АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Закапати краплі у ніс

Читайте также:
  1. B. Біль з переймами у ділянці пупка
  2. АДЕНОВІРУСНА ХВОРОБА
  3. Аерозольне забруднення атмосфери
  4. Азопірамова проба.
  5. Алгоритм катетеризації сечового міхура в чоловіка
  6. Алгоритм проведення
  7. Анатомо-фізіологічні особливості доношеної новонародженої дитини
  8. Аритмії
  9. Б) Дія сахарази на крохмаль і сахарозу.
  10. Бердичівський медичний коледж
  11. БЕСІДА ПРО ТРИ ПРОМИСЛИТЕЛЬНІ ДІЇ БОЖІ, ЯВЛЕНІ НАМ НА НАШІЙ ГРІШНІЙ ЗЕМЛІ
  12. Біуретова реакщя (реакція Піотровського)
Послідовність Зміст Примітка
Показання: Місце виконання: Підготувати необхідне: Запальні процеси слизової оболонки носа та профілактика ГРВІ. Лікувально-профілактичні заклади та в домашніх умовах. Лікарські препарати, піпетки, ватні турунди. Руки повинні бути чисті, сухі та теплі. Туалет носа проводь за допомогою ватних турундочок.
Алгоритм виконання: Заповнити медичну документацію: Вимий руки. Посади дитину. Проведи туалет носа. Набери краплі в піпетку. Нахили голову дитини назад і в бік носового ходу, в який потрібно закапати краплі. Лівою долонею зафіксуй голову, великим пальцем тієї самої руки підніми кінчик носа. Закапай декілька крапель лікарського препарату в носовий хід таким чином, щоб він потрапив на слизову оболонку зовнішньої стінки носа. Через 1-2 хв. повтори закапування крапель в інший носовий хід за тими ж правилами. Про виконання процедури в умовах стаціонару зроби відмітку в листку призначень. Для кожного носового ходу окрема турундочка.   Не торкайся піпеткою носа.

Закапати краплі у вухо

Послідовність Зміст Примітка
Показання: Місце виконання: Підготувати необхідне: Алгоритм виконання: Запальні захворювання середнього вуха. Лікувально-профілактичні заклади та в домашніх умовах.   Лікарський препарат, піпетки, ватні турунди.   Вимий руки. Підігрій краплі до І 36-37"С.   Руки повинні бути чисті, сухі та теплі. В тяжкому стані
  Заповнити медичну документацію: Посади хворого. Нахили голову у бік здорового вуха. Зроби туалет слухового проходу за допомогою ватної турунди. Лівою рукою відтягни вушну раковину назад і вгору для випрямлення зовнішнього слухового проходу. Закапай 3-5 крапель у теплому вигляді. Про виконання маніпуляції в умовах стаціонару зроби відмітку в листку призначень. поклади хворого на протилежний бік.     Увага! Не використовуй палички, сірники та металеві стержні! В такому положенні хворий знаходиться 15-20 хвилин.

 

Педіатрія №16

В сім’ї двоє дітей – 2 і 6 років, відвідують дитячі дошкільні заклади. Старша дитина хворіє напротязі 3-х днів. Захворювання почалося з підвищення температури до 39,8°С, головного болю. Під час огляду дитини виявлено везикульозні висипання на волосистій частині голови, такі ж висипання – на обличчі, грудях, спині.

1. Яке захворювання слід запідозрити?

2. Якого режиму, догляду і лікування потребує дитина?

3. Продемонструйте техніку вимірювання температури тіла і її графічний запис.

Еталони відповідей до задачі №16

1.У дитини вітряна віспа – обґрунтувати.

2.Ізоляція дитини вдома, термінове повідомлення в СЕС, догляд за шкірою і слизовими оболонками (перерахувати), жарознижуючі, антигістамінні препарати, фені стіл – проти свербіння, кінферон, лаферон, при важкому протіканні – ацикловір. Молодшій дитині встановити карантин на 14 днів.

3.Алгоритм практичної навички – вимірювання температури тіла і її графічний запис.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)