________ Підпис_____________________     Посів вико­нуйте спочат­ку густими штрихами, потім — пара­лельними рід­кими штриха­ми     Або на грілці в біксі  
  Заповнити медичну документацію Чашки Петрі відправте до бактеріо­логічної лабораторії в мікротермостаті протягом 2 год Про взяття мазка з носової частини глотки для дослідження на наявність менінгокока запишіть у "Журнал реєстрації бактеріологічних обстежень" на менінгокок  

 

Педіатрія №36

Фельдшер під час патронажу 6-ти місячної дитини виявив мокнучі висипання на волосистій частині голови, себорейні лусочки на тім’яній ділянці. Шкіра щік набрякла, інфільтрована, вкрита кірочками. Численні розчухи шкіри тулуба.

На слизовій оболонці язика – острівці оголеної від епітелію поверхні. Мати скаржиться, що дитина неспокійна, у неї свербіж шкіри, вночі погано спить.

З анамнезу встановлено, що вказані симптоми з’явилися після переведення дитини на вигодовування коров’ячим молоком.

1.Який стан розвинувся у дитини?

2.Яка тактика медичного працівника в таких випадках?

3.Продемонструйте обробку шкіри при попрілостях.

Еталони відповідей до задачі №36

1.Ексудативно-катаральний діатез-обгрунтувати.

2.Дієта:ведення харчового щоденника. Антигістамінні, заспокійливі, протисвербіж-феністіл, гігієна одягу (природні тканини), жовчогінні. Лікувальні ванни (з крохмалем, з висівками, з відварами трав).

3 Алгоритм практичної навички - обробка шкіри при попрілостях.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.007 сек.)