АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Міжнародна організація з міграції

Читайте также:
  1. I. Організація студентів до практичного заняття
  2. I. Організація студентів до практичного заняття
  3. II. ОРГАНІЗАЦІЯ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗМІНИ В ОРГАНІЗАЦІЇ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОДУКТИВНОЇ ЗАЙНЯТОСТІ
  4. II. Організація перевірок органами Держтехногенбезпеки України
  5. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  6. VІ. Міжнародна статистика
  7. VІ. Організація і проведення конкурсу
  8. Американська організація Freedom House стверджувала, що збільшення терміну президентських і парламентських повноважень зробило Росію «ще більш невільною країною»
  9. Анотований перелік питань для тестового державного іспиту з навчальної дисципліни «Організація рекреаційних послуг»
  10. Бібліотека - інтелектуальний центр наукових досліджень. Структура і організація економічної бібліографії
  11. Бокс. 5.3. Міжнародна термінологія
  12. Вивчення ринку сировини та матеріалів. Вибір постачальників та організація комерційних зв’язків.

Штаб-квартира знаходиться у м. Женева (Швейцарія).

Заснована під час конференції у м. Брюссель 5 грудня 1951 р.

Основними напрямами діяльності Організації є покращення управління міграцією та забезпечення належного захисту прав мігрантів, сприяння економічному та соціальному розвитку держав, навчання та надання підтримки державам у розробці національних програм у сфері боротьби з торгівлею людьми, особливо жінками і дітьми, відповідно до норм міжнародного права.

Структура: Рада, Виконавчий комітет та Адміністрація.

Членами Міжнародної організації з міграції є: a) держави, які будучи членами цієї організації, прийняли Статут МОМ; b) інші держави, які проявляють інтерес до принципу вільного пересування осіб, і які зобов’язуються робити фінансові внески, при прийняті Радою більшістю в дві третини голосів і при визнанні державою Статуту МОМ.

Представництво МОМ в Україні почало працювати в Києві у 1996 році, коли Україна отримала статус країни-спостерігача МОМ. У 2002 році Парламент України ратифікував угоду про членство України в організації. Представництво МОМ в Україні продовжує протидіяти торгівлі людьми, надавати допомогу Уряду у протидії неврегульованій міграції та покращенні його системи управління міграційними процесами та розробляти політику у галузі охорони здоров’я, яка враховувала б мігрантів.

Рада Безпеки ООН - постійно діючий орган Організації Об'єднаних Націй, на який, відповідно до статті 24 Статуту ООН, покладено відповідальність за підтримку міжнародного миру та безпеки. Рада Безпеки входить до 6 «головних органів» ООН. Дата створення - 24 жовтня 1945.

Рада складається з 15 членів: п'ять постійних (Китай, Франція, Росія, Велика Британія та США) і десяти непостійних. 10 інших членівобираються Генеральною Асамблеєю ООН на дворічний термін (кожного року по 5), починаючи з 1 січня. Члени обираються регіональними групами і затверджуються Генеральною Асамблеєю ООН. Ротація Голови відбувається щомісяця в алфавітному порядку назвкраїн-членів Ради Безпеки ООН на англійській мові.

Рада Безпеки уповноважена розслідувати будь-який спір чи будь-яку ситуацію, яка може спричинити міжнародні зіткнення чи викликати спір або будь-яку іншу ситуацію, для визначення того, чи не може продовження цього спору чи ситуації загрожувати підтримці міжнародного миру і безпеки. РБ ООН визначає існування будь-якої загрози миру, будь-якого порушення миру чи акту агресії і робить рекомендації чи вирішує які заходи слід застосувати для підтримки і відновлення міжнародного миру та безпеки

Україна була непостійним членом Ради Безпеки ООН у 1948–1949, 1984–1985, 2000–2001 роках.

 

 

Інтерпол був створений у 1923 р. як Міжнародна комісія кримінальної поліції. У 1956 році було прийнято статут комісії, після чого Міжнародна комісія кримінальної поліції перейменовується в Міжнародну організацію кримінальної поліції.

Штаб-квартира – Ліон, Франція


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)