АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розробка організаційних заходів, спрямованих на покращення умов праці на об’єкті проектування

Читайте также:
  1. IІІ. Проведення перевірок суб’єктів господарювання та органів влади та інших підконтрольних об’єктів органами Держтехногенбезпеки України
  2. Аналіз умов праці
  3. Аналіз умов праці та виявлення потенційних небезпек на об’єкті проектування
  4. Безпека праці, як галузь практичної діяльності
  5. Важкість праці: динамічні, статистичні, навантаження. Напруженість праці. Увага, напруженість аналізаторних функцій, емоційна і інтелектуальна напруженість, монотонність праці.
  6. Важкість праці: Динамічні, статичні навантаження. Напруженість праці. Увага, напруженість аналізаторних функцій, емоційна та інтелектуальна напруженість, монотонність праці.
  7. Види і форми оплати праці.
  8. Види матеріальної відповідальності працівників
  9. ВИМОГИ ДО ЗМІСТУ РОЗДІЛУ «ОХОРОНА ПРАЦІ»
  10. Вимоги до працівників певних категорій і порядок допуску їх до роботи.
  11. Вимоги до режимів праці та відпочинку при роботі з ПК
  12. Вимоги ергономіки щодо організації наукової праці

Додержання правил типової інструкції з охорони праці водія на маршруті знизить ймовірність виникнення ДТП та підвищить працездатність водія.

До самостійної роботи на легковому автомобілі допускаються особи, які пройшли:

- вступний інструктаж;

- інструктаж з пожежної безпеки;

- первинний інструктаж на робочому місці;

- інструктаж з електробезпеки на робочому місці.

Для виконання обов'язків водія автомобіля допускаються особи, які мають посвідчення на право керування даною категорією транспорту, не мають медичних протипоказань для даної професії, які досягли 18 річного віку.

Водій повинен проходити:

- повторний інструктаж з безпеки праці на робочому місці не рідше, ніж через кожні три місяці;

- позаплановий інструктаж: при зміні технологічного процесу або правил з охорони праці, заміні або модернізації легкового автомобіля, пристроїв та інструменту, зміни умов та організації праці, при порушеннях інструкцій з охорони праці, перервах в роботі більш ніж на 60 календарних днів (для робіт, до яких пред'являються підвищені вимоги безпеки - 30 календарних днів);

- диспансерний медичний огляд - згідно з наказом МОЗ.

Водій зобов'язаний:

- дотримуватися правил внутрішнього трудового розпорядку, встановлені на підприємстві;

- дотримуватися вимог цієї інструкції, інструкції про заходи пожежної безпеки, інструкції з електробезпеки;

- дотримуватися вимог до експлуатації автомобіля;

- використовувати за призначенням і дбайливо ставитися до виданих засобів індивідуального захисту.

 

 

Водій повинен:

- вміти надавати першу (долікарську) допомогу потерпілому при нещасному випадку;

- мати на машині медичну аптечку надання першої (долікарської) допомоги, первинні засоби пожежогасіння;

- виконувати тільки доручену роботу і не передавати її іншим без дозволу начальника АХО;

- під час роботи бути уважним, не відволікатися і не відволікати інших, не допускати на робоче місце осіб, які не мають відношення до роботи;

- утримувати робоче місце в чистоті і порядку.

При виявленні несправностей автомобіля, пристосувань, інструментів та інші недоліки або небезпеки на робочому місці негайно зупинити автомобіль. Тільки після усунення помічених недоліків продовжити роботу на автомобілі.

При виявленні займання або в разі пожежі:

- зупинити автомобіль, виключити запалювання, перекрити крани бензопроводу і паливно-мастильних матеріалів;

- приступити до гасіння пожежі наявними первинними засобами пожежогасіння відповідно до інструкції з пожежної безпеки. При загрозі життя - залишити приміщення.

При нещасному випадку надати потерпілому першу (долікарську) допомогу, негайно повідомити про те, що трапилося майстру або начальнику цеху, вжити заходів до збереження обстановки події (аварії), якщо це не створює небезпеки для оточуючих.

За невиконання вимог безпеки, викладених у цій інструкції, робітник несе відповідальність згідно з чинним законодавством.

Відповідно до "Типовими галузевими нормами безплатної видачі робітникам і службовцям спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту" водій легкового автомобіля повинен бути забезпечений комбінезоном бавовняним (термін носіння 12 місяців), рукавицями комбінованими двопалі (термін носіння 6 місяців)

Вимоги безпеки перед початком роботи

1. Переконатися в справності і надіти справну спеціальну одяг, застебнувши його на всі гудзики, волосся прибрати під головний убір.

2. Зовнішнім оглядом переконатися у повній справності автомобіля і перевірити:

- технічний стан автомобіля звертаючи особливу увагу на справність шин, гальмівної системи, рульового управління, приладів освітлення і сигналізації, склоочисники, на правильну установку дзеркала заднього виду, чистоту і видимість номерних знаків і дублюючих їх написів, а також відсутність підтікання палива, масла і води.

- тиск повітря в шинах відповідно до норм;

- наявність справного інструмента і пристосувань;

- заправку автомобіля паливом, маслом, водою, гальмівною рідиною і рівень електроліту в акумуляторній батареї.

3. Пуск непрогрітого двигуна виробляти за допомогою пускової рукоятки при нейтральному положенні важеля коробки передач. Брати рукоятку в обхват або застосовувати будь-яківажелі, що діють на неї, не допускається.

4. Після запуску або прогріву двигуна необхідно перевірити на ходу роботу рульового керування й гальм, роботу "СТОП" сигналу, поворотів, освітлення, а також звуковий сигнал.

5. У разі виявлення несправностей на лінію не виїжджати до повного їх усунення та повідомити про це адміністрацію автотранспортного відділу.

6. Заправку автомобіля паливом проводити після зупинки двигуна.

7. При роботі автомобіля на етилованому бензині дотримуватися таких правил:

- операції з приймання, заправці автомобіля і перекачуванні етилованого бензину виробляти механізованим способом, перебуваючи з навітряного боку автомобіля;

- продувку бензосістеми виробляти насосом;

- при попаданні етилованого бензину на руки обмити їх гасом, а потім теплою водою з милом;

- у разі попадання етилованого бензину в очі негайно звернутися за медичною допомогою.

8. Відкривати кришку радіатора слід після охолодження двигуна, оберігати руки й обличчя від опіків.

Вимога безпеки під час роботи:

Перш ніж почати рух з місця зупинки (стоянки) або виїхати з гаража, переконатися, що це безпечно для робітників та інших сторонніх осіб та подати попереджувальний сигнал.

Бути уважним та обережним при русі заднім ходом. При недостатній оглядовості або видимості слід скористатися допомогою іншої особи.

Швидкість руху вибирати з урахуванням дорожніх умов, видимості і оглядовості, інтенсивності та характеру руху транспортних засобів і пішоходів, особливостей і стану автомобіля та вантажу.

Виконувати вимоги безпеки руху і вказівки регулювальників дорожнього руху відповідно до "Правил дорожнього руху".

Залишати автомобіль дозволяється тільки після вжиття заходів, що виключають можливість його руху під час відсутності водія.

При ремонті автомобіля на лінії дотримуватися запобіжних заходів: з'їхати на узбіччя дороги, включити задній світло при поганій видимості, зупинити автомобіль за допомогою гальмівної системи, включити першу передачу, підкласти під колеса упори. При роботі на узбіччі під автомобілем перебувати з протилежного боку проїжджої частини.

- Водієві не дозволяється:

- управляти автомобілем в стані алкогольного сп'яніння або під впливом наркотичних засобів;

- виїжджати в рейс у хворобливому стані або при такому ступені втоми, яка може вплинути на безпеку руху;

- передавати управління автомобілем стороннім особам;

- виконувати буксирування автомобіля з метою пуску двигуна;

- підігрівати двигун відкритим полум'ям, а так само при визначенні та усуненні несправностей механізмів;

- протирати двигун ганчір'ям, змоченим бензином і курити в безпосередній близькості від системи живлення двигуна і паливних баків.

При постановці автомобіля на посаду технічного обслуговування, що не має примусового переміщення, або ремонт, затягнути важіль стоянкової гальмівної системи і включити першу передачу. Вивісити на рульове колесо табличку "Двигун не пускати! Працюють люди!"

При ремонті автомобіля утримувати робоче місце в чистоті і не захаращувати сторонніми предметами. Зливати масло і воду тільки в спеціальну тару.

Підйом автомобіля домкратом виробляти без перекосів (домкрат повинен стояти вертикально, спиратися на грунт всією площиною підошви, головка домкрата повинна упиратися всією площиною у вісь або в спеціально фіксоване місце, при м'якому грунті під домкрат підкласти дошку, під інші колеса підкласти черевики).

На розбірно-складальних роботах застосовувати тільки справні пристосування та інструмент. Важко відкручувати гайки змочити гасом, а потім відвернути ключем.

Перевіряти збіг отвори вушка ресори і сережки тільки за допомогою борідка.

Підтягувати ремінь вентилятора, перевіряти кріплення водяного насоса і підтягувати сальники тільки після повної зупинки двигуна.

Роботи, пов'язані із заміною і перестановкою шин, ресор виконувати тільки після того, як автомобіль буде встановлений на козелки.

Демонтаж шини з диска колеса здійснювати за допомогою знімача, накачувати шини в запобіжному пристрої. При накачуванні шин на лінії колесо укладати замковим кільцем до землі.

Вимоги безпеки в аварійних ситуаціях:

Водій причетний до дорожньо-транспортної пригоди, що викликав нещасний випадок (наїзд на людей або зіткнення з іншим транспортним засобом), повинен негайно повідомити в органи ДАІ, диспетчеру; надати потерпілому першу (долікарську) допомогу, вжити заходів до збереження обстановки події (аварії) до прибуття ДАІ, якщо це не створює небезпеки для оточуючих.

Несправну машину брати на буксир за допомогою спеціальних пристосувань можна після дозволу інспектора ДАІ

Вимоги безпеки після закінчення роботи:

Після повернення з лінії разом з механіком транспортного відділу перевірити автомобіль. У разі необхідності скласти заявку на поточний ремонт з переліком несправностей, що підлягають усуненню.

Здати шляховий лист диспетчеру або відповідальній особі.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)