АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Коли переносили сулію з лугом

Читайте также:
  1. Тема. РОДИННО-ПОБУТОВІ ПІСНІ «ЗА ГОРОДОМ КАЧКИ ПЛИВУТЬ», «СВІТИ, СВІТИ, МІСЯЧЕНЬКУ», «ЛУГОМ ІДУ, КОНЯ ВЕДУ»

Бесіду провели «» ___________ 2011 р. в медпункті старший інженер ВТБ хімкомбінату Климанов С.П. і старший громадський інспектор Савельєва І.С.

Запитання: Який у вас стаж роботи лаборантом хімічної лабора­торії?

Відповідь: 3 вересня_____ року.

Запитання: Який у вас стаж роботи в хімічній лабораторії хімком­бінату?

Відповідь: Також із вересня____ року.

Запитання: Коли останній раз ви проходили інструктаж із техніки безпеки?

Відповідь: Здається, в січні цього року.

Запитання: Ви одержували на складі луг за чиїмось завданням чи з власної ініціативи?

Відповідь: Завідувачка лабораторією Воропаєва Г.В. доручила мені виписати заявку на потрібні для проведення аналізів хімікати й одержати їх сьогодні, тобто у вівторок, оскільки вівторок — день видачі матеріалів на складі.

Запитання: Чи проводили з вами інструктаж про заходи безпечно­го перенесення ємностей із концентрованими кислотами і лугами пе­ред виконанням цього доручення?

Відповідь: Я завжди одержувала потрібні хімікати на складі і, зви­чайно, вважала, що знаю вимоги і засоби безпеки під час перенесення ємностей із концентрованими кислотами і лугами.

Запитання: Чи перевіряли ви під час одержання лугу стан захисної корзини?

Відповідь: Спеціально корзину я не оглядала. Коли ми зі Звєрєвим Г.С. переносили сулію зі складу до візка, я нічого особливого не помітила, ручка здалася мені міцною.

Запитання: Як ви вважаєте, чому стався обрив ручки корзини і розчин лугу вихлюпнув?

Відповідь: Коли ми зі Звєрєвим Г.С. переносили сулію з лугом зі складу на візок, я тримала за міцну ручку, а Звєрєв Г.С, мабуть, не надав значення тому, що друга ручка корзини розхитана. Коли пере­носили сулію з візка в лабораторію, я взялася за ту ручку, яка була неміцною. Я це помітила, але, оскільки ми були поряд із лаборато­рією, подумала, що все минеться. Але ручка корзини обірвалася, су­лія різко похилилася в мій бік, від удару корзини об підлогу корок вискочив і луг вихлюпнувся мені на ногу.

Протокол записано з моїх слів правильно.

«»_________ 2011 р. Підпис

 

 

ВИТЯГ

Із «Загальних правил безпечної роботи в хімічних лабораторіях»

НАОП 1.3.10-1.06-77

І. Загальні положення

1.1. Організацію роботи з техніки безпеки, промислової санітарії і охорони праці в лабораторії покладено на керівника (начальника, за­відувача) лабораторії, на окремих дільницях — на їх керівників згідно з чинним «Положенням про організацію роботи з техніки безпеки на підприємствах і в організаціях Міністерства хімічної промисловості».

Завідуючий лабораторією зобов'язаний організувати навчання та інструктування працівників лабораторії з техніки безпеки.

Завідуючий лабораторією не має права допускати до. роботи осіб, які не одержали вступний інструктаж, а також не ознайомлені з умо­вами праці і не вивчили цю інструкцію.

1.2. До самостійної роботи в хімічних лабораторіях допускати осіб, не молодших 18 років після медичного огляду, інструктажу, опану­вання безпечними методами праці, які склали екзамен на допуск до самостійної роботи згідно з «Положенням про атестацію працівників, перевірку знань і допуск персоналу до самостійної роботи на підпри­ємствах, в організаціях і установах Міністерства хімічної промисло­вості СРСР».

1.5. Працівники лабораторії можуть приступити до роботи тільки
в спецодязі і засобах індивідуального захисту, передбачених інструк­
цією з техніки безпеки, виробничої санітарії і пожежної безпеки.

1.20. У лабораторії мають бути інструкції з техніки безпеки згідно з переліком обов'язкових інструкцій, передбачених «Положенням про посадові і обов'язкові інструкції на підприємствах і в організаціях Міністерства хімічної промисловості СРСР».

 

4. Правила безпечної роботи зі шкідливими речовинами..

4.6. Правила безпечної роботи з кислотами і лугами.

4.6.1. Для запобігання опіків під час роботи з кислотами і лугами треба використовувати спецодяг, окуляри та інші засоби індивідуаль­ного захисту.

4.6.2. Скляні сулії з лугами і кислотами слід зберігати в дерев'я­них міцних латах. Простір між сулією і латами має бути заповнений пакувальними матеріалами, заздалегідь просоченими вогнезахисними речовинами.

4.6.3. Кислоти і луги переносять спеціально навчені особи; при цьому додержуються таких правил:

а) одній особі дозволено переносити кислоти у відповідному скляному посуді місткістю не більше 5 л у спеціальних корзинах;

б) сулії місткістю понад 5 л з кислотами і розчинами лугів мають
бути поставлені в міцні корзини, до того ж вільні проміжки заповнюють соломою або стружками; переносити їх мають два працівника.

4.6.10. Розлиті кислоти чи луги треба засипати піском, нейтралі­зувати і лише після цього прибирати.

 

II. Відповідальність за порушення правил

За порушення вимог цих правил усі працівники в лабораторії відпо­відають згідно з чинним законодавством.

 

 

До комісії з розслідування нещасного випадку, що стався з лаборантом центральної заводської хімічної лабораторії Петровою С. І.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)