АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Зміст робочої програми по темам курсу

Читайте также:
  1. V курсу (5 ТОМ)
  2. V курсу (5 ТОС)
  3. АЛГОРИТМ РОБОТИ НАД ПРОФЕСІЙНО-ОРІЄНТОВАНИМИ ЗАВДАННЯМИ З КУРСУ «ОСНОВИ ПСИХОЛОГІЧНОГО ТРЕНІНГУ»
  4. АНОТАЦІЇ ДО ОСНОВНИХ ТЕМ КУРСУ «ПСИХОЛОГІЯ»
  5. Анотований зміст
  6. Б) відображення життєзмістовних питань буття людини
  7. Бесіда за змістом прочитаного уривку.
  8. Блок змістових модулів 1.1.-1.5
  9. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  10. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  11. Великі програми повинні розроблятися так щоб їх супровід був максимально зручним.
  12. Види валютних котирувань, порядок розрахунку крос – курсу

Змістовий модуль 1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРАВО ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ СУБ´ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ.

Тема 1. Сутність інтелектуальної власності. Правове забезпечення інтелектуальної власності. Історія виникнення та розвитку права інтелектуальної власності, його основні функції та об'єкти.Основні історичні періоди розвитку інтелектуальної власності.

Законодавство України про інтелектуальну власність. Положення Конституції України про інтелектуальну власність. Закон України «Про авторське право і суміжні права» та інші закони України, що стосуються інтелектуальної власності. Законодавство про засоби індивідуалізації учасників цивільного обороту, товарів і послуг.

Роль і значення інтелектуальної власності для суспільства. Інтелектуальна діяльність і соціально-економічний прогрес суспільства. Інтелектуальна діяльність і розвиток науки, техніки, освіти і культури.

 

Тема 2. Об’єкти та суб’єкти права інтелектуальної власності. Поняття види та класифікація об’єктів права інтелектуальної власності. Об’єкти права інтелектуальної власності у господарських правовідносинах, форми й види використання об’єктів права інтелектуальної власності.Суб’єктивне право інтелектуальної власності. Суб’єкти права інтелектуальної власності.

 

Тема 3. Договори у сфері інтелектуальної власності. Закріплення положень про договори щодо об’єктів інтелектуальної власності. Юридична характеристика договору щодо об’єктів інтелектуальної власності. Зміст договору щодо об’єктів інтелектуальної власності. Сторони в договорі щодо об’єктів права інтелектуальної власності. Порядок укладення договорів щодо об’єктів інтелектуальної власності. Зміна та розірвання договору щодо об’єктів інтелектуальної власності

 

Тема 4. Міжнародно-правова охорона інтелектуальної власності. Всесвітня організація інтелектуальної власності. Мета її створення, завдання і основні функції. Члени ВОІВ. Управління ВОІВ.

Міжнародна охорона промислової власності. Паризька конвенція про охорону промислової власності (1883). Договір про патентну кооперацію. (1970). Мадридська угода про реєстрацію товарних знаків (1891). Договір про закони на товарні знаки (1994). Лісабонська угода про охорону найменувань місця походження товару та їх міжнародна реєстрація (1958). Гаазька угода про міжнародне депонування промислових зразків (1925). Порівняльний аналіз законодавства у сфері інтелектуальної власності України та законодавства інших держав. Застосування світового досвіду у сфері права інтелектуальної власності.

Змістовий модуль 2. ЗАХИСТ ПРАВА ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ СУБ´ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ.

тема 5. Загальні засади захисту прав інтелектуальної власності. Правове регулювання захисту прав інтелектуальної власності. Поняття охорони прав об’єктів інтелектуальної власності. Порушення законодавства у сфері права інтелектуальної власності.

Порядок та основні форми та способи захисту інтелектуальної власності

Тема 6. Захист права інтелектуальної власності на комерційні найменування та торговельні марки. Правова охорона комерційного найменування. Майнові права інтелектуальної власності на комерційне найменування. Поняття торговельної марки. Суб'єкти права інтелектуальної власності на торговельну марку. Засвідчення набуття права інтелектуальної власності на торговельну марку. Майнові права інтелектуальної власності на торговельну марку та строк їх чинності.

Визнання прав інтелектуальної власності на торговельну марку недійсним. Право попереднього користувача на торговельну марку. Дострокове припинення чинності майнових прав інтелектуальної власності на торговельну марку. Відновлення чинності достроково припинених виключних майнових прав інтелектуальної власності на торговельну марку.

 

Тема 7. Захист права інтелектуальної власності на промисловий зразок та на компонування інтегральних схем. Виключне право на використання винаходу, корисної моделі, промислового зразка. Зміст виключного права. Дії, які не визнаються порушенням патентних прав. Право попереднього користування. Примусове відчуження прав. Примусова ліцензія. Залежна ліцензія. Патентування винаходів, корисних моделей та промислових зразків в зарубіжних країнах.

Право інтелектуальної власності на компонування інтегральної мікросхеми та засвідчення його набуття. Суб’єкти права інтелектуальної власності на компонування інтегральної мікросхеми. Майнові права інтелектуальної власності на компонування інтегральної мікросхеми та строки їх чинності. Дострокове припинення чинності майнових прав інтелектуальної власності на компонування інтегральної мікросхеми та їх відновлення. Правові наслідки впливу строку чинності виключних майнових прав інтелектуальної власності на компонування інтегральної мікросхеми. Визнання прав інтелектуальної власності на компонування інтегральної мікросхеми недійсним Право попереднього користування на компонування інтегральної мікросхеми.

 

Тема 8. Правова охорона нетрадиційних об’єктів інтелектуальної власності. Охорона прав власності на сорти рослин та породи тварин. Патентування прав інтелектуальної власності на сорти рослин та породи тварин. Термін дії виняткових майнових прав на сорт рослин, породу тварин. Реєстр сортів, Реєстр патентів, свідоцтво про авторство на сорт рослин. Критерії охороноспроможності сорту. Охорона права власності на комерційну таємницю. Термін дії права інтелектуальної власності на комерційну таємницю

 

Тема 9. Відповідальність за порушення права інтелектуальної власності. Поняття відповідальності у сфері застосування норм права інтелектуальної власності. Порушення прав на об'єкти права інтелектуальної власності.Порушення прав на винахід, корисну модель, промисловий зразок, топографію інтегральної мікросхеми, сорт рослин, раціоналізаторську пропозицію. Відповідальність за порушення прав володільця патенту. Порушення патентних прав. Наслідки порушення прав інтелектуальної власності.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)