АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ТЕОРЕТИЧНИЙ ВСТУП. Частотно-вибіркові пристрої призначені для виділення, підсилення або генерації сигналів на визначених робочих частотах

Читайте также:
  1. I. Вступительное слово учителя.
  2. БУДУЩЕЕ – НЕ ПЕРЕПУТАЙТЕ УТВЕРДИТЕЛЬНОЕ «ДА» С ВАРИАТИВНЫМ «РАЗРЕШИТСЯ». СИТУАЦИЯ СКОРО ВСТУПИТ В СВОЮ ЗАКЛЮЧИТЕЛЬНУЮ ФАЗУ.
  3. Вимоги до вступу у магістерській роботі
  4. Вопрос 1. Пересмотр, вступивших в законную силу решений, определений в порядке надзора.
  5. Вступ до TCP/IP адресації
  6. Вступ до дисципліни “Логіка”.
  7. Вступ до дисципліни. ВИТОКИ УКРАЇНСЬКОЇ КУЛЬТУРИ
  8. Вступ до курсу “Історія України”. Витоки українського народу та його державності.
  9. ВСТУП ДО ПРОЕКТУ КОНСТИТУЦІЇ У.Н.Р.
  10. Вступ до фаху
  11. Вступ до філософії.
  12. Вступ. Мета. Завдання

Частотно-вибіркові пристрої призначені для виділення, підсилення або генерації сигналів на визначених робочих частотах.

Резонансний режим – це такий режим роботи кола, що містить хоча би одну індуктивність і хоча би одну ємність, під час якого вхідний опір є чисто активним.

Розрізняють два основних резонансних режими:

- резонанс наруг;

- резонанс струмів.

Резонанс напруг – це такий режим роботи кола, що містить послідовно поєднані ємності й індуктивності, під час якого вхідний реактивний опір дорівнює нулю, а струм на вході співпадає за фазою зі вхідною напругою. Резонанс наруг відбувається в так званому послідовному коливальному контурі – рис.4.а). У такому контурі індуктивний опір компенсується ємнісним:
, а сумарна реактивна потужність .

Домогтися резонансу можна змінюючи частоту, ємність, індуктивність.

Вводимо наступні поняття:

1) резонансна частота - частота під час резонансу , яка знаходиться з умови ; (1)

2) хвильовий (характеристичний) опір - це ємнісний або індуктивний опір під час резонансу, тобто ; (2)

3) добротність контуру - це відношення напруги на ємності чи напруги на індуктивності до вхідної напруги; показує в скільки разів напруга на ємності чи напруга на індуктивності більше напруги на вході під час резонансу: . (3)

Резонанс струмів - такий режим роботи кола, що містить паралельне з’єднанні ємності й індуктивності рис.1.б), за якого вхідна реактивна провідність дорівнює нулю, а струм співпадає за фазою з напругою на вході кола. Під час резонансу струмів струми в паралельних вітках можуть бути значно більшими, ніж в загальній вітці, індуктивна реактивна провідність компенсується ємнісною, реактивна потужність дорівнює нулю:

Отримати резонанс струмів можна змінюючи частоту, ємність, індуктивність.

Частотні характеристики(АЧХ) коливального контуру – це залежності різних параметрів контуру від частоти.

Фазочастотна характеристика(ФЧХ) – це залежність кута зсуву фаз від частоти.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)