АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Контроль та оцінка якості других страв в закладах ресторанного господарства

Читайте также:
  1. C) Равномерный, интервальный, контрольный, круговой, переменный, повторный, соревновательный
  2. E. У продуктах та готових стравах не повинно бути токсичних речовин в шкідливих для організму концентраціях
  3. II етап. Тести контрольних моментів
  4. II. Визнання та оцінка запасів
  5. II. Визнання та первісна оцінка запасів
  6. II. Визнання та первісна оцінка нематеріальних активів
  7. II. Контроль за конструкцией транспортных средств при их производстве и сертификации
  8. II. О звериных и других промыслах
  9. II. Рекомендации по оформлению контрольной работы.
  10. III. Визнання та первісна оцінка основних засобів
  11. III. Контроль за соблюдением Кодекса этики и поведения членов Всероссийской политической партии «ПАРТИЯ ВЕЛИКОЕ ОТЕЧЕСТВО»
  12. III. Облік і контроль наявності та руху запасів в місцях їх зберігання

Органолептична оцінка других страв

Перевірити температуру відпуску других страв. У стравах з гарніром і соусом оцінити окремо кожну складову частину. Дати загальну оцінку соусним стравам (гуляш, рагу).

У стравах із м’яса, птиці, риби оцінити правильність нарізування шматків, їх форму (вони не повинні бути сильно деформованими), звернути увагу на стан панірування (щільність прилягання, рівномірність на поверхні).

Смак і запах других страв повинен відповідати продуктам, із яких вони виготовлені. Не допускається затхлості, гіркоти, кислого присмаку і запаху.

Соуси повинні бути однорідної консистенції, без крупинок.

Визначення масової частки сухих речовин і перевірка правильності закладання сировини

Масову частку сухих речовин визначають прискореним методом висушування у сушильній шафі.

Контроль та оцінка якості напівфабрикатів із січеного м’яса в закладах ресторанного господарства.

Зовнішній вигляд. Поверхня – рівна, не завітрена; сухожилля і грубі плівки поверхні – видалено; шар підшкірного жиру – не більший за 10 мм; порційні вироби – нарізані поперек м’язових волокон; поверхня – пружна, не завітрена, відповідає формі виробу.

На дрібнокускових виробах допускається міжм’язова сполучна тканина і тоненька плівка; поверхня панірованих напівфабрикатів – покрита рівним шаром сухарів без розірваних і ламаних країв.

Колір і запах. Відповідають доброякісному м’ясу.

Консистенція. Пружна, соковита, не крихка; у виробах із кот-летної маси – фарш добре перемішаний, однорідний.

Визначення маси напівфабрикатів

Порційні (натуральні і паніровані) напівфабрикати можуть мати відхилення від встановленої маси в межах ±3%.

Допустимі відхилення від маси одиниці січених напівфабрикатів не повинні перевищувати ±5%.

Масу порційних напівфабрикатів (панірованих) перевірити, попередньо звільнивши їх від паніровки.

Маса 10 шт. котлет і біфштексів не повинна мати відхилення в менший бік. Зважування провести на технічних терезах, із діапазоном зважування не більше за 2 кг із точністю до 2 г.

Визначення масової частки сухих речовин

Метод заснований на здатності досліджуваного продукту, роз-міщеного у сушильній шафі, віддавати гігроскопічну вологу при певній температурі.

Визначення масової частки хліба в м’яcних січених напівфабрикатах

Визначення вмісту хліба в м’ясних січених напівфабрикатах засновано на гідролізі крохмалю і дисахаридів до утворення моносахаридів (головним чином – глюкози) і на її кількісному визначенні ціанідним методом.

Ціанідний метод ґрунтується на тому, що певна кількість залізноціанистого калію відновлюється досліджуваним розчином редукційних цукрів у залізноціанисту сіль і за витраченим на відновлення кількості розчином розраховують вміст цукрів. Знайдену кількість цукрів перераховують на крохмаль, а останній – на хліб (кількість цукру у хлібі – незначна, і вона враховується в загальну кількість глюкози).


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)