АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Висновки, рекомендації

Читайте также:
  1. II. Гігієнічні рекомендації
  2. Визначить стратегії психотерапевтичної роботи з клієнтом і рекомендації для нього: молодий чоловік віком 26 років страждає на ігроманію.
  3. Висновки і рекомендації
  4. ВИСНОВКИ І РЕКОМЕНДАЦІЇ ЗА НАСЛІДКАМИ ДОСЛІДЖЕНЬ
  5. Витрати на виробництво продукції згідно П(С)БО 16 та методичні рекомендації з формування собівартості продукції
  6. Дайте гігієнічну оцінку адекватності і збалансованості харчування та обгрунтуйте гігієнічні рекомендації щодо корекції харчового раціону.
  7. Дайте гігієнічну оцінку умовам праці, поставте діагноз та обгрунтуйте лікувально-профілактичні рекомендації.
  8. Деякі рекомендації щодо правил поведінки в умовах небезпеки землетрусу
  9. Деякі рекомендації щодо правил поведінки під час зсувів, снігових лавинах, селях
  10. Завдання та методичні рекомендації до вивчення теми
  11. Завдання та методичні рекомендації до вивчення теми

9. Проаналізуйте основні діагностичні показники, які визначаються за допомогою методики FPI (Й. Фаренбергом та ін.). Визначте структуру та змістовні компоненти методики, складіть програму діагностики рис особистості.

Фрайбурзький особистісний опитувальник (Freiburg Personality Inventory, FPI) - Автори-розробники - Й.Фаренберг, Х.Зелг, Р.Гампел (1970, 1973, 1978 роки). Існує 4 форми опитувальника А, В, С, К. Загальна форма С містить 212 питань, які діагностують такі фактори особистості: нервозність, спонтанна агресивність, збудливість, товариськість, поміркованість, реактивна агресивність, стриманість, відвертість, екстраверсія-інтроверсія, емоційна стабільність-лабільність, маскулінність- фемінність. Для повторного обстеження, групової діагностики використовують форми А і В (114 пунктів у кожній). Форма К є скороченою (76 стверджень)

«Психодіагностика рис особистості»

Мета: визначення загальних особистісних рис досліджуваного

Обладнання: Фрайбурзький особистісний опитувальник FPI; “Темпераментнийогляд” Гілфорда-Циммермана (Складається з 300 тверджень, які утворюють 10 біполярних шкал: загальна активність, урівноваженість, домінування, товариськість, емоційна стій­кість, об’єктивність, дружелюбність, реф­лексивність, ставлення до людей, мужність.); бланк відповідей, ручка

Хід роботи

Обробка та аналіз результатів

Висновки, рекомендації

Зазначте сучасний стан бланкової психодіагностики динамічних аспектів психіки та поведінки. Вкажіть на діагностичні можливості опитувальника “ОСТ” В.М. Русалова. Складіть програму діагностики темпераменту.

Психіка і поведінка не статична, а знаходиться у постійному русі і змінах через динамічну взаємодію внутрішніх співвідношень в системі організму. Бланкові методики — випробуваному пропонують серію суджень або питань, на які він повинен в усній або письмовій формі дати відповідь. За отриманими відповідями випробуваного судять динаміку психіки і поведінки досліджуваного. Широка поширеність і практичний інтерес до бланкових методик пояснюються, що вони відносно прості для розробки, використання обробки отриманих результатів.
Опитувальник структури темпераменту (ОСТ) - Запропонований В.М.Русаловим у 1990 році. Призначений для виявлення структури темпераменту у школярів та дорослих. Складається зі 105 питань, які утворюють 9 шкал (8 діагностичних та контрольна шкала - шкала соціальної бажаності відповідей): предметна та соціальна ергічність; пластич­ність та соціальна пластичність; темп та соціальний темп; емоційність та соціальна емоційність.

Діагностика темпераменту

Мета: визначення властивостей та рис темпераменту

Обладнання: Опитувальник структури темпераменту (ОСТ); Опитувальник темпераменту – Формальні характеристики поведінки (FCB-TI) ( Запропонований Я.Стреляу. Діагностує риси темпераменту у дорослих. Містить 120 питань, які дозволяють діагностувати досліджуваних за 6 шкалами: жвавість (динамічність); наполегливість; сенсорна чутливість; активність. емоційна реактивність, витривалість, ) бланк відповідей, ручка.

Хід роботи


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)