АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Як на практиці виглядає процес будівництва піраміди?

Читайте также:
  1. A) это основные или ведущие начала процесса формирования развития и функционирования права
  2. APQC структура классификации процессов SM
  3. g) процесс управления информацией.
  4. L.3.1. Процессы переноса вещества и тепла.
  5. RISC-процессоры 3-го поколения
  6. SUP: Допоміжні процеси
  7. VII. Система підготовки кадрів до здійснення процесу формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя
  8. Адвокат в уголовном процессе
  9. Анализ бизнес-процесса(ов) предприятия и построение моделей
  10. Анализ организации и технологии существующих на пред - приятии процессов ТО и ТР автомобилей.
  11. Анализ переходных процессов.
  12. Анализ эволюционных процессов семейной системы (семейная история, семейный мир, семейная легенда, семейный сценарий, жизненный цикл семьи).

I. Спочатку треба сформувати фундамент піраміди — головні життєві цінності, які слугують опорою для усіх інших поверхів. Ми повинні встановити чого хочемо від життя. Для одного, — матеріальне благополуччя й впевненість у завтрашньому дні. Для другого — благополучна сім’я, кохана дружина й щасливі діти. Для третього — слава та високий соціальний статус. Для четвертого – влада Етап визначення життєвих цінностей є найбільш важливим в побудові піраміди.

II. Наступний етап — побудова другого поверху піраміди, що опирається на перший. Виходячи зі складеного списку, людина повинна з’ясувати, чого вона прагне досягти. Наприклад, якщо хтось вважає, що для нього найбільш важливим є популярність, влада і високий соціальний статус, він може вирішити, що він прагне стати президентом України. Треба поставити перед собою глобальну мету. Важливо переконатися, що обрана мета дійсно відповідає всім життєвим цінностям зі складеного на попередньому етапі списку.

III. Третій поверх піраміди опирається на другий. Складається генеральний план для досягнення мети. Наприклад, для того, щоб стати президентом України, треба спершу стати мером міста, мати партійну або фінансову підтримку, бути відомим публічним оратором, мати незаплямовану репутацію, бути солідною одруженою людиною, треба отримати вищу освіту в престижному навчальному закладі. [11, 157 c.]

 

IV. Слід скласти план на найближчі 4-5 років, задавшись питанням: «Що я можу зробити в найближчі роки для досягнення цілей, намічених у генеральному плані?» У плані важливо вказати конкретні цілі й конкретні строки з точністю до декількох місяців, а також указати, якому пункту генерального плану відповідає досягнення даної мети. Наприклад, якщо людина планує стати президентом і знає, що для цього потрібно мати вищу освіту, вона може включити у свій п'ятирічний план наступний пункт: «Закінчити з відмінністю Київський національний університет за фахом соціологія й політологія.» П'ятий поверх - короткостроковий (на строк від декількох тижнів до декількох місяців) план. Дивлячись на довгостроковий план, людина запитує себе: «Що я можу зробити в найближчі тижні або місяці, щоб досягти ту чи іншу мету». Наприклад, якщо в довгостроковому плані стоїть пункт: «закінчити Київський національний університет», тоді в короткостроковий план увійдуть такі пункти, як: подати документи в Київський національний університет, пройти курси по підготовці до іспитів"

V. Нарешті, шостий поверх піраміди - це план на день. Складається на основі короткострокового плану — малі завдання вирішуються за один день, більші розбиваються на кілька днів. Наприклад, завдання: подати документи в Київський національний університет на такі під задачі: «з'ясувати, які документи й кому треба подати, оформити необхідні документи, відіслати документи і переконатися, що документи отримані». [11, 159 c.]


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)