АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Основні поняття в рекламі

Читайте также:
  1. I. Поняття й ознаки об'єкта авторського права.
  2. I. Поняття необережності, як форми вини.
  3. I.4. ОСНОВНІ МОДЕЛІ ЗВЕРТАННЯ В УКРАЇНСЬКІЙ МОВІ
  4. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  5. III. Основні правила та обов’язки працівників
  6. IV. Основні обов’язки власника або уповноваженого ним органу
  7. IV. Основні поняття і визначення,
  8. N 1243, 31.10.2011, Наказ, Про Основні орієнтири виховання учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів України, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України
  9. VІІ.Оперування поняттями
  10. А. ОСНОВНІ ФОРМУЛИ, ЯКІ НЕОБХІДНО ВИКОРИСТАТИ
  11. Аварійний комісар: поняття, функції.
  12. Адаптація. Характеристика адаптацій. Основні концепції адаптаційних пристосувань

АГЕНТСТВО РЕКЛАМНЕ - незалежна організація, що здійснює повний або обмежений обсяг дослідницьких, творчих, виробничих послуг з розробки рекламних програм, виготовлення (виробництва), розміщення та просування реклами. Як правило, здійснює посередницькі функції між рекламодавцем і рекламоотримувачем.

АДАПТАЦІЯ - пристосування рекламних текстів до конкретних цільових аудиторій з урахуванням специфічних умов.

АДРЕСНИЙ КАТАЛОГ - інформаційне друковане видання, котре містить повні списки організацій, підприємств, фірм якої-небудь галузі (ряду галузей) у конкретному регіоні або по всій країні. Використовується при організації прямої поштової реклами.

АЇДА (AIDA – Attention, Interest, Decision, Action) - увага, інтерес, рішення, дія - одна з найстаріших моделей послідовності впливу реклами на споживача.

АЛІТЕРАЦІЯ - повторення однакових або однорідних приголосних звуків у фразі, рядку, строфі рекламного тексту («Чистота – чисто Тайд»).

АНТРОПОМОРФІЗМ - метод представлення рекламованого товару у вигляді, наближеному до людського (мультиплікація, ляльки тощо). Частіше використовується в рекламі для дітей та підлітків.

АРХІВ РЕКЛАМНИХ ЗАСОБІВ - організується в дослідницьких підрозділах рекламних агентств для зберігання і систематизації рекламної продукції агентства.

АСОЦІАТИВНИЙ ТЕСТ - прийом дослідження в рекламній психології, заснований на виявленні асоціацій, що виникають у досліджуваних при сприйнятті рекламного повідомлення.

АСОЦІАЦІЯ РЕКЛАМНА - об'єднання фізичних або юридичних осіб для досягнення спільних цілей в рекламній діяльності. АР можуть бути професійними, спеціалізованими, регіональними, національними, міжнародними.

АУДІОВІЗУАЛЬНА РЕКЛАМА - різновид реклами, що припускає використання таких носіїв інформації як фото-і кіноплівки, слайди, магнітні стрічки, лазерні диски тощо.

АУДИТОРІЯ РЕКЛАМНА - особи (як правило, безпосередні учасники ринкового процесу), які можуть сприймати конкретне рекламне повідомлення, передане конкретним джерелом інформації.

АФІША - різновид друкованої реклами у формі плакату або оголошення великого формату.

АTL - Група засобів, що відноситься до прямої реклами.

 

БАНКІВСЬКА РЕКЛАМА - різновид реклами, спрямований на залучення клієнтів та рекламу банківських послуг. Носить, в основному, іміджевий характер. Носіями цього виду реклами часто являються банківські звіти і баланси.

 

БАННЕР (Беннер) - 1) прямокутний або трикутний рекламний планшет, виконаний із пластику, картону чи паперу. Виставляється у вітринах, вивішується в проходах між стелажами, на стінах торгового залу. 2) елемент Інтернет-реклами, що представляє собою графічне зображення в певному форматі, що розташовується на Web-сторінці і має гіперпосилання на певний сервер. Найбільш поширений розмір 468х60 пікселів.

 

БАСОРАМА (БУСОРАМА) - рекламна панель з підсвічуванням, установлюється на даху або по периметру автобусів, тролейбусів, трамваїв.

 

БІЛЛБОРД - елемент зовнішньої щитової реклами, що представляє собою спеціальну конструкцію, яка може кріпитися на парканах, стінах будівель. Стандартний розмір постеру: 3 х 6 м.

