АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Документні ресурси

Читайте также:
  1. Актуальні ресурси української правничої термінології
  2. В настоящее время в заповедном деле имеется три основных идеологии, которые можно назвать как 1) ресурсизм; 2) классическое заповедание; 3) экоцентризм (этика дикой природы).
  3. Водні ресурси
  4. Водні ресурси та їх використання
  5. Водні ресурси України
  6. Грошові фонди та фінансові ресурси підприємств
  7. ЕЛЕКТРОННІ РЕСУРСИ
  8. Електронні ресурси
  9. Земельні ресурси
  10. ІІ. Проблеми власності на світові ресурси.
  11. Інформаційні ресурси

Сучасні інформаційні та комунікаційні системи

Доц. каф. Журналістики ХНУ ім. Каразіна В.Н.

Ярох А.І.

Тема 5. Інформаційні ресурси

Інформаційні ресурси як категорія. Інформаційні ресурси (інформація) як складова Інформаційних та комунікаційних систем. Інформаційні ресурси як складова інформаційного простору. Сутність та визначення інформаційних ресурсів. Параметри інформації. Класифікація та види інформаційних ресурсів. Державні, комунальні, приватні інформаційні ресурси. Національні інформаційні ресурси. Сфери функціонування інформаційних ресурсів. Поняття життєвого циклу інформаційного ресурсу. Інформаційна політика держави.. Інформаційний потенціал.

Сутність та визначення інформаційних ресурсів.

Ресурси (від франц. ressource) кошти, цінності, запаси, можливості, які використовуються або потенційно можуть бути використані. (наприклад, природні ресурси, економічні ресурси). В такому ж контексті можемо використовувати поняття інформаційні ресурси.

Інформаційні ресурси. Це всі види інформації, що виробляються в суспільстві, зберігаються в банках даних, архівах, бібліотеках, на сайтах в інтернеті і т.п. Одним із видів інформаційних ресурсів є масова інформація, яку ми пов’язуємо із засобами масової інформації. Інформаційні ресурси представляють цінність для тих чи інших сфер суспільної діяльності, можуть використовуватись для вирішення тих чи інших завдань, для освітніх цілей, розваг, інших форм споживання і т.п.

Інформаційні ресурси - у широкому розумінні –це сукупність даних, організованих для ефективного отримання достовірної інформації.

Інформаційні ресурси (інформація) як складова Інформаційних та комунікаційних систем

Поняття інформаційні ресурси пов’язане з поняттям інформація. Отже інформаційні ресурси, як і інформація, є сутнісною складовою інформаційних та комунікаційних систем, оскільки без цієї складової феномен комунікації відсутній.

Види інформаційних ресурсів.

Документні ресурси

В інформаційних та комунікаційних системах зустрічаємо також поняття документована інформація, та документні ресурси. Документ від лат. Documentum - письмове посвідчення.

Документ - це матеріальний об'єкт із зафіксованою на ньому інформацією у вигляді тексту, звукозапису або зображення, призначений для передачі в часі й просторі з метою зберігання й суспільного використання. Документ обов'язково містить реквізити, що дозволяють однозначно ідентифікувати цей документ (разом з інформацією, що міститься в ньому).

Документні ресурси як вид інформаційних ресурсів це сукупність окремих документів, масивів документів в інформаційних системах (бібліотеках, архівах, фондах, банках даних та інших видах інформаційних систем).


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)