АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Рекомендаційний лист.Вимоги до написання

Читайте также:
  1. Довідково-інформаційні документи. Доповідна, пояснювальна, службова записки. Правила їх написання.
  2. Реквізити документів та вимог до їх написання.

Рекомендаційний лист- це документ,який подають у ситуації клопотання про посаду,влаштування на нову відповідальну роботу,подання на здобуття стипендії,гранту тощою

Рекомендація не обов’язково подаєтьсяз місця роботи.За рекомендаційним листом можна звертатися до особи,яка добре знає претендента.Той,хто рекомендує,несе відповідальність за рекомендовану особу,тому інфор має бути об’єктивною та правдивою.Рекоменддації можуть бути й негативними,якщо автор вважає,що перендент не відповідає посаді,про яку клопочеться.

Такі листи скл зазавичай з двох частин: у 1й вказуються мінімальні відомості про рекомендованого:з якого часу,звідки,як його знаєте тощо.У 2й має бути чітко сформульоване те,заради чого пишеться рекомендація:рекомендую чи не рекомендую.

Звіт.Вимоги до звіту.

Звіт- це письмове повідомлення про виконання певної роботи(завлань,доручень за певний проміжок часу)

Бувають статистичні(цифрові)(які оформлюються на спеціально виготовлених друкарським способом бланках) і текстові(здебільшого викон довільно,але існують усталені вимоги до їх оформлення).

Реквізити:

1.Назва виду докум

2.Заголовок(вказ установу,напрям діяльності,звітний період)

3.Текст,який має такі частини: вступ(вказують коло завдань,які були поставлені перед установою(особою) за звітний період); основна частина(опис та аналіз виконаної роботи);висновки(пропозиції,зауваження,плани на майбутнє).

4.Підпис керівника установи або особи,відпов за скл звіту

5.Дата

6.Печатка

Звіт повинен мати композиційну чіткість,логічну послідовніть у викладі,обгрунтованіть висновків і пропозицій,стислість,точність формулювань.Текст звіту великий за обсягом,він поділ на декіл частин,кожна з яких має свій заголовок.

Звіт про викон одноразових завдань і доручень не затверджуються й адресуються керівникові,від якого отримано завдання.

Печатка,штамп установи й підпис керівника мають бути лише у зовнішніх звітах

Пояснювальна записка.

Пояснювальна записка- 1)це документ особистого характеру,в якому пояснюються певні дії особи;2)вступна частина основного документа(плану,програми,звіту),в якому обгрунтовується мета його створення,структура,зміст,призначення,актуальність і новизна.

Пояснюв записку пише працівник на вимогу адміністрації,у деяких випадках-з ініціативи підлеглого.

Пояснюв записку,що не вих за межі установи,оформлюють на стандартному аркуші,що вих за межі установи-на бланку і реєструють.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)