АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Складання схеми циркуляції агента сушіння у камері

Читайте также:
  1. III. Розрахунок корисного напору циркуляції відвідних труб
  2. Аналіз технологічної схеми виробництва плавлених сирів
  3. Бухгалтерські рахунки якого класу кореспондують тільки між собою, а їх залишки не враховують під час складання фінансової звітності банку?
  4. Вибір раціональної схеми електропостачання
  5. Визначення власного капіталу, його функції та мета складання Звіту про власний капітал
  6. Гідроприводи із замкненою та розімкненою системами циркуляції робочої рідини
  7. Завдання до розробки схеми розподілення функціональних обов'язків
  8. Как проверить контрагента на мошенничество.
  9. Категорії та схеми лікування
  10. Лабораторна робота № Розрахунок номенклатури листів карт масштабу 1:10 000 та складання заявки на топографічні карти.
  11. Лінійна та циклічна схеми розвитку суспільств: позитивні риси та недоліки.
  12. Логіка складання соціального прогнозу

Аеродинамічний розрахунок

Мета аеродинамічного розрахунку – вибір вентилятора на базі визначених опорів ділянок циркуляції сушильного агента в камері, розрахунок кількості вентиляторів і потужності приводу електродвигунів.

Складання схеми циркуляції агента сушіння у камері

В сучасних сушильних камерах сушильний агент циркулює по замкнутому кільцю, при цьому тиск (напір) який розвиває вентилятор необхідний тільки для подолання опорів руху агента сушіння, в зв’язку з цим його приймають рівним статичному і розраховують за формулою:

 

де: ΣΔhст.і — сума опорів всіх ділянок кільця циркуляції сушильного агента, Па. Складовою частиною рівняння можна знехтувати оскільки співвідношення довжини каналу до еквівалентного діаметра на всіх дільнках сушильної камери менше одиниці, а коефіцієнт тертя сушильного агента до стінок каналів сушильної камери на два-три порядки менший коефіцієнта місцевого опору. Виключення складає розрахунок опору руху повітря через штабель.

ρ — густина сушильного агента, кг/м3 (підрозділ 2.5);

ωі — швидкість циркуляції сушильного агента на кожній ділянці, м/с;

ξ — коефіцієнт тертя повітря до стінок каналів (пиломатеріалів і прокладок) при проходженні через штабель. Значення коефіцієнта залежить від еквівалентного діаметра прямокутного каналу та шорсткості поверхні і точності виготовлення пиломатеріалів за товщиною [7]. Для інженерних розрахунків приймається:

-для ламелей з точністю випилювання за товщиною ̲+0,5 мм, ξ=0,07;

-для пиломатеріалів і заготовок випиляних на стрічкових верстатах з точністю випилювання за товщиною ̲+1,0 мм, ξ=0,12;

-для пиломатеріалів і заготовок випиляних на лісопильних рамах і кругло пильних верстатах з точністю випилювання за товщиною ̲+2,0 мм, ξ=0,15;

l — довжина каналу, м, приймається рівною ширині штабеля;

dе — діаметр круглого або еквівалентний діаметр прямокутного повітропроводу, м; (еквівалентний діаметр прямокутного повітропроводу з сторонами перетину а і b, м: dе = 2ab/(a + b)). Для штабеля: а – товщина прокладки, м; b – відстань між прокладками штабеля, м.

ψі — коефіцієнт місцевого опору і-ої ділянки, (для осьового вентилятора

ψ=0,8, для інших ділянок визначається за додатками (36; 37; 38; 39).

В залежності від вибраної конструкції сушильної камери встановлюють схему циркуляції сушильного агента з послідовною нумерацією всіх ділянок. Для спрощення розрахунків подібні ділянки об‘єднуються (рис.3.1)

Рис. 3.1. Схема руху сушильного агента в камері з поперечно-вертикальною циркуляцією: 1 – вентилятор, 2;9 – поворот під кутом 90̊, 2 – калорифер, 4;8 - поворот під кутом 90̊, 5 – вхід в штабель, 6– штабель, 7– вихід з штабеля.

Для визначення опору на кожній ділянці Δhст.і необхідно визначити швидкість циркуляції сушильного агента на певній ділянці:

де:Vц. - об’єм циркулюючого повітря в сушильній камері, м3/с (підрозділ 2.4);

fі – площа живого перетину (вільного для проходження сушильного агента) і-ої ділянки в площині, перпендикулярній напряму руху сушильного агента, м/с. Площа живого перетину на ділянці вентиляторів визначається за формулою:

 

де: Dв.– попередньо прийнятий діаметр вентилятора, м;

nв. - попередньо прийнята кількість вентиляторів в камері, шт.;

Статичний опір руху агента сушіння через біметалеві калорифери визначається за наступними залежностями [8;16]:

- для двохрядних пластинчатих біметалевих водяних калориферів сушильних камер:

де: ωк. - швидкість руху сушильного агента через калорифер.

Визначення опорів руху сушильного агента виконують для кожної ділянки і результати розрахунків заносять в таблицю

 

 

Визначення опорів руху сушильного агента на ділянках:

№ ділянки Назва ділянки Кількість подібних ділянок ділянок Коеф. тертя ξ Густина суш.агента, ρ кг/м³ Розміри прямокутного каналу Еквівалентний діаметр dе, м Площа живого перетину каналу, Fж.пер.,м² Швидкість агента сушіння на ділянці, ω і м/с l — довжина каналу, м ψ— коеф. місцевого опору ст - тиск (напір) який розвиває вентилятор на ділянці, Па  
Ширина, а, м Висота, b, м  
 
                           
  Вентилятор   - 0,99 - - -   10,152 - 0,8 41,18  
2,3,16,18. Поворот під кутом 90̊   - 0,99 - - - 4,96 4,09 - 1,1 9,1  
  Калорифер   - 0,99 - - - - 5,2 -   16,75  
4,7,10,13. Вхід в штабель   - 0,99 - - - 6,768   - 0,29 1,29  
5,8,11,14. Штабель   0,15 0,99 0,6 0,025 0,048   2,5 1,1 13,6 52,6  
6,9,12,15. Вихід з штабеля   - 0,99 - - - 6,768   - 0,81 3,6  
                       
                           
                                           

 

Σ=283,11

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)