 

БЛОЧНА РЕКЛАМА (рекламний блок) - група рекламних повідомлень, що передається до, після або під час певної програми.

 

БЛЕК-АУТ - різновид рекламного радіоролика, коротка сценка, що використовується для розвитку рекламної ідеї найчастіше у формі діалогу, або будь-ої композиції з елементами гумору.

 

БОКС - частина рекламного тексту, виділеного обведенням.

 

БРАНДМАУЕР - глуха стіна будівлі, що часто використовується для розміщення рекламних щитів.

 

БРИФ - коротка письмова угода (договір) між рекламодавцем і рекламістом, в якій прописані основні параметри рекламної кампанії, що планується.

 

БРЕНД - 1) назва, термін, символ або дизайн (або комбінація цих понять), що позначають виробника (або певний вид товару або послуги) і виділяють його серед інших виробників (товарів або послуг); 2) торгова марка.

 

БЮДЖЕТ РЕКЛАМИ - грошове вираження кошторису витрат, пов’язаних з рекламою. Доходна частина бюджету, як правило, не піддається точній оцінці.

 

BTL - комплекс маркетингових комунікацій, що включає в себе стимулювання збуту: мерчендайзинг, директ-мейл, виставки тощо.

 

ВВОДНА РЕКЛАМА - один з етапів рекламної спіралі, що відповідає початковій фазі життєвого циклу товару і характеризується високими витратами на рекламу.

 

ВІДЕОКОНФЕРЕНЦІЯ - сучасний засіб передачі інформації (у тому числі рекламної) і спілкування на відстані за допомогою комп'ютерних мереж, супутникового, оптоволоконного та інших видів зв’язку.

 

ВІТРИННА РЕКЛАМА - реклама у формі викладки, демонстрації товару в різного роду вітринах

 

ВКЛАДИШ (ВІЛЬНА РЕКЛАМНА ВСТАВКА) - різновидність заздалегідь підготовленої друкованої реклами, що має форму додатку до друкованого видання або закладки. У якості рекламного носія зазвичай використовується високоякісний папір.

 

ВПРОВАДЖЕННЯ РЕКЛАМИ - 1) активне поширення реклами в ЗМІ й через інші канали її передачі. Зазвичай передує або супроводжує фазу впровадження товару на ринок у ЖЦТ. 2) показник частки споживачів, що запам’ятали рекламні повідомлення.

 

ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНА РЕКЛАМНА ДІЯЛЬНІСТЬ - рекламна діяльність фірм однієї країни з метою завоювання закордонного ринку. Елемент міжнародної рекламної діяльності.

 

ВПЛИВ НА СПОЖИВАЧА (РЕКЛАМНИЙ) - система заходів інформування, психологічного та стимулюючого впливу на споживача, що здійснюється з метою його спонукання до покупки (отримання послуги).

 

ВИВІСКА - різновид зовнішньої реклами (щит, газосвітна конструкція та ін) із зазначенням назви підприємства. Може містити в собі елементи фірмового стилю.

 

ВИВОРОТКА - інверсія, рекламний текст, надрукований білим на темному (частіше на чорному, рідше на сірому і кольоровому) фоні.

 

ВИМПЕЛ - вузький прапорець рекламного або престижного характеру. Може виступати як носій елементів фірмового стилю. Іноді використовується як сувенір.

 

ВИСТАВКИ - заходи, здійснювані з метою демонстрації досить широкого асортименту виробів, обміну ідеями, технологіями, задоволення комерційних інтересів та рекламного впливів на її учасників і відвідувачів.

 

ГЛОБАЛЬНА РЕКЛАМА - 1) реклама, призначена для просування одного продукту в цілому ряді країн; 2) використання одного й того ж оголошення (переведеного на різні мови) для розміщення в ЗМІ різних країн світу.

 

ГЛОБАЛЬНА ТОРГОВА МАРКА - це марка, яка має однакову назву, однаковий дизайн і однакову творчу (включаючи рекламну) стратегію у всіх країнах світу (Coca-Cola, IBM, та ін.)

 

ГРАФІК РОЗМІЩЕННЯ РЕКЛАМИ - елемент плану рекламної кампанії, що визначає часові аспекти здійснення рекламних заходів (випуску рекламних матеріалів) і орієнтований на характер цільової аудиторії, фінансові можливості рекламодавця, кон'юнктуру ринку, сезонність та інші фактори.

