АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Реквізити листа та їх оформлювання

Читайте также:
  1. D) Могулистан
  2. Автобіографія, реквізити документа
  3. Візитна картка як атрибут ділової людини, її характеристика, реквізити
  4. времени специалиста (руководителя)
  5. времени специалиста (руководителя)
  6. Главного специалиста отдела общего образования
  7. Заява, види заяв, реквізити документа
  8. Комментарий специалиста
  9. Микроскопия листа с поверхности
  10. Модель специалиста как основа определения целей обучения.
  11. Морфология листа
  12. Назвіть основні реквізити документів за державним стандартом.

Службові листи пишуть чи друкуютьна чистому папері.

Основні реквізитилиста за державним стандартом такі:

1.Державний Герб.Має бути розташов у центрі верхнього берега або над серединою рядка з назвою організ.

2.Емблема організ,установи чи підприємства(не відтвор,коли на бланку є Герб)

3.Зображ держ нагород.Розташ у верхньому лівому кутку на рівні реквізитів 07,08.

4.Код організ установи чи підприємства.Зазнач на ЄДРПОУ після реквізиту «Довідкові відомості про організ» 09.

5.Повна назва установи,організ чи підприємства-автора листа.Відтвор угорі ліворуч за допомоги штампа або друк способом.

6.Назва структурного підрозділу.Дозволяє друкувати машинописним способом у верх лівому кутку.

7.Індекс підприємства зв’язку,поштова й телеграфна адреси,номер телетайпа,номери телеф,факсу.Розташ у верх лівому кутку,оформляють відповідно до поштових правил..

8.Дату(дд,мм,рр) запис здебільшого словесно-цифровим способом.На бланках дату ставлять ліворуч угорі на спец відведеному для цього місці.Якщо лист напис не на бланку,то дату вказ під текстом зліва.

9.Адресат.Листи адресують організ,установі чи підприємству,службовій або приватній особі.Назви устан і стуктурного підрозділу подабть у називному відмінку,а найменування посади й прізвища-у давальному.

Якщо листа адресовано керівникові установи,назва якої входить у найменування посади,то прізвище й посаду подають у давальному,а назву установи у родовому.

В адресі можна вкажувати лише назву посади,без прізвища та ініціалів особи,яка цю посаду обіймає.Це припустимо тільки за умови,якщо ця посада-єдина в установі,організації чи на підприєм.

Якщо особа,якій надсилають листа,має вчене звання або науковий ступінь,то ці відомості подають перед прізвищем.Ступені й звання можна записувати у скороченій формі.

До реквізиту «адресат» може входити поштова адреса.Слід памятати:якщо лист адресовано установі,поштову адресу вказують після назви установи,структорного підрозділу й прізвища службової особи.

Реквізити адресата друкують праворуч у верх частині сторінки.Кожний елемент-назву установи,підрозділу,посади,прізвище та ініціали особи,поштову адресу-подають з нового рядка і з велик літери.На конверті повторюють адресу отримувача листа.починаючи з «Кому»,а потім указують «Куди»

10.Будь-який служб лист повинен мати заголовок до тексту,що містить стислий виклад його основного змісту.Він має точно передавати зміст листа і відповідати на пит «про що?»

Якщо в листі порушено кілька взаємопов’язаних питань,то заголовок може бути узагальненим.

Наявність заголовку значно полегшує роботу з листом на всіх етапах його проходження-від реєстрації в установі-адресанті до направлення його до справи після виконання в устнанові-адресаті.

11.Текс листа скл з 2х частин:опису фактів або подій,що послужили підставою для написання листа;висновкув і пропозицій.

12.Позначення про наявність додатка роблять ліворуч під текстом із нового рядка.Є два способи оформлення цього реквізиту:1)якщо лист містить додатки,про які згадувалося в тексті,або ті,що пояснюють,йго зміст,то відмітку оформлюють так:

Додаток:на 2арк. у 1прим.

2)якщо лист містить додатки,не зазначені в тексті,то їх слід перелічити із вказівкою на кількість сторінок у кожному з них і кількість примірників.

Додатки:

1.Проект реконструкції школи: на 2арк. в 1 прим.

2.Акт прийняття будівельних матеріалів: на 3арк. у 1 прим.

Якщо ж лист містить велику кі-сть додатків,то окремо скл їх список,а в листі після тексту заначають: Додаток: відповідно до списку на 7арк.

13.Підписує службовий лист переважно керівник установи,його заступник чи керівник структорного підрозділу.Якщо лист написано на бланку установи,то зазначають лише посаду,ініціали та прізвище особи,яка підписує лист(назву установи не повторюють).

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)