АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема «Комп’ютерні мережі та Інтернет»

Читайте также:
  1. Компь’ютерні мережі поняття і класифікація компь’ютерних мереж
  2. Критерії відбору ключових територій екомережі
  3. Локальні і глобальні комп’ютерні мережі.
  4. Особливості організації торгівлі в дрібнороздрібної мережі, пересувних торговельних об'єктах, на ринках. Дистанційна торгівля
  5. Робота в мережі
  6. Структура мережі роздрібної торгівлі «Сільпо»
  7. Централізовані мережі
  8. Час реакції мережі зазвичай складається з кількох складових.

 

Internet – це галузь не тільки індустрії, не тільки технології, а й самого життя нашої цивілізації, де відбуваються найяскравіші тенденції сучасності.

Видозмінюються звичні моделі бізнес-процесів, напрацьований сторіччями досвід купувати і продавати, взаємодіяти і конкурувати, навіть заробляти і витрачати гроші. Тільки проблеми часу – прихід у нашу країну світового буму е-бізнесу і онлайнових продаж. Internet – це потужний інструмент глобальних телекомунікацій.

Internet виявляє дивовижну властивість – знімає будь-які кордони: від державних до психологічних, тому найновіші можливості, що представляються ресурсами Великої Мережі, приблизно з однаковим ентузіазмом сприймають усі соціальні групи в усьому світі. Наступний етап розвитку мережі Internet – перетворення її на невід’ємну частину світової культури.

Термінологічний словник:

Веб-сайт - сукупність веб-сторінок з однотипним дизайном, об’єднаних за змістом, навігаційно, що фізично перебувають на одному сервері.

Веб-сторінка – складова частина веб-сайта, HTML-файл.

Гіперпосилання – об’єкт у HTML – документі, що вказує на інший файл, який може бути розміщений в мережі Інтернет, містить повний шлях до цього файлу.

Домен – стосовно Internet є віртуальною зоною, д якої належить той чи інший комп’ютер.

Інтернет – глобальна комп’ютерна мережа, сукупність міжнародних автоматизованих систем інформації, накладених на технологічне середовище мереж електрозв’язку.

Поштова бомба - дуже велике електронне повідомлення або кілька десятків тисяч повідомлень по електронній пошті, що відсилаються на адресу користувача з метою виведення з ладу системи.

Провайдер – фірма, що забезпечує доступ до мережі Інтернет.

Протокол Интернета (ТСР/ІР) - стандартний протокол глобальних мереж.

Сервер – комп’ютер або пристрій у мережі, ресурси якого використовують багато користувачів.

Фрейм – місце на веб-сторінці, де відображається інший HTML-документ.

Питання для самостійного опрацювання

4. ІСТОРІЯ ВИНИКНЕННІ INTERNET.

5. ПІДКЛЮЧЕННЯ ДО INTERNET. ОБЛАДНАННЯ. НАСТРОЙКА МОДЕМУ.

6. ПРОТОКОЛИ INTERNET. ПОШУКОВІ СЕРВЕРИ.

7. ТЕЛЕКОНФЕРЕНЦІЇ ТІ ЇХ КЛАСИФІКАЦІЯ. ПРИНЦИПИ РОБОТИ З ТЕЛЕКОНФЕРЕНЦІЯМИ.

8. WEB-НАВІГАТОР INTERNET EXPLORER. ПРИЗНАЧЕННЯ.

Література:

1. Ярмуш О.В., Редько М.М. Інформатика і комп’ютерна техніка: Навч.посібник. – К.: Вища освіта, 2006. – 359 с.

2. Глушков С.В., Смирнова О.В., Сурядній А.С. Электронная почта и сеть Internet / Худож.-оформитель А.С. Юхтман. – Харьков: Фолио, 2003. – 126 с. – (Основы работы)

3. А. Алексеев, Г. Евсеев, В. Мураховский, С. Симонович Новейший самоучитель работы на компьютере. М.: издательство «ДЕСС КОМ», 2000. – 654 с.

4. Симонович С.В., Евсеев Г.А., Алексеев А.Г. Специальная информатика: Учебное пособие. – М.: АСТ-ПРЕСС: Инфорком-Пресс, 1999, - 480 с.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)