 

ДЖІММІК - використовуваний у рекламі оригінальний привід для залучення уваги. Це, як правило, незвичайні (придумані) слова або вирази, унікальні або нові засоби показу, картинки або заголовки, які в дійсності не пов'язані з повідомленням, приз-новинки чи інші нетрадиційні форми залучення уваги.

 

ДЖИНГЛ - музичне рекламне звернення, куплет.

 

ДІАГОНАЛЬ Гутенберга - траєкторія погляду читача, що проходить з лівого верхнього кута в правий нижній кут.

 

ДРАЙВ-ТАЙМ - час, під час якого потенційна аудиторія радіослухачів здійснює проїзд на автомобілях з дому на роботу чи з роботи (в періоди часу приблизно з 06 до 10 і з 16 до 19 годин). Вважається ефективним для передачі рекламних радіоповідомлень.

 

«ЖИТТЄВІ СИТУАЦІЇ» - різновид телевізійної реклами, суть якої полягає у показі проблемної ситуації з реального життя, яка дозволяється за допомогою предмета реклами.

 

ЗАКОН МЕРФІ - свідчить, що «недостатні рекламні витрати приводять до безглуздої витрати грошей».

 

ЗАКОНИ ПОЛІТЦА - 1) «Реклама стимулює продаж гарного товару і прискорює провал поганого». 2) «Реклама, що акцентує увагу на ознаках товару, які містяться в ньому в мікроскопічних кількостях і, які сам споживач не в змозі виявити, допомагає встановити, що дана ознака практично відсутня, і тим самим прискорює провал товару».

 

ЗАМІР АУДИТОРІЇ - різні методики визначення чисельності потенційних споживачів реклами.

 

ЗАСТАВКА - 1) ТБ - нетривале нерухоме зображення рекламного повідомлення, товарного знаку або логотипу на екрані телевізора; 2) в радіо рекламі - елемент, початкова звукова фраза в радіо роликах.

 

ЗОВНІШНЯ РЕКЛАМА – реклама, розміщена на вулицях (щити, перетяжки тощо), на фасаді будівлі (вивіска, вітрина тощо), а також на транспорті.

 

ІЄРАРХІЯ ПОТРЕБ - існуюче розмежування і певна систематизація біологічних і соціальних, первинних і вторинних, матеріальних і духовних потреб людини даного суспільства. У теорії та практиці маркетингу і рекламної справи частіше всього посилаються на ієрархію базових потреб за А. Маслоу (так звана піраміда Маслоу).

 

ІМІДЖЕВА РЕКЛАМА – іншими словами престижна, спрямована на формування образу товару, фірми, престижності фірми та її продукції.

 

ІНТЕРАКТИВНА РЕКЛАМА - на відміну від мовної, потребує активної участі споживача в одержанні певної інформації шляхом подачі відповідного сигналу, наприклад, через мережу Інтернет.

 

ІНФОРЕКЛАМА - тривала (30 і більше хвилин) рекламна передача, побудована за принципом розважальної програми.

 

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ДИЗАЙН - знакова система графічних, образотворчих, колірних, словесних, звукових символів фірми.

 

ЕТАП ДОСЛІДЖЕНЬ (в рекламній кампанії) - етап підготовки рекламної кампанії, пов'язаний з вивченням особливостей товарів (послуг), які передбачається рекламувати, можливостей різних рекламних засобів, дослідженням демографічної ситуації, особливостей потенційних споживачів, аналізом ринку, його сегментації, кон'юнктурних особливостей, конкуренції тощо.

 

КАМПАНІЯ РЕКЛАМНА - комплекс рекламних заходів, об'єднаних однією метою і, спрямованих на будь-який сегмент ринку. Реалізація цих заходів відбувається на основі плану та бюджету РК.

 

КАНАЛИ ПРОСУВАННЯ РЕКЛАМИ - сукупність різних засобів, що використовуються для поширення реклами: ЗМІ, пошта, комп'ютерні мережі, зовнішня, усна реклама тощо

 

КАТАЛОГ РЕКЛАМНИЙ - видання з переліком товарів і послуг, їх ілюстрованим описом з малюнками, фотографіями на папероносіях або в електронному вигляді.

 

КАУК - рекламна стрічка, що розміщується вгорі газетної або журнальної сторінки.

 

КЛЮЧОВІ ЗОБРАЖЕННЯ - переважний образ, навколо якого будується рекламне звернення.

