АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

У чому полягає сутність методу «АБВ»?

Читайте также:
  1. Бланкові, опитувальні, рисункові і проективні психодіагностичні методики. Сутність і частота народження. Поняття про об'єктивно-маніпуляційних методиках
  2. В чому полягає сутність безпеки життєдіяльності людини?
  3. Визначте сутність та види спілкування.
  4. Вимоги щодо реалізації методу бесіди
  5. Виникнення, сутність і зміст STP-маркетингу
  6. Виробнича діяльність підприємства: сутність та форми організації
  7. Витрати виробництва, їх сутність та види
  8. Внутрішньоособистісний конфлікт: сутність і проблеми попередження та розв’язання
  9. Вона не може залучити експерта самостійно через відсутність коштів чи з інших об’єктивних причин.
  10. Г) що складає першооснову світу, його сутність
  11. Економічна сутність і функції податків
  12. Економічна сутність оборотних засобів та оборотних фондів, їх структура та класифікація

Мудрий той, хто робить не багато, але потрібне.

Есхіл

Ще один метод «АБВ», суть якого полягає показати та встановити пріоритети. Аналіз «АБВ» ґрунтується на наступних трьох закономірностях, підтверджених досвідом:

1) Найважливіші завдання (категорія А) складають приблизно 15% кількостей всіх завдань і справ, якими зайнята людина. Власна значущість цих завдань (у сенсі вкладу в досягнення мети) складає, проте, приблизно 65%;

2) На важливі завдання (категорія Б) доводиться в середньому 20 % загального числа і також 20% значущості завдань;

3) Менш важливі і неістотні завдання (категорія В) складають, навпаки, 65% загального числа завдань, але мають незначну долю — порядку 15% в загальній “вартості” всіх справ, які повинна виконати людина. [10, 163 c.]

Висновок: Наведені методи допомагають встановлювати важливі справи пріоритети, приймати правильні рішення. Вони слугують основою ефективного планування, корегування та регулювання досягнення мети. Ви повинні навчитися:

· Чітко сформувати проблему або задачу, яку плануємо вирішити;

· Оцінювати, що вам дасть вирішення цієї, задачі у короткостроковій та довгостроковій перспективі;

· Визначати, чи є можливість та сенс делегувати вирішення проблем?;

· Визначати, які ресурси потрібні для вирішення поставленої задачі?;

· Поміркувати, яка інформація потрібна для вирішення задачі?;

· Знаходити декілька варіантів і вибирати оптимальний?;

 

2.3 Самоконтроль як спосіб контролю виконання плану

Контроль – це процес визначення та оцінки інформації, в якій відображаються відхилення дійсних значень від заданих. Якщо не контролювати виконання плану та навіть окремі справи, тоді шлях по якому ви прямуєте може стати не чітким не правильним та вивести не на те, що ви розраховували, очікували або взагалі обірватися. Контролювання повинно відбуватись у двох напрямках: цільовому та часовому. Якщо не мати чіткої мети та не контролювати весь шлях, тоді отримуєш не чіткі результати. Треба постійно слідкувати за тим, щоб певне завдання було зроблено вчасно й вело до головного пункту призначення. [3, 272 c.]

На мою думку, краще всього проводити контроль та ревізію досягнення мети кожну неділю, таким чином увага зосереджена на під цілях, а не на економії часу. За ефективністю використання часу треба слідкувати, але набагато важливіше слідкувати за компасом та за напрямком, який він вказує. Буде дуже сумно, коли все життя будували сходи, але ви притулили їх не до тієї стіни. Також порівнювати те, що було заплановано з тим, що виконане й аналізувати які саме чинники привели до невиконання або перевиконання справи. Аналізуючи, впроваджувати певні зміни в плануванні або в собі.

Я ввжаю, що самоконтроль тісно повязан з виконанням плану, бо всі успіхи залежать від того, яка ти людина, які в тебе здібності, цінності, потенціал, якості. Від того, на скільки старанно ми будемо працювати над собою, вдосконалювати й розвивати свої можливості, залежить ефективність та контроль виконання справ та задач. Наприклад, якщо ми навчимося контролювати свою ледачість, тоді зможемо без перешкод виконувати справи. Треба задавати постійно собі питання: «Де я знаходжусь? Куди йду? Над чим треба працювати? Що треба вдосконалювати й розвивати в собі Які перешкоди заважають йти своїм шляхом. Ці питання допомагають контролювати орієнтувати себе на кожному етапі життя та у складних ситуаціях. Я вважаю, що самоконтроль є базою для контролювання справ, часу й плану в цілому. Також одним з методів контролю – завести особистий щоденник, де ви б записували все що з вами відбувається. В ньому записували б всі свої переживання, проблеми, досягнення, думки, а через деякий час порівнювали з тим, що відбувається на черговому етапі життя.

Висновок: Контрольна функція важлива у досягненні мети, бо вона допомагає аналізувати пройдений шлях та його результати. Ефективне функціонування формується за рахунок контролю за виконанням мети, раціонального використання часу та праці над собою.

 

Висновок по розділу: Другий розділ – це практичне обґрунтування досягненні життя повного сенсу завдяки самоменеджменту.

По-перше, ми встановили наскільки час для нас дорогоцінний та визначили, які причини призводять до браку часу.

По-друге, щоб реалізувати встановлену мету в першому розділі треба її реалізацію пропустити через планування життя. Основою у плануванні виступає встановлення головних життєвих цінностей. Після цього, встановлюються цілі в ієрархічному послідовності.

По-третє, ми встановили, що ефективного планування не буде без встановлення пріоритетів та прийманні правильних рішень, бо останні регулюють направленість шляху, досягнення мети та ефективне використання часу.

По-четверте, ми з’ясували, що контролювання допомагає проводити аналіз та перевіряти успіх проходження шляху на кожному етапі досягнення мети.

Всі практичні методи тісно пов’язані між собою і якщо хоч один елемент не буде працювати та перегукуватися з теоретичною частиною, то до кінцевої зупинки можна взагалі не дійти.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)