АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

РОЗДІЛ VI: Попередження дитячого травматизму

Читайте также:
  1. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  2. IV. Дії підрозділів податкової міліції при отриманні запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  3. V. Запишіть 2 приклади вчинення замаху на злочини, передбачені статтями розділу ІІІ Особливої частини КК України (складіть фабули).
  4. Алфавіт, слова, ідентифікатори, роздільники, лексеми
  5. Аналіз фактів травматизму підтверджує вирішальну роль людини у створенні передумов формування травмонебезпечних ситуацій.
  6. Анатомо – фізіологічні особливості дитячого організму та характерні патологічні стани в різні вікові періоди.
  7. Бухгалтерія - це самостійний структурний підрозділю апарату управління (служба, відділ), який веде бухгалтерський облік діяльності бюджетної установи.
  8. Взаємовідносини з іншими підрозділами
  9. Взаємодія спеціальних підрозділів по боротьбі з організованою злочинністю та інших державних органів.
  10. Виголошенню промови. Основу цього розділу складають з'ясування умов спілкування,
  11. Видача зброї та боєприпасів у підрозділах.
  12. Види і структура дитячого колективу

Комплекс бесід (занять) з попередження дитячого травматизму має на меті забезпечити школярам знання, вміння, переконання, необхідні кожній людині для збереження життя і здоров'я, надання першої допомоги потерпі­лим. Учні повинні бути підготовлені до дій у небезпечних ситуаціях, знати способи їх упередження, навчитися оберігати своє здоров'я.

Бесіди (заняття) мають практичну спрямованість, проводяться з ура­хування психології сприймання дітьми навчального матеріалу у різних формах (ділова гра, ситуаційні завдання, круглий стіл тощо). Також реко­мендується ведення учнями зошитів з проведення комплексу бесід тощо з попередження дитячого травматизму. На окремі заняття (заліки) доцільно залучати представників медичних установ, ДАІ, закладів пожежної охорони тощо.

Запис про проведення бесід (занять) робиться у класному журналі та щоденниках учнів.

Обов'язковими є такі сторінки класного журналу:

• бесіди (заняття) з попередження дитячого травматизму;

• бесіди «Я обираю здоровий спосіб життя» (з профілактики ВІЛ/ СНІДу);

• додаткові бесіди з попередження дитячого травматизму.

Щорічно після вивчення всіх тем учні здають залік по кожному блоку занять. Заліки оцінюються «зараховано» або «не зараховано» і запису­ються проти кожного прізвища учня.

Відпрацьовані заняття з відсутніми учнями записуються в графі «До­машнє завдання» проти відповідної теми. Необхідно вказати дату прове­дення індивідуальної бесіди та прізвище учня.

При оформлені сторінки журналу «Додаткові бесіди з попередження дитячого травматизму» необхідно записувати бесіди перед осінніми, зи­мовими, весняними та літніми канікулами, проведення місячника по ПДР, бесіди у зв'язку з нещасними випадками в навчальних закладах району (міста), а також інші поточні бесіди з дитячого травматизму.

Циклограма проведення комплексу бесід (занять) з попередження дитячого травматизму класними керівниками 5-9 класу

 

№   Зміст бесід (занять)   К-ть годин загальна Місяць
                 
Кількість годин
  Правила дорожнього руху                    
  Правила протипожежної безпеки                    
  Запобігання отруєнь                    
  Правила безпеки про користуванні газом                    
  Правила безпеки з вибухонебезпечними предметами                    
  Правила безпеки на воді                    
  Правила безпеки користування електроприладами, при поводженні з джерелами електроструму                    
  Разом годин                    

Тематика бесід «Я обираю здоровий спосіб життя» (з профілактики ВІЛ/СНІДу)

Зміст занять Дата проведення
1. Здоров’я перш за все. Шкідливі та корисні звички Жовтень _____________
2. «Дерево роздумів» щодо правильного рішення відносно свого здоров’я Листопад ______________
3. Сам собі допоможу Грудень _______________
4. Я вмію вибирати Лютий ___________
5. Знай та будь обережний Березень ____________
6. Зупинись та подумай Квітень ____________
7. Якщо в тебе проблема – куди звертатися? Травень ____________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Тематика бесід (занять) з попередження дитячого травматизму


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)