АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розрахунок спискової кількості робітників

Читайте также:
  1. V. Розрахунок немеханічного обладнання.
  2. VII. Розрахунок площі цеху
  3. ЗАГАЛЬНИЙ РОЗРАХУНОК ГОДИН ЛЕКЦІЙ,
  4. ЗАГАЛЬНИЙ РОЗРАХУНОК ГОДИН ЛЕКЦІЙ, СЕМІНАРСЬКИХ ЗАНЯТЬ, САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ
  5. ЗАГАЛЬНИЙ РОЗРАХУНОК ГОДИН ЛЕКЦІЙ, СЕМІНАРСЬКИХ ЗАНЯТЬ, САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ
  6. Значення добавки до сили шуму одного джерела в залежності від кількості однакових джерел шуму
  7. Матеріальний розрахунок виробництва
  8. Матеріальний розрахунок виробництва
  9. Мінімальні гарантовані розміри годинних тарифних ставок та коефіцієнти міжрозрядних співвідношень окремих категорій робітників
  10. Підбір і розрахунок технологічного обладнання
  11. Похибки установки і базування на верстаті або в пристосуванні та їх розрахунок
  12. Розрахунок вантажообігу станції

На 3 га ріллі один некваліфікований робітник 1го розряду.

Для адміністративного персоналу та механізованої частини кількість робітників розраховуємо методом планування чисельності персоналу за нормами обслуговування кількості гектар землі. потрібна чисельність працівників визначається кількістю робочих місць, а нормативи чисельності – нормами. Нормативом для встановлення чисельності спеціалістів бухгалтерського, економічного напрямків, юрисконсультів та працівників кадрових служб є середньорічна чисельність працюючих. Так, потреба у спеціалістах бухгалтерського профілю обслуговування одна посада на кожні 40 чол. середньорічної чисельності працівників в сільськогосподарському виробництві регіону.

Особливістю фермерських господарств є те, що ведення бухгалтерського обліку вони здійснюють за спрощеною схемою, а тому з цією метою можуть залучати бухгалтерів на договірній основі, звертатись до бухгалтерів-практиків, аудиторських фірм або ж суміщати посади.

Посада економіста вводиться, коли чисельність працюючих в агроформуванні перевищує 100 чол.

Посада юрисконсульта створюється в організації з чисельністю працівників більшою, ніж 300 чол.

Для визначення потреби в агронома х (головного (провідного) агронома, агрономів усіх спеціалізацій) нормативом є умовна збиральна площа, яка становить 1,5-2,0 тис.га на одного працівника.

Посади спеціалістів меліоративних служб створюються відповідно до встановленої кількості зрошувальних чи осушуваних земель – інженера-гідротехніка на кожні 200-500 га зрошувальних або 350-700 га осушених земель, а техніка-гідротехніка на 100-200 га зрошувальних або 150-350 га осушених земель.

Критерієм для планування спеціалістів зоотехнічного напрямку є умовне поголів’я худоби. Посада головного (провідного) вводиться на понад 300 гол. умовного поголів’я худоби на підприємстві та на 600 гол. в регіоні; зоотехніки усіх спеціалізацій– на 400 гол. племінного стада, техніки штучного осіменіння -на 50-55 гол. маточного поголів’я худоби в регіоні.

Спеціалісти ветеринарної медицини – головний ветлікар, старший ветлікар, ветлікарі усіх спеціалізацій по одному на 1000-1100 гол., фельдшера – на кожні 300-350 гол. умовного поголів’я худоби в регіоні.

Посади спеціалістів інженерно-технічного напрямку – головного інженера та інженера-механіка) на кожні 30 од. сільськогосподарської техніки, головного (провідного) енергетика ), інженера-енергетика та інженера-електрика по одному на 500-1000 ум.од. електроустановок та більше 0,5 млн. кВТ-год. електроенергії на виробничі цілі в агроформуваннях, техніків-електриків й техніків-механіків – 2 посади на одного інженера.

Виконання функцій деяких працівників може здійснюватися шляхом суміщення посад або з використанням послуг дорадчих фірм (служб) у випадку, якщо критерії (чисельність працівників, обсяги реалізації продукції, кількість техніки, що обслуговується) для створення відповідної посади на підприємстві є меншими від нормативних. Згідно Методичних рекомендацій з встановлення штатної чисельності керівників, професіоналів та фахівців підприємств сільського господарства посада вводиться в штатний розпис, коли її потреба перевищує 0,5 одиниці і довантажується іншою роботою; якщо потреба менша – доцільніше використовувати консультації відповідних фахівців.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)