АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ОБСЄ (Організація з безпеки та співробітництва у Європі)

Читайте также:
  1. I. АКАДЕМІЯ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ
  2. II. Організація перевірок органами Держтехногенбезпеки України
  3. IІІ. Проведення перевірок суб’єктів господарювання та органів влади та інших підконтрольних об’єктів органами Держтехногенбезпеки України
  4. VІ. ПРАВОВІ І НОРМАТИВНО – ТЕХНІЧНІ ОСНОВИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ
  5. А. НЕБЕЗПЕКИ, ЩО ПРИЗВОДЯТЬ ДО НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ ТА ЗАХОДИ ЗНИЖЕННЯ ЇХ НАСЛІДКІВ
  6. Автонавантажувачі, електронавантажувачі та електрокари. Правила безпеки при їх експлуатації
  7. Аналіз небезпеки підприємства
  8. Аналіз ризику виникнення небезпеки.
  9. Б) Вимоги безпеки під час роботи
  10. Б) Вимоги безпеки під час роботи.
  11. Безпека абсолютна та вiдносна, аксiоми небезпеки
  12. В чому полягає сутність безпеки життєдіяльності людини?

Штаб квартира – у м. Відні.

Спочатку з 1970-1990 роки існувала як Нарада з безпеки та співробітництва в Європі (зїзди глав держав, глав урядів і інших представників)

У Листопаді 1990 року створено декілька постійних інститутів. + Переіменовано у ОБСЄ

Мета: діяльність у 3-х категоріях:

1) військово-політична безпека;

2) економічна та природоохоронна безпека;

3) безпека в сфері прав людини;

Учасники: 56 держав-учасниць + 12 держав-партнерів.

Фінансування ОБСЄ: членські внески держ.-учасниць, + добровільні пожертви.

Бюджет ОБСЄ – бл.150 млн.євро.

Персонал: 550 посадових осіб – в постійних інститутах. + 2330 осіб – галузь забезпечення. (фінансуються з бюджету ОБСЄ). Є ще координатори на місцях – в державах – учасницях – їх фінансув. Відбувається з бюджету держави, яку вони предст.

Структура ОБСЄ:

2 гілки: Органи переговорів( постійна рада, форум з співпраці в галузі безпеки, старша рада/економічний форум, саміти, ради міністрів ); Робочі структури ( Діючий голова, Генер.секретар, секретар ОБСЄ, Парламентська асамблея, Бюро з демократичних інститутів та прав людини, Верховний комісар з питань нац. меншин, представник з питань свободи ЗМІ, Суд ОБСЄ з примирення і арбітражу )

Співпраця з Україною:

Україна стала членом ОБСЄ у січні 1992 року. Фактична співпраця почалась у 1994році – Місія ОБСЄ в Україні для запобігання конфліктних та врегулювання кризових явищ в АР Крим. Координатор проектів ОБСЄ в Україні, діє з 1999року. + ПУ, Пр.-Мін., Члени ВРУ, КМУ, МЗС – учасники заходів, які організовує ОБСЄ.

 

Ґрінпіс (англ. Greenpeace, у перекладі — «зелений мир») — міжнародна природоохоронна організація, заснована 1971 року в Канаді. Основне завдання організації — сприяти екологічному відродженню та привертати увагу людей та влади до збереження природи.

 

Фінансування організації — винятково із пожертв людей, небайдужих до збереження природи. Ґрінпіс не приймає фінансування бізнесу, влади та політичних партій.

 

 

Діяльність Запобігання забруднень навколишнього середовища і змін клімату, пошук нешкідливих шляхів вироблення енергії, інформування людей про екологічні злочини

 

Завдання: Побувати на місці екологічного злочину і надати інформацію про нього людям. Вирішення глобальних екологічних проблем

 

Діяльність:

Лісова

Антиядерна (проти радіаційного зараження навколишнього середовища)

Токсична (проти хімічного забруднення)

Байкальська (за збереження чистоти озера Байкал)

Морський проект (проти браконьєрства)

Нафтовий проект (проти забруднення навколишнього середовища нафтою)

Проект по клімату (запобігання катастрофічних змін клімату)

 

Принципи:

Незалежність — існує на пожертви громадян і внесків благодійних фондів, не приймає фінансової допомоги від державних організацій, комерційних структур і політичних партій. Грінпіс не підтримує жодну політичну партію.

Грінпіс не приймає форм насильства як метод досягнення своїх цілей.

Протест дією — акції протесту

 

 

Структура:

Національні офіси Грінпіс відкриті в 40 країнах світу як самостійні одиниці, що працюють над досягненням цілей своїх національних проектів. Керування кожним таким відділення здійснює національне правління. На чолі кожного відділення стоїть виконавчий директор Загальна політика і стратегія міжнародних проектів визначається на щорічних зустрічах виконавчих директорів і директорів з кампаній всіх офісів Грінпіс.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)