АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

МВФ ( Міжнародний валютний фонд)

Читайте также:
  1. Вальдорфська педагогіка як міжнародний культурно-освітній рух
  2. Валютна інтервенція валютний демпінг
  3. Валютний кліринг валютні операції
  4. Валютний курс
  5. Валютний ризик – це наявний або потенційний ризик для надходжень і капіталу, який виникає через несприятливі коливання курсів іноземних валют та цін на банківські метали.
  6. Валютний ринок
  7. Валютний ринок
  8. Дисципліна «Міжнародний маркетинг»
  9. Дисципліна «Міжнародний маркетинг»
  10. КИЇВСЬКИЙ МІЖНАРОДНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
  11. Лекція 4. Управління діяльністю волонтерів та міжнародний волонтерський рух

Штаб квартира – у м. Вашингтон.

Був створений 1994, практичну діяльність розпочав 1947 р.

Мета:

1) Сприяння міжнародному співробітництву шляхом забезпечення механізму для консультацій та погоджених дій стосовно міжнародних валютних питань;

2) Сприяння збалансованому зростанню міжнародної торгівлі з метою підвищення рівня зайнятості та реальних доходів населення, розвитку виробничих можливостей країн-членів;

3) Сприяння стабільності валют і впорядкованим валютним відносинам, і запобігання конкурентному знеціненню валют;

4) Сприяння створенню багатосторонньої системи платежів та переказів по поточних операціях, і прагнути до ліквідації валютних обмежень;

5) Тимчасово надавати загальні ресурси Фонду державам-членам (при наявності відповідних гарантій), для того, щоб вони могли виправити порушення рівноваги їхніх платіжних балансів, уникаючи заходів, які могли б принести шкоду на національному або міжнародному рівні;

6) Скоротити терміни і масштаби дефіциту платіжних балансів.

Учасники: 188 країн учасниць.

Фінансування МВФ: членські внески держ.-членів

Бюджет: 272 млрд. дол. США

Структура МВФ:

Вищий керівний орган МВФ - Рада керуючих

Міжнародний валютний і фінансовий комітет(є дорадчим органом Ради керуючих)

Виконавча рада МВФ(оперативне управління)

Співпраця з Україною:

Україна стала членом МВФ у 1992 році. співпрацю з МВФ було активізовано за програмами STF, Stand-by та “Механізм розширеного фінансування” (EFF). У співробітництві України з МВФ в межах кредитних програм можна виділити кілька етапів: 1) 1994-1995 роки; 2) 1995-1998 роки); 3) 1998-2002; 4) 2008 (3 млрд дол. США); 5) 2009 (1,875 млрд); 6) 2010 (3,4 млрд);

 

 

ЮНЕСКО було створено 4 листопада 1946 року, Статут ЮНЕСКО було підписано 16 листопада 1946р. 44 державами на конференції у Лондоні. Організація сприяє зміцненню миру, створенню гуманітарних підвалин всеохоплюючої системи міжнародної безпеки і стабільності, розширенню співробітництва країн в галузі освіти, науки і культури, забезпеченню поваги до законності і справедливості, прав людини і основних свобод. ЮНЕСКО має основоположні цілі своєї діяльності, за допомогою яких прагне досягти єдиної мети. Такими цілями є:

1. сприяння постійним дослідженням сучасних проблем світо­вого розвитку; 2. підтримку процесів, які б давали змогу кожному індивіду чи об'єднанню брати посильну участь в житті суспільства світового співтовариства; 3. допомогу розвитку та демократизації освіти, розквіту науки;

4. сприяння взаєморозумінню між народами з метою додер­жування миру та прав людини. Також організація має свою структуру:

1. Генеральна конференція;

2. Виконавча рада;

3. Секретаріат.

ЮНЕСКО має цілий ряд регіональних (5 регіональних груп – Африка, Ліга арабських держав, Азія і Тихий Океан, Європа та Північна Америка, Латинська Америка і країни Карибського басейну), кластерних (27 кластерних офісів, які працюють із 148 країнами-членами) та національних офісів (27 нац. Офісів, які обслуговують 9 найбільш густонаселених країн світу).

Зараз ЮНЕСКО налічує 193 країни-учасниці. Головний осередок ЮНЕСКО – Париж. Організація має 26 періодичних видань, які видаються різними мовами. На сьогоднішній день офіційними мовами організації є англійська, арабська, іспанська, китайська, російська і французька мови.

Щодо співпраці з Україною, то Україна є членом ЮНЕСКО з 12 травня 1945 року. Наша держава ініціювала створення багатьох міжнародних програм та проектів. Також Україна є стороною 15 міжнародних конвенцій ЮНЕСКО.

 

1. Європейський Союз.
2. Мета та цілі Європейського Союзу закріплені у ст. 3 Договору про Європейський Союз від 07.02.1992. Відповідно до нього основною метою Європейського Союзу є сприяння миру, своїм цінностям і добробуту своїх народів + створення внутрішнього ринку, створення валютного та економічного союзу, просування євро, умови безпеки та правосуддя для громадян без зовнішніх кордонів.
3. Перший крок у бік створення сучасного Євросоюзу був зроблений в 1951: ФРН, Бельгія, Нідерланди, Люксембург, Франція, Італіяпідписали договір про заснування Європейського об'єднання вугілля і сталі (ЕОВС, ECSC — European Coal and Steel Community), метою якого стало об'єднання європейських ресурсів з виробництва сталі й вугілля, в дію даний договір вступив з липня 1952 року.З метою поглиблення економічної інтеграції ті ж шість держав в 1957 заснували Європейське економічне співтовариство (ЄЕС, Спільний ринок) (EEC — European Economic Community) і Європейське співтовариство з атомної енергії (Євратом, Euratom — European Atomic Energy Community). Найважливішим і найширшим за сферою компетенції з цих трьох європейських співтовариств було ЄЕС, так що в 1993 році воно було офіційно перейменоване в Європейські спільноти (ЄС — European Communities). Створення юридично за Маастрихтським договором від лютого 1992 року.
4. Штабквартира єврокомісії – Брюссель (Бельгія), Європарламенту – Страсбург, Брюссель, люксембург.
5. Органи: Європейська комісія: розробляти й пропонувати законодавчі акти; керувати запровадженням політики Співтовариства;розпоряджатися бюджетом;підтримувати зовнішні відносини;наглядати за дотриманням законів Співтовариства. Рада Європейського Союзу (Council of the European Union) — інституція Європейського Союзу, (Рада або Рада міністрів) головний орган ухвалювання рішень в Європейському Союзі. До її складу входять по одному міністрові від кожної країни Союзу. Залежно від порядку денного, збираються міністри закордонних справ (Рада з загальних справ та зовнішніх відносин), економіки й фінансів (Екофін), сільського господарства тощо — загалом 9 конфігурацій Ради. Європейський Парламент (англ. European Parliament) — одна з семи інституцій Європейського Союзу, асамблея представників його майже 500-мільйонного населення. Європейський суд має 2 палати – суд загальної юрисдикції, трибунал (щодо службовців ЄС).
6. Політико-економічні відносини між Україною і Європейським Союзом пройшли складний шлях від країни з перехідною економікою до отримання від ЄС в грудні 2005 р. статусу країни з ринковою економікою. У період 2005-2008 рр. основним документом співпраці між Україною і Союзом був План дій, який передбачав досягнення нашою країною за цей час певних пріоритетів. У ході саміту Україна – ЄС, що відбувся у Парижі у вересні 2008 р., було позитивно оцінено кроки, зроблені нашою країною на шляху до європейського співтовариства, насамперед у забезпеченні свободи преси, міжнаціональної злагоди, побудови громадянського суспільства, та підписано спільну Декларацію, у якій зафіксовано "Угоду про асоціацію, визнання України європейською державою".

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)