АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Допоміжні прийоми розминання

Читайте также:
  1. SUP: Допоміжні процеси
  2. Гальмуючі прийоми.
  3. Метод та прийоми ан-зу
  4. Методи навчання, прийоми навчання. Підходи до класифікації методів навчання
  5. Методи, засоби і прийоми морального виховання
  6. Методологічні прийоми дослідження конфліктів
  7. Народні принципи, методи, прийоми, форми організації навчання
  8. Нетрадиційні прийоми економічного аналізу.
  9. Прийоми аналізу зовнішньоекономічної діяльності
  10. Прийоми без розміщення за столом
  11. Прийоми викладення наукових матеріалів

1. Валяння

Тканини піддаються стисканню і перетиранню між витягнутими долонями обох рук масажиста, які рухаються в протилежних напрямках. Валяння застосовують в основному на кінцівках для розминання м'язів плеча, передпліччя, стегна і гомілки, при великому ожирінні або коли інші види розминання болючі.

2. Накочування

Ліва рука масажиста ліктьовим краєм кисті, ніби врізуючись, занурюється в товщу черевної стінки, по можливості якнайглибше, а в цей час права рука, захопивши м'які тканини (шкіру, підшкірну клітковину), накочує їх на ліву долоню і відтак колоподібними рухами розминає їх. Прийом застосовується в основному при масажі передньої стінки живота.

3.Зрушення

Великими пальцями припіднімають і захоплюють підлеглі тканини в складку, відтак ритмічними рухами зміщують складку вбік. Застосовують прийом на спині, тилі стопи, кисті, при рубцевих зрощеннях.

4. Розтягування (витягування)

Масажист розташовує руки по краях м'язового пласта і, натискаючи на тканини, робить їх розтягання в різних напрямках. Розтягування еластичних волокон шкіри, шкірних рубців і зрощень роблять великими пальцями обох рук, які розташовують одна проти одної на ділянці, що підлягає впливу.

5. Натискання

Виконується подушечками пальців долонної або тильної поверхні, або опорною поверхнею кисті. Прийом виконується у вигляді переривчастих натискань на тканини. На волосистої частині голови натискання роблять подушечками пальців, граблеподібно розставлених, на передній поверхні живота - долонею або тильною поверхнею кисті.

6. Граблеподібне розминання

Пальці кисті вільно зігнуті в усіх суглобах і злегка розведені. Легким рухом, натискаючи підлеглі тканини, захоплюють, ніби защемляючи, між пальцями і роблять в напівколових напрямках розминання. Прийом застосовують при масажі передньої і бокових поверхонь шиї, обличчя, передньої стінки живота, а також при відновному лікуванні млявих паралічів і парезів, різкому зниженні м'язового тонусу і м'язових атрофій.

7. Щипцеподібне розминання

Виконують пальцями, складеними у вигляді щипців. Тканини захоплюють по можливості глибше, відтягують вверх і відтак ніби пропускають між великим і вказівним пальцями або між великим пальцем і рештою. Застосовують при масажі невеликих м'язів, країв долонь, підошов.

8. Посмикування (пощипування, поскубування)

Прийом виконують великим і вказівним пальцями. Тканини захоплюють, відтягують і відпускають. Рух нагадує посмикування струни. Застосовують при масажі обличчя для стимуляції мімічних м'язів і підвищення тургору шкіри, при парезах і паралічах м'язів кінцівок, на передній стінці живота. Для підвищення еластичних властивостей шкіри, при рубцях і зрощеннях посмикування використовується в основному у відновному лікуванні опіків.

9. Стискання

Роблять кистями або пальцями у вигляді ритмічних короткочасних рухів, стискуючих і віджимаючих тканини. Застосовується на обличчі для підвищення еластичності і покращення живлення шкіри.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)