АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Архітектура ОС

Читайте также:
  1. Архітектура
  2. Архітектура
  3. Архітектура і образотворче мистецтво Русі.
  4. Архітектура італійського Відродження
  5. Архітектура Київської Русі. Собор святої Софії.
  6. Архітектура Стародавньої Греції Гомерівського періоду
  7. Архітектура та робота ОС Windows Linux
  8. Архітектура.
  9. Містобудування, архітектура та образотворче мистецтво доби Київської Русі
  10. Образотворче мистецтво та архітектура періоду Литовсько - Польської доби
  11. Світська архітектура XVIII ст.

Білет

Основні поняття та визначення концепцій ОС

ОС - набір програм, призначених для управління ресурсами обчислювальної системи. Вимоги до ОС: Дисципліна, Інтерактивність, Повинна забезпечити гарантований час для real-time додатків; Мінімальні накладні витрати мають бути мінімальні; Повинна враховувати пріоритети адміністратора; Раціональне використання ресурсів.

2. Основні можливості файлової системи NTFS. Надійність Високопродуктивні комп'ютери і системи спільного користування (сервери) повинні мати підвищену надійність, що є ключовим елементом структури і поведінки NTFS. Одним із способів збільшення надійності є введення механізму транзакций, при якому здійснюється журналювання файлових операцій;

розширена функціональність. NTFS проектувалася з урахуванням можливого розширення. У ній були втілені багато додаткових можливостей - вдосконалена відмовостійкість, емуляція інших файлових систем, потужна модель безпеки, паралельна обробка потоків даних і створення файлових атрибутів, обумовлених користувачем; підтримка POSIX. До числа базових засобів файлової системи POSIX відноситься необов'язкове використання імен файлів з урахуванням регістра, збереження часу останнього звертання до файлу і механізм так званих "жорстких посилань" - альтернативних імен, що дозволяють посилатися на один і той же файл по двох і більше іменах; гнучкість. Модель розподілу дискового простору в NTFS відрізняється надзвичайною гнучкістю. Розмір кластера може змінюватися від 512 байт до 64 Кбайт; він являє собою число, кратне внутрішньому кванту розподілу дискового простору. NTFS також підтримує довгі імена файлів, набір символів Unicode і альтернативні імена формату 8.3 для сумісності з FAT.

Максимальний розмір файлу 16 ексабайтів, у фат32 – 4 гігабайти;Максимальний розмір логічного диска 16 ескабайтів, фат – 8 терабайтів; Ведеться запис власників файлів; Перевіряються права користувача на виконання операцій над кожним файлом; Ведеться журнал змін;

Робота в середовищі віртуальної машини на прикладі VirtualBox.

Тут про Віртуал бокс, пояснювати словами треба.

 

 

Білет

 

Архітектура ОС

Найбільш загальним підходом до структуризації операційної системи є поділ всіх її модулів на дві групи:

ядро - модулі, що виконують основні функції ОС;

модулі, що виконують допоміжні функції ОС.

Модулі ядра виконують такі базові функції ОС, як керування процесами, пам'яттю, пристроями введення-виведення і т. п. Ядро складає серцевину операційної системи, без нього ОС є повністю непрацездатною і не зможе виконати ні одну зі своїх функцій.

До складу ядра входять функції, вирішальні внутрішньосистемні задачі організації обчислювального процесу, такі як переключення контекстів, завантаження / вивантаження станиць, обробка переривань. Ці функції недоступні для додатків. Інший клас функцій ядра служить для підтримки додатків, створюючи для них так звану прикладну програмну середу. Додатки можуть звертатися до ядра з запитами - системними викликами - для виконання тих чи інших дій, наприклад для відкриття і читання файлу, виведення графічної інформації на дисплей, одержання системного часу і т. д. Функції ядра, які можуть викликатися додатками, утворять інтерфейс прикладного програмування - API.

Функції, виконувані модулями ядра, є найбільш часто використовуваними функціями операційної системи, тому швидкість їх виконання визначає продуктивність всієї системи в цілому. Для забезпечення високої швидкості роботи ОС усі модулі ядра або більша їх частина постійно знаходяться в оперативній пам'яті, тобто є резидентними.

Ядро є рушійною силою всіх обчислювальних процесів в комп'ютерній системі, і крах ядра рівносильний краху всієї системи. Тому розробники операційної системи приділяють особливу увагу надійності кодів ядра, в результаті процес їхнього налагодження може розтягуватися на багато місяців.

Зазвичай ядро ​​оформляється у вигляді програмного модуля деякого спеціального формату, відмінного від формату користувальницьких додатків.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)