АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Облік маркетингової інформації та обслуговування клієнтів

Читайте также:
  1. V. КЛІНІЧНА ТА ДИСПАНСЕРНА КАТЕГОРІЯ ОБЛІКУ ХВОРОГО
  2. Бухгалтерський облік бланків цінних паперів
  3. Бухгалтерський облік облігацій
  4. Визначення обліку. Види обліку. Користувачі облікової інформації
  5. Галузеві особливості, що впливають на організацію обліку
  6. Діагностика та обслуговування комп'ютера.
  7. Для отримання інформації про консульський збір, натисніть тут
  8. До адміністративних витрат не відносять: відображаються загальногосподарські витрати, пов'язані з управлінням та обслуговуванням підприємства.
  9. Документальне оформлення обліку витрат і наданих послуг машино-тракторним парком.
  10. З дисципліни «Облік та звітність в оподаткуванні»
  11. З охорони праці в лабораторно-дослідницькому комплексі двигунів внутрішнього згоряння і технічного обслуговування транспортних засобів високої прохідності
  12. Засоби масової інформації як «четверта влада»

Розділ Маркетинг і збут призначений для організації роботи з потенційними клієнтами і служить для збереження інформації про об'єкти обслуговування (клієнтів, контактних осіб, телефони, адресні розсилання і т.д.).

З цим розділом працюють співробітники служби збуту (менеджери по роботі з клієнтами, менеджери з продаж і т.д.), в задачу яких входить:

· з'ясувати коло потенційних споживачів продукції і послуг підприємства;

· налагодити первинний контакт із можливим клієнтом.

За допомогою розділу Маркетинг і збут в Системі реєструються початкові відомості про потенційних споживачів. Тому форма додавання записів у розділ передбачає введення інформації з максимальною оперативністю.

Головне вікно розділу Маркетинг і збут складається з дерева каталогів, головної таблиці Контактні карти " і таблиць Хроніки і Персони.

Реєстрація контактної карти може виконуватись:

· вручну (Функція "Додати"):

· копіюванням частини даних з аналогічного запису, зареєстрованого раніше (функція "Розмножити").

Для оперативної реєстрації нової організації або пошуку вже зареєстрованої організації в Системи у формах редагування передбачені дві пари полів: для зареєстрованих і для незареєстрованних організацій.

При реєстрації нової організації необхідно використовувати групу полів Швидке створення організацій. Після заповнення поля Мнемокод стає доступною кнопка Створити (до цього вона неактивна). Після натискання цієї кнопки Система в розділі Клієнти і потенційні клієнти створить запис про організацію із зазначеним мнемокодом. При цьому значення поля Мнемокод продублюється в полі Організація форм редагування контактної карти.

Для швидкої реєстрації потенційних клієнтів у Системі, слід вказати каталог, до якого будуть додаватися записи про оперативно зареєстровані організації (каталог вказується в розділі Файл/Настройка Системи на закладці Телемаркетинг у полі Каталог для нових організацій.

При реєстрації контактної карти для раніше зареєстрованої організації використовується група полів Потенційний клієнт.

Система забезпечує автоматизоване розсилання повідомлень усім клієнтам і потенційним клієнтам. Для цього служить функція контекстного меню Підготувати розсилання. Для розсилання окремим клієнтам потрібно спочатку позначити відповідні записи за допомогою клавіші Space.

Список клієнтів, яким буде розіслане повідомлення, виводиться у вікні виконання розсилання.

Для успішного виконання розсилання клієнтам необхідно, щоб у розділі Клієнти і потенційні клієнти були вказані їхні електронні адреси.

Крім відображення інформації про адресатів, у формі виконання розсилання передбачені поля для введення теми і тексту повідомлення.

Перед тим, як відправити повідомлення передплатникам можна відкрити його в Outlook Express для перегляду. Для цього потрібно встановити чек Відкрити повідомлення.

Розділ Маркетингові акції призначений для планування й обліку маркетингових заходів (презентацій, виставок, семінарів і т.д.), необхідність у проведенні або участі в яких виникає в процесі діяльності підприємства.

Головне вікно розділу складається з дерева каталогів, таблиці Перелік заходів і специфікації, що складається з чотирьох закладок: Учасники, Матеріали, Витрати і Доходи.

Реєстрація маркетингового заходу може виконуватись:

· вручну (функція "Додати");

· копіюванням частини даних з аналогічного запису, зареєстрованої раніше (функція "Розмножити").

У формі додавання заходу вказується інформація про найменування заходу; дати початку і закінчення його проведення, співробітника, відповідального за проведення заходу, а також сумі витрат і доходів при його проведенні.

У специфікації кожен запис основної таблиці деталізований за ознаками і властивостями, що відповідають найменуванням закладок:

· Закладка Учасники містить перелік організацій – учасників акції.

· На закладці Матеріали знаходиться список рекламних і методичних матеріалів, що роздаються учасникам маркетингового заходу.

· Закладка Витрати містить перелік фінансових і матеріальних витрат.

· На закладці Доходи мітиться інформація про планований прибуток від укладених договорів і контрактів при проведенні маркетингового заходу.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)