АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Функціональна зв’язність,

Читайте также:
  1. Загальна функціональна характеристика еритроцитів
  2. Нефрон-структурна та функціональна одиниця нирки. Будова.
  3. Функціональна система, що забезпечує сталість осмотичного тиску
  4. Функціональна схема контролю та її опис

Функціонально зв'язний модуль мі стить об'єкти, призначені для виконання одного і лише завдання, наприклад:

Розрахунок заробленої плати,

Зчитування даних кредитної карти.

Кожний із цих модулів має одну чітко визначену ціль, при його виклику виконується тільки одне завдання (при цьому воно виконується повністю без виконання будь-якого іншої додаткової дії).

по слідовна зв’язність,

Модуль має послідовну зв’язність, як що його об'єкти охоплюють підзадачі, для яких вихідні дані однієї з підзадач служать вхідними даними для наступної, наприклад:

Відкрити файл - Прочитати запис - Закрити файл.

ін формаційна зв’язність,

Інформаційно-зв'язний модуль мі стить об'єкти, що використають ті самі вхідні або вихідні дані. Припустимо, що ми хочемо з'ясувати деякі відомості про книгу, знаючи її ІSBN:

назву книги, її автора й ціну.

Ці три підзадачі є зв'язаними тому, що всі вони працюють із тим самим вхідним інформаційним об'єктом - ІSBN, що і робить цей модуль информационно зв'язним.

пр оцедурна зв’язність,

Процедурно зв'язний модуль є модулем, об'єкти якого включені в різні (і можливо незв'язні) підзадачі, у яких керування переходить від кожної підзадачі до наступної (відзначимо, що в послідовно зв'язному модулі дані, а не керування, переходили від однієї підзадачі до наступної).

Як приклад приведемо наступний перелік кроків у деякому процедурно зв'язному модулі:

1. Зробити зарядку

2. Прийняти душ

3. Зварити каву

4. Одягтися

5. Відправитися на службу

Відправитися на службу - це останній крок, внесений у список цього «модуля». Але, наприклад, дії Прочитати газету або Сходити в магазин можуть бути рівною мірою придатними кандидатами для кроку 5, оскільки кроки в цьому списку зв'язані тільки тим, що вони відбуваються в даному порядку протягом конкретного дня.

ти мчасова зв’язність,

Тимчасово зв'язним є модуль, об 'єкти якого включені в підзадачі, зв'язані часом виконання. Уявімо собі картину пізнього вечора:

1. Почистити зуби

2. Вимкнути телевізор

3. Вигнати кота в коридор

Ці дії ніяк не зв'язані один з одним, за винятком конкретного часу їхнього виконання. Всі вони - частина сталого режиму наприкінці дня.

ло гічна зв’язність,

Модулем з логічною зв’язністю є модуль, об'єкти якого сприяють вирішенню однієї загальної підзадачі, для якої ці об'єкти відібрані в зовнішньому стосовно модуля світі.

Наприклад, збираючись у поїздку, можна скласти собі наступний список:

1. Поїхати автомобілем

2. Поїхати поїздом

3. Поплисти на кораблі

4. Полетіти на літаку

Що зв'язує ці дії? Всі вони є способами переміщення. Але вирішальний момент полягає в тому, що для будь-якої поїздки людина повинна вибрати конкретний спосіб переміщення, тому що малоймовірно, що хто-небудь буде використовувати їх усі для окремої поїздки.

У такий спосіб логічно зв'язний модуль містить деяку кількість підзадач (дій) того самого загального виду. Для того, щоб його використати, необхідно вибрати саме ту частину (частини), які потрібні. Ці різні підзадачі повинні володіти одним і тільки одним інтерфейсом із зовнішнім світом. При цьому семантика кожного параметра залежить від використовуваної підзадачі.

ви падкова зв’язність.

Випадково зв'язковим є модуль, об 'єкти якого відповідають під-завданням, незначно зв'язаним один з одним:

1. Ремонтувати автомобіль

2. Пити пиво

3. Дивитися фільм

Випадково зв'язний модуль подібний логічно зв'язному модулю, його объекти не зв'язані ні потоками даних, ні потоками керування. Однак, підзадачі в логічно зв'язному модулі є принаймні однієї категорії; для випадково-зв'язного модуля навіть це невірно.

Фу нкціонально-орієнтована методологія


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)