 

КОДА - майстерна фраза, що використовується в кінці рекламного звернення для повторення його основної думки («Ніхто не зупинить Energiser. Вони продовжують працювати і працювати»).

 

КОМЕРЦІЙНА РЕКЛАМА - реклама, що в першу чергу передбачає стимулювання збуту, зростання продажів, прибутку, прискореного товарообігу, пошуки вигідних партнерів і т.п.

 

КОНТРРЕКЛАМА - спростування неналежної реклами, що розповсюджується з метою усунення викликаних нею наслідків.

 

КОПІРАЙТЕР - співробітник РА, що професійно займається створенням оригінальних рекламних текстів або слоганів.

 

КОРПОРАТИВНА РЕКЛАМА - реклама, яка створює потребу не в конкретній марці товару, а в повному товарному асортименті (наприклад, дитячого харчування, морепродуктів тощо). Здійснюється групою рекламодавців, які мають спільні інтереси.

 

КОРПОРАТИВНІ СИМВОЛИ - графічні зображення, знаки, символи, службовці для ідентифікації організації, фірми.

 

КУПОН - відривна частина цінного паперу або рекламного сполучення, яка є свідченням володіння даного цінного паперу, або інформацією про певні гарантовані пільги при купівлі товару.

 

ЛИСТІВКА - різновид друкованої реклами невеликого формату (зазвичай 1/16 листа) з текстом і / або ілюстраціями.

 

ЛОГОТИП - або фірмовий блок - графічна композиція, що складається з товарного знаку в поєднанні з фірмовою назвою організації, підприємства, фірми.

 

МАКЕТ РЕКЛАМНОГО ПОВІДОМЛЕННЯ - малюнок з текстовими, графічними та іншими образотворчими елементами, що дає уявлення про зовнішній вигляд і зміст готового рекламного повідомлення - оголошення, статті.

 

МАС МЕДІА - засоби масової інформації, що включають у себе пресу, радіо, телебачення та Інтернет.

 

МЕДІАПЛАНУВАННЯ - процес ефективного планування розміщення реклами в ЗМІ.

 

МІЖНАРОДНА РЕКЛАМНА СПРАВА - діяльність організацій, фірм, орієнтована на зарубіжні ринки з урахуванням їх особливостей.

 

МЕНЕДЖЕР З РЕКЛАМИ- представник рекламодавця, відповідальний за планування, координування, фінансування і керівництво рекламними програмами компанії.

 

МЕНЕДЖМЕНТ РЕКЛАМИ - система принципів і методів управління рекламною діяльністю.

 

МЕРЧАНДАЙЗИНГ - стимулювання продажів і організація рекламного оформлення всередині магазину (реклама на місці продажу, в момент покупки).

 

МОБІЛЬ - обертові рекламні конструкції

 

МОТА - дотепний вислів, що використовується в рекламі.

 

МОТИВАЦІЯ - комплекс факторів, що впливають на психологію споживача з метою його спонукання до певних дій.

 

М'ЯКА РЕКЛАМА - стиль подачі рекламної інформації, що характеризується неквапливістю і ненав'язливістю.

 

НАКЛЕЙКИ - мала форма друкованої реклами, зазвичай випускається на самоклеючій основі.

 

ОГОЛОШЕННЯ РЕКЛАМНЕ - вид рекламного повідомлення, яке носить досить компактний характер і, як правило, включає в себе слоган, звернення, основний текст і адресну частину.

 

ОСТРІВ - рекламне повідомлення, «оточене» на сторінці редакційними матеріалами.

 

ЛАЙТ БОКС (світловий короб) - це яскравий та привабливий елемент зовнішньої реклами, який широко розповсюджений на вулицях міста та в торгових центрах.

 

ЛИСТІВКА - різновид друкованої реклами, яка може бути носієм фірмового стилю, містити відомості про товар або фірму. Іноді практикується випуск наборів рекламних.

 

ОХОПЛЕННЯ - 1) число представників певної (зокрема - цільової) аудиторії, що вступили в контакт з певним засобом реклами протягом певного періоду часу;

 

ДРУКОВАНА РЕКЛАМА - вид реклами, який характеризується особливими носіями рекламної інформації (в основному це папір), використанням поліграфії та її сприйняттям допомогою читання.

 

ПІК-ТАЙМ (ПРАЙМ-ТАЙМ) - піковий (найбільш зручний, ефективний) час для реклами на радіо і телебаченні, час найбільшого охоплення аудиторії.

 

ПЛАН РЕКЛАМНОЇ КАМПАНІЇ - найважливіший засіб організації проведення, контролю виконання рекламних заходів та здійснених витрат.

 

ПІДРЯДНИК (рекл.) - спеціалізована організація (частіше всього рекламне агентство), що виконує замовлення на виробництво і розміщення реклами.

 

ПІДВЕДЕННЯ ПІДСУМКІВ РЕКЛАМНОЇ КАМПАНІЇ – Завершальний етап проведення рекламної кампанії, що полягає в комплексній оцінці виконання плану РК, аналізі правильності вибору групи цільового впливу та ефективності РК.

 

ПОЛЕ ПРОДАЖУ - в друкованій рекламі: поверхня, яку читач бачить перед собою (наприклад, обидві сторінки розкладеного проспекту утворюють єдине ПП).

 

ПОЛІЕКРАНИ - кілька екранів, які демонструють одночасно кілька різних зображень.

 

ПОСТЕР - різновид зовнішньої реклами, плакат, який друкується з допомогою літографії або шовкографії, а потім наклеюється на щит.

 

ПРЕС-КІТ - папка з рекламними матеріалами (прес-релізами, буклетами і т.д.). Зазвичай поширюється на виставках, прес-конференціях, під час ділових зустрічей або розсилається в редакції.

 

ПРОДАКТ ПЛЕЙСМЕНТ - вид прихованої реклами, що передбачає входження брендів у кінофільми, телесеріали, художню літературу

 

ПРОСПЕКТ РЕКЛАМНИЙ - досить об'ємний рекламний матеріал престижної спрямованості, найчастіше випускається до ювілейних дат чи для представлення нових видів товарів (послуг).

 

ПРЯМА ПОШТОВА РЕКЛАМА (direct mail) - масова передача рекламних матеріалів поштою, що забезпечує високу виборність аудиторії і покликана викликати відносно швидку реакцію споживачів.

 

ПСИХОГРАФІЯ - наука про розділення людей на певні типи за стилем життя та психологічними особливостями поведінки. Знання елементів психографії необхідно при обґрунтуванні вибору групи цільового впливу.

 

РАДІОРЕКЛАМА - форма реклами, що припускає використання радіомережі для передачі рекламної інформації та її слухового сприйняття.

 

РЕКЛАМА В ПРЕСІ - друкована реклама, що публікується в масових пресових виданнях.

 

РЕКЛАМА НА МІСЦІ ПРОДАЖУ - рекламні заходи (матеріали), що здійснюються (розміщуються) у місцях торгівлі товарами в магазинах, виносних торгових точках.

 

РЕКЛАМНА ОСОБИСТІСТЬ - вигаданий персонаж, який використовується в рекламі певного товару («Тітка Ася»).

 

«РЕКЛАМНА ПІРАМІДА» - поєднання основних типів споживацької аудиторії, її готовності купувати рекламований товар. По мірі зростання цієї готовності виділяються стадії: незнання, обізнаність, знання, прихильність, перевага, покупка, повторна покупка. Купівля знаходиться на вершині даної піраміди.

 

РЕКЛАМНА ПСИХОЛОГІЯ - розділ прикладної психології, яка займається дослідженням мотивації споживацької поведінки, впливу реклами на психіку людини.

 

РЕКЛАМНІ ДОСЛІДЖЕННЯ - різновид маркетингових досліджень з самих різних проблем, пов'язаних з потенційними споживачами реклами, виробництвом, просуванням, споживанням рекламної інформації, ефективності реклами, кількісними і якісними характеристиками цих процесів.

 

РЕКЛАМНІ СУВЕНІРИ - подарункові предмети, які є носіями рекламної інформації.

 

РЕКЛАМНІ ТУМБИ - багатосторонні рекламні дошки, призначені для громадського розміщення оголошень.

 

РЕКЛАМНИЙ АРГУМЕНТ - довід на користь рекламованого товару, що міститься в рекламному зверненні. За допомогою РА як правило підкреслюються споживчі властивості, переваги товару або торгової марки.

 

РОЛИК - короткий (від 10 секунд до декількох хвилин) рекламний матеріал, що передається по радіо, в кіномережі або по телебаченню. Зазвичай будується на основі ігрового сюжету.

 

РУБРИЧНА РЕКЛАМА - реклама в пресових виданнях, згрупована під заголовками-рубриками. Наприклад: «Продаю», «Здаю житло» і т.д.

 

САМПЛІНГ - демонстрація покупцеві товару в процесі його експлуатації, використання, вживання. С. може припускати і безкоштовну роздачу або розсилку зразків або товарів для попереднього ознайомлення з ними (парфумерія, косметика, харчові добавки тощо).

 

СВІТЛОВА РЕКЛАМА - різновид зовнішньої реклами - неонові вивіски, табло, «рядок, що біжить» та ін

 

СЕГМЕНТ РИНКУ - сукупність споживачів, що схоже реагують на рекламний вплив.

 

СЕЙЛЗ-АРГУМЕНТ - торговий, комерційний аргумент на користь придбання рекламованого товару, унікальна торгова пропозиція.

 

СІНКЕЛ - вид реклами, що розміщується всередині транспорту, плакат невеликого формату з досить великим текстом і докладною аргументацією.

 

СІТІЛАЙТ - рекламна конструкція формату 1.2 x1.8 м.

 

СЛОГАН (гасло, девіз) РЕКЛАМНИЙ - коротка, показна, легко запам'ятовується фраза, що виражається в концентрованому вигляді суть рекламного повідомлення. Є елементом фірмового стилю і засобом ідентифікації фірми.

 

ЗАСОБИ МАСОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ (МАС - МЕДІА)- наймасовіші канали (засоби) передачі рекламної інформації-преса, радіо, телебачення, комп'ютерні мережі.

 

СТАТТЯ РЕКЛАМНА - рекламне повідомлення, що досить детально висвітлює характеристики товару або фірми і, як правило, розташоване в друкованих виданнях.

 

СТРАТЕГІЧНЕ ПЛАНУВАННЯ - етап підготовки і проведення рекламної кампанії, пов'язаний із формуванням її основних ідей і цілей, оцінкою можливостей використання різних рекламних засобів, залучення асигнувань на рекламу та ін

 

СЕНДВІЧ-МЕН - засіб зовнішньої реклами - людина, що носить на спині і на грудях рекламні плакати.

 

ТВОРЧИЙ ВАМПІРИЗМ - проблема реклами, під час якої рекламне оголошення саме по собі є настільки привабливим, що затьмарює собою товар.

 

ТЕЛЕРЕКЛАМА - форма реклами, призначена використання телевізійних мереж для передачі рекламних повідомлень.

 

ТІЗЕР (англ. teaser) — рекламне повідомлення, зроблене як загадка, що містить частину інформації про продукт але ніяк не називає рекламований товар. Тізери зазвичай з’являються на ранньому етапі просування товару і служать для створення інтриги навколо нього. Часто тізери випускають, коли робота над продуктом ще не завершена.

ТРАНЗИТНА РЕКЛАМА - реклама, що використовує транспортні засоби.

 

ТРАФІК (відвідуваність): 1) кількість відвідувачів Web-сайту, або його певної сторінки за одиницю часу (день, місяць, рік); 2) кількість хітів за одиницю часу.

 

УПАКОВКА - зовнішнє оформлення товару, зручне для використання, складова частина маркетинг - міксу. На ній може бути розміщена реклама.

УСНА РЕКЛАМА - усна передача рекламної інформації, частіше здійснювана в місцях продажу і скупчення людей.

ХЕДЛАЙН (в буквальному перекладі з англ. «Заголовна строчка»)- заголовок, або елемент, що розділяє окремі частини рекламного тексту.

ЦІЛЬОВА АУДИТОРІЯ - основна, найбільш важлива для рекламодавця категорія одержувачів рекламного звернення. Її переважна більшість - потенційні покупці рекламованого продукту.

ЧАСТОТА (частотність) - середнє число рекламних контактів представників групи цільового впливу в рамках конкретного графіка розміщення реклами протягом певного проміжку часу (дня, тижня, місяця і т.д.).

 

ЕМБЛЕМА - умовне зображення ідеї, заходи, фірми за допомогою певних образотворчих символів (тварин, рослин, предметів, що добре впізнаються), літерних позначень, аббревіатур назви фірми або в їх комбінації.

 

ЕФЕКТИВНІСТЬ РЕКЛАМИ - категорія, що відображає співвідношення витрат на рекламу і тих або інших (економічних, психологічних, соціальних) переваг від її використання.

 

ЕХО-ФРАЗА - вираз, що стоїть у кінці текстового рекламного звернення, яке повторює (дослівно або за змістом) заголовок або основний мотив звернення. Використання ЕФ особливо ефективно в оголошеннях значного обсягу.

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.024 сек.)