АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Співробітництво з Україною

Читайте также:
  1. Діяльність міжнародних організацій і міжнародне співробітництво у сфері протидії та запобігання злочинності
  2. Загальна характеристика правових відносин між Україною та ЄС - Угода про партнерство та співробітництво
  3. Здобуття Україною незалежності.
  4. ІНТЕЛЕКТУАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ. МІЖНАРОДНЕ СПІВРОБІТНИЦТВО У СФЕРІ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ
  5. Міжнародне співробітництво
  6. Міжнародне співробітництво в сфері охорони праці
  7. Міжнародне співробітництво в сфері протидії та запобігання організованій злочинності.
  8. Міжнародне співробітництво в сфері регулювання фінансових ринків
  9. Міжнародне співробітництво у галузі охорони праці
  10. МІЖНАРОДНЕ СПІВРОБІТНИЦТВО У ГАЛУЗІ ОХОРОНИ ПРАЩ
  11. Початок доби Руїни. Втрата Україною державної незалежності
  12. Пріоритети співробітництва між Україною та ЄС

Співробітництво Міжнародного Суду ООН з Україною розпочалося 16 вересня 2004 року, коли Румунія порушила справу проти України. Причиною міждержавної суперечки став острів Зміїний.

 

Міжнародний банк реконструкції та розвитку

Валютно-фінансова міжурядова універсальна організація, що надає довгострокові кредити під державні програми тільки урядам або центр. банкам.

Рік створення: угода створення МБРР набула чинності 1945, але фактично почала працювати 1946.

Членство: спочатку треба стати членом МВФ, зараз 188 членів.

Органи управління: рада керуючих -вищий орган, 5 років, 24 члени (входять міністри фінансів, директори банків);

Директори-виконавці -виконують поточну роботу, на 2 роки, 24 директори.

+ всякі комітети

Центр організації: Вашингтон

Членство України: Україна є членом з 1992 року, реалізовано близько 39 проектів.

 

 

ЕКОСОР.

Економічна і соціальна рада Організації Об’єднаних Націй (ЕКОСОР) – головний орган із координації та взаємодії економічної діяльності ООН та спеціалізовних установ, пов’язаних із ООН. ЕКОСОР була створена у 1946 р. згідно Розділу Х Статуту ООН. ЕКОСОР складається із 54 членів. Щорічно третина членів, тобто 18, обирається Генеральною асамблеєю ООН відповідно до квоти кожного регіону. (6 членів – від держав Східної Європи, 13 – від держав Західної Європи, 11 – від держав Азії, 14 – від держав Африки, 10 – від держав Латинської Америки.)

повноваження:

1)забезпечення загальної координації діяльності організацій у системі ООН у економічному та соціальному контекстах;

2)забезпечення реалізації цілей ООН у гуманітарній, соціальній та економічній політиці;

3)координація діяльності ряду допоміжних органів та організацій, що функціонують при ООН (Статистична комісія, Комісія по народонаселенню і розвитку, Комісія соціального розвитку, Комісія зі становища жінок, Комісія з наркотичних засобів, Комісія з попередження злочинності та кримінального правосуддя, Комісія з науки та техніки з метою розвитку, Комісія зі стабільного розвитку тощо)

Україна як активний член ООН неодноразово обиралася до складу ЕКОСОР (1946, 1977–79, 1989–91,1993–95, 2002–04), брала участь у роботі спеціальних комісій при ЕКОСОР. (1946, 1977–79, 1989–91,1993–95, 2002–04).

 

ІСТОРІЯ СТВОРЕННЯ

ООН - універсальна міжнародна організація, створена з метою підтримки

миру і міжнародної безпеки і розвитку співробітництва між державами.

Перші контури ООН були накреслені на конференції у Вашингтоні на

засіданнях, що проходили у вересні-жовтні 1944 р., де США, Сполучене Королівство, СРСР і Китай домовилися про цілях, структурі і функціях майбутньої організації.

25 квітня 1945 р. делегати 50 країн зібралися в Сан-Франциско на

Нараду Об'єднаних Націй (назва вперше запропонована Рузвельтом) і прийняли Статут, що складається з 19 глав і 111 статей. 24 жовтня Статут був ратифікований 5-ю постійними членами Ради Безпеки, більшістю його держав, що підписали, і набрав сили.

З тих пір 24 жовтня в міжнародному календарі називається Денем ООН.

економічного розвитку.

МЕТА

В Статуті були викладені основні цілі та принципи роботи ООН. Серед цілей визначалася основна мета(ч. 1 ст. 1, Статут ООН) діяльності ООН, а саме:

- підтримка міжнародного миру та безпеки за допомогою колективних заходів для відвернення й усунення загрози миру і придушення актів агресії чи інших порушень миру;

Крім того, ООН наділено функцією координації міждержавного соціально-економічного співробітництва. Задача координації були сформульовані в загальній формі і покладені на Економічну і Соціальну Раду. На відміну від Ради Безпеки ЭКОСОС споконвічно володів у своїйсфері дуже урізаними повноваженнями.

ОРГАНИ

Структурно Організація Об'єднаних Націй складається з п'яти основних органів (раніше шести — Зала Ради ООН (Рада з опіки) призупинила свою діяльність у 1994 році): Генеральної Асамблеї ООН, Ради Безпеки ООН, Економічної і Соціальної Ради (ЕКОСОР) ООН, Секретаріату ООН і Міжнародного Суду юстиції ООН.

Чотири з п'яти основних органів ООН знаходяться, в основному, в Організації Об'єднаних Націй, штаб-квартира якої розташована на території міжнародного центру в Нью-Йорку. Міжнародний Суд знаходиться в Гаазі, в той час як інші великі установи перебувають у відділеннях ООН в Женеві, Відні і Найробі. Інші установи ООН, розташовані по всьому світу.

Шість офіційних мов Організації Об'єднаних Націй, що використовуються в міжурядових нарадах і документах — це арабська, китайська, англійська, французька, російська та іспанська, у той час як Секретаріат ООН використовує дві робочі мови — англійську та французьку.

Статут Організації Об'єднаних Націй передбачає, що кожний з головних органів ООН може встановити різні спеціалізовані установи чи підрозділи для виконання своїх обов'язків.

Є багато організацій і агентств ООН, які функціонують та проводять різноманітну роботу з конкретних питань (наприклад: МБРР, МВФ, МАР та інші)

ЧЛЕНСТВО

Всі держави, які брали участь у конференції у Сан-Франциско, підписали та ратифікували Статут та нові члени.

Згідно зі Статутом, членом ООН може бути тільки держава. Прийом у члени ООН, як зазначено в главі II (ст. 4) Статуту, «відкритий для всіх інших миролюбних держав, які візьмуть на себе забовязання, що містяться у Статутті та які, на думку Організації, можуть і бажають ці зобов'язання виконувати».

Прийом нових держав-членів провадиться постановою Генеральної Асамблеї за рекомендацією Ради Безпеки